24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Εθνική... παρατράγουδων

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποκαλυπτικό 24ο Ευαγγέλιο για τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η "γαλανόλευκη". 7+1 περιστατικά που έφεραν το ξέσπασμα του Σωκράτη. Ποιοι από τον πάγκο πήγαν να πιαστούν στα χέρια, ποιος έκανε την αλλαγή του Πέλκα και μετάνιωσε μετά ο Αναστασιάδης, το χάος με το ζέσταμα χωρίς γυμναστή, η ατάκα διεθνή "ούτε στο τοπικό" και οι ευχές του ΠΑΟΚ που μετέφερε ο Γραμμένος.

Η Εθνική Ελλάδας μέσα σε τέσσερα βράδια έκανε δυο ήττες στο ΟΑΚΑ, από Ιταλία και Αρμενία, με συνολικό σκορ 2-6. Αν κι εδώ που τα λέμε λίγα έφαγε κι από τους μεν κι από τους δε. Το χειρότερο βέβαια εκτός από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις ήταν πως βγήκε φόρα παρτίδα η... αρρώστια, που υπάρχει στην "γαλανόλευκη", ακόμη και με περιστατικά που παραπέμπουν σε "Παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια (τα αποκαλύπτουμε παρακάτω).

Γιατί αποδείχθηκε δυστυχώς πως δεν είναι μια απλή αγωνιστική κρίση, αρκεί μόνο να ερμηνεύσουμε τα όσα... τόλμησε και είπε ο ηγέτης/αρχηγός της ομάδας Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο flash interview, "στέλνοντας" ουσιαστικά στη διοίκηση της ΕΠΟ δημόσιο... SOS για το παρόν και το μέλλον αυτής της Εθνικής Ελλάδας, αν δεν υπάρξει... ΑΛΛΑΓΗ.

Βέβαια την γλώσσα της αλήθειας του "Πάπα", οι Αναστασιάδης και Μπασινάς αμέσως μετά την παρεξήγησαν, διαφώνησαν και του έστειλαν το μήνυμα πως αν δεν έχει "πίστη" να πάει...σπίτι του!! Μόνο για... εσχάτη προδοσία δεν τον κατηγόρησαν. Πάλι καλά...

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πώς όμως, ο Παπασταθόπουλος αλλά και ο Μανωλάς στη συνέχεια (σε τετ-α-τετ με τον Βαγγέλη Γραμμένο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ), οι οποίοι εξέφραζαν και σημαντική μερίδα των συμπαικτών τους, εκτίμησαν πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, κοινώς ο κόμπος στο κτένι και έτσι βγήκαν μπροστά;

Μιλάμε όντως για μια δραματική κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας, αν κρίνουμε όχι μόνο από αυτά που είδαμε στο... προσκήνιο (χορτάρι, κάμερες κτλ.) αλλά κι από εκείνα που αφηγήθηκαν/περιέγραψαν στο 24ο Ευαγγέλιο... αυτόπτες μάρτυρες!

Για την οποία όσο υπεύθυνος είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης αλλά τόσο είναι και ο Βαγγέλης Γραμμένος με εκείνους τους παράγοντες της ΕΠΟ που τον επέλεξαν... αδιαφορώντας για την αρνητική εισήγηση του καθ' ύλην αρμόδιου Ζήση Βρύζα (προς τιμή του αρνήθηκε να συνεχίσει, παρότι του προσφέρθηκε να βολευτεί σε άλλη θέση κι αποχώρησε από την Ομοσπονδία).

Ο... RELIGIOSSO FANATICO

Ο Άγγελος δεν άλλαξε τώρα αφού και τις προηγούμενες 10ετίες τα ίδια έκανε. Έβαζε μπακ για εξτρέμ, σέντερ φορ για μπακ, αμυντικά χαφ για σέντερ μπακ, δεκάρια για κόφτες. Επίσης, ήταν πάντα "Religiosso Fanatico" , όπως τον αποκαλούσε ο Πάουλο Σόουζα, με εμμονές, ιδεοληψίες και... γραφικές ατάκες (είτε όταν επικαλείται τα Θεία, είτε όταν αρχίζει τα... παλικάρια, τα γιαπιά και τα πεθαμένα) ενώ δεν τολμούσαν να κάνουν έστω μια... γκριμάτσα έκφρασης για τα παράδοξα του.

"Σατανά" αποκάλεσε τον Σόουζα επειδή έκανε... γιόγκα και δεν πήρε Έλληνα παίκτη (η μνήμη μου διχάζεται αν ήταν ο Νασιόπουλος ή ο Κιάσος) στην αποστολή για αγώνα του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό, επειδή ο πνευματικός του τον είχε προειδοποιήσει πως με αυτόν μέσα θα έπεφτε το αεροπλάνο!!!

Γνωστά αυτά από τότε σε παίκτες και ομάδες που τον έζησαν διά ζώσης. Για αυτό και ο Βρύζας, που ελέω Ιβάν Σαββίδη συνεργάστηκαν και στην τελευταία θητεία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, δεν τον ήθελε με τίποτα στην Εθνική, αν και ήταν ο εκλεκτός του ιδιοκτήτη του "δικεφάλου" (τελικά τον... πέρασε ο Γραμμένος).

Για τις τρελές επιλογές προσώπων, αλλαγής θέσεων και διατάξεων κόντρα στην Ιταλία είχε προειδοποιήσει και στο φιλικό που προηγήθηκε, δήθεν πρόβα τζενεράλε, με την Τουρκία στην Αττάλεια. Μετά τα όσα συνέβησαν και με την Αρμενία, νομίζω πως τα πιο σημαντικά - που δείχνουν εξίσου την επικινδυνότητα για την Εθνική Ελλάδας της φιλοσοφίας και του... ταμπεραμέντου του ήταν οι δηλώσεις του Αναστασιάδη που παρέπεμπαν στα " κακά φεγγάρια" και στο ότι οι αντίπαλοι " είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς και μας δοκιμάζει ο Θεός".

ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΒΟΥΛΗ!

Κατά συνέπεια δεν είναι μόνο ο Άγγελος το πρόβλημα, περιμένοντας αν φύγει (αργά ή γρήγορα, δεν πρόκειται να αντέξει) αυτομάτως θα γυρίσει τον διακόπτη η Εθνικής Ελλάδας, επιστρέφοντας γρήγορα σε... "φάση 2014 και πριν"! Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την ηγεσία της ΕΠΟ που κάνει επιλογές... συνταξιούχων τύπου Αναστασιάδη, τύπου Μαρκαριάν ή που εξωθεί τον Σάντος στην αποχώρηση και φέρνει στην θέση του τον Ρανιέρι και τον αφήνει τελείως "γυμνό". Γιατί και δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν πραγματικά να μάθουν και αδιαφορούν για αυτό που λέγεται "πλάνο" και δεν λειτουργούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Θα σας μεταφέρω κάτι που κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Πάρκο Γουδή. " Είναι προτιμότερο να διοριστείς/πιάσεις δουλειά στην ΕΠΟ απ' ο,τι στην ελληνική Βουλή"!!

Το πρόβλημα, λοιπόν, έχει να κάνει με τις παραγοντάρες της Ομοσπονδίας, που έχουν -οι περισσότεροι- νοοτροπία...βλαχοδημάρχων, παρωχημένοι ποδοσφαιρικά, συνήθως με ιδιοτέλεια ανάλογα με την... γεωγραφική θέση των Ενώσεων και σε ποιο γκρουπ ισχυρών ιδιοκτητών βρίσκονται/γιατί αλλάζουν κιόλας (σαν τους σύγχρονους πολιτικούς μας που αλλάζουν κόμματα χωρίς ιδεολογική... συνείδηση), οι οποίοι συνήθως δεν διακρίνονται για την ιδιαίτερη στοργή κι αγάπη τους προς την Εθνική ομάδα...

ΟΥΤΕ ΣΤΟ...ΤΟΠΙΚΟ

Θέλετε αποδείξεις πως το πρόβλημα είναι συνολικό στην Εθνική Ελλάδας, σε βαθμό που διεθνής μας ποδοσφαιριστής -όχι μάλιστα από τις παλιοσειρές- έλεγε χθες πολύ σοβαρά, έστω και στο βαθμό της υπερβολής, επειδή πρόκειται για το μέγεθος της "γαλανόλευκης", πως αυτά που ζει τώρα ούτε στο... τοπικό όταν ξεκινούσε την καριέρα του. Το 24ο Ευαγγέλιο σας τις μεταφέρει:

1.Ο Βαγγέλης Γραμμένος στο ξενοδοχείο της Εθνικής, πριν από το ματς με την Ιταλία, ενημερώνει τους διεθνείς πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε τις ευχές της για καλή επιτυχία!!

2.Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει ανακοινώσει την 11άδα και τον σχηματισμό της Εθνικής μας κόντρα στην Ιταλία αλλά λίγο πριν την "σέντρα" της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ αποφασίζει να αλλάξει διάταξη! Το 3-5-2 γίνεται 4-3-3 και ο Σιόβας... αριστερός μπακ με τον Σταφυλίδη να συμπληρώνει την τριάδα στον άξονα των χαφ δίπλα στους Σάμαρη- Κουρμπέλη. Ο Σιόβας... αναστατώνεται στο άκουσμα, εξηγεί στον κόουτς πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και έτσι μετατρέπεται σε "κόφτη" και ο "Σταφ" επιστρέφει στην κανονική του θέση, του αριστερού μπακ. Οι ένδεκα δεν μπορούσαν να αλλάξουν γιατί είχαν δηλωθεί και θα χανόταν μια αλλαγή...

3.Μετά την ήττα από την Ιταλία ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο αφού υπήρχαν διεθνείς που τον... αναζήτησαν για να του τα πουν. Υπήρξε όμως, διαρροή πώς πήγε και τους "στήριξε"...

4.Στο ματς με την Αρμενία οι αναπληρωματικοί της Εθνικής μας σηκωνόντουσαν μόνοι τους για ζέσταμα, εκ περιτροπής τρεις-τρεις (λόγω κανονισμού δεν μπορούν περισσότεροι) αφού δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ποιοι θα μπουν αλλαγή. Και έκαναν προθέρμανση χωρίς γυμναστή, κάτι που εφαρμόζεται στην εποχή Άγγελου...

5.Στον "γαλανόλευκο" πάγκο, στην διάρκειά του αγώνα της Τρίτης και με την ομάδα πίσω στο σκορ, την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το να έρθουν στα χέρια δυο μέλη του τιμ του Αναστασιάδη. Ευτυχώς που μπήκαν στη μέση και δεν πλακώθηκαν... live οι Δημητρακόπουλος - Τερζής που είχαν έντονη λογομαχία. Μιλάμε για τον γυμναστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων, πιστοί συνεργάτες εδώ και χρόνια του Αναστασιάδη...

6.Συζητιέται έντονα πως οι δυο αλλαγές στην επανάληψη, των Κολοβού και Σιώπη, ήταν... έμπνευσης του Άγγελου Μπασινά. Με τον Αναστασιάδη εκ των υστέρων να μετανιώνει για την πρώτη και να φωνάζει πως ήταν λάθος που απέσυραν από το ματς τον Πέλκα. Γενικά έδειχνε να τα έχουν... χαμένα...

7.Μετά τη λήξη του αγώνα με την Αρμενία στα αποδυτήρια διεθνείς μάταια έψαχναν για καθαρά μπλουζάκια. Βέβαια έχουν γίνει και χειρότερα σε αποστολές στο εξωτερικό. Με παίκτη που δεν είχε ρούχα και μπήκε με το σλιπάκι στο πούλμαν!! Ή να έχουν ξεχάσει οι φροντιστές να πάρουν κάλτσες του αγώνα και να τρέχουν να αγοράσουν από την Νike...

Στη μετά-Σκίμπε εποχή αρχικά δεν ήξεραν να λειτουργήσουν τα GPS και ήθελαν να τα κόψουν. Δεν το έκαναν αλλά πλέον και οι παίκτες δε τα φοράνε στους αγώνες!!

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ