24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η Αλ Ιτιχάντ πήγε και για Πέλκα, παίρνει Μπελχαντά!

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η Αλ Ιτιχάντ μετά τον Πρίγιοβιτς ρίχνει άλλα 39 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Μπελχαντά από την Γαλατά και το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πως ο εμπλεκόμενος Γάλλος agent, Ντ΄Αβιλά "έσωσε" τον ΠΑΟΚ από "αρπαγή" του Πέλκα.

Ο τρελός χορός εκατομμυρίων που... σέρνει η Αλ Ιτιχάντ, καλά κρατεί. Μετά τον Πρίγιοβιτς, η ομάδα από την Τζέντα ετοιμάζεται να σπρώξει ξανά πάρα πολλά λεφτά, προκειμένου να ολοκληρώσει το απίστευτο μεταγραφικό της μπαράζ και με έναν δημιουργικό χαφ, τον οποίο θέλει διακαώς ο Σλάβεν Μπίλιτς.

Υπάρχει όμως, μια σημαντική μανατζερική λεπτομέρεια με ελληνικό ενδιαφέρον αφού μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να... διαλύσει τον ΠΑΟΚ ή τουλάχιστον να του δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες.

Συγκεκριμένα, αν κι εφόσον μετά τον “Πρίγιογκολ” η Αλ Ιτιχάντ πλήρωνε και την ρήτρα του Πέλκα, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ! Τόσο στην Τουρκία όσο και στην Σαουδική Αραβία, υποστηρίζουν πως έπαιξε κι αυτό το ενδεχόμενο, αφού ο διεθνής Έλληνας μέσος βρισκόταν ψηλά στην λίστα των Σαουδαράβων με τα “δεκάρια”. Κόντρα στις διαψεύσεις από ΠΑΟΚ και τον agent Κουτσολιάκο, στις τελευταίες ημέρες του 2018, όταν υπήρξαν ελληνικά δημοσιεύματα, που ήθελαν την Αλ Ιτιχάντ να προσεγγίζει την πλευρά Πέλκα και να ετοιμάζει πρόταση στον “δικέφαλο”.

Φααίνεται πάντως ότι ο ΠΑΟΚ θα γλιτώσει μια ενδεχόμενη αρπαγή του Πέλκα, αφού η Αλ Ιτιχάντ είναι σε ανοικτή διαπραγμάτευση και κοντά σε συμφωνία με την Γαλατάσαράι για τον Γιουνές Μπελχαντά. Με το παζάρι να γίνεται στα επτά με οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όσον αφορά στο ποσό που θα δοθεί στον τουρκικό σύλλογο.

Η Γαλατά είχε αγοράσει εννέα εκατομμύρια ευρώ τον διεθνή Μαροκινό μεσοεπιθετικό από την Ντινάμο Κιέβου, πριν από 2,5 χρόνια . Στην φετινή σεζόν μετράει συνολικά 15 ματς με 5 ασίστ παρά τους διάφορους τραυματισμούς του. Η Γαλατά όμως, είναι υπό επιτήρηση και για να αγοράζει παίκτες, πρέπει να πουλάει.

Έχει έτοιμο άλλωστε τον 23χρονο Bραζιλιάνο στόπερ, Μαρκάο, από την πορτογαλική Τσάβες, ενώ ψάχνει και επιθετικό, αλλά πρέπει προηγουμένως να πουλήσει. Και ετοιμάζεται να στείλει τον Μπελχαντά στον ίδιο εξωτικό προορισμό (Τζέντα), μετά τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μπελχαντά στην Γαλατά καθαρίζει ετησίως (μαζί με τα μπόνους) κοντά στα εκατομμύρια ευρώ (3.350.000 € ήταν οι καθαρές αποδοχές του) με την Αλ Ιτιχάντ να του προσφέρει σχεδόν διπλασιασμό.

Από την στιγμή, λοιπόν, που ολοκληρωθεί του Πρίγιοβιτς (10 εκατ. €) ο Μπελχαντά θα είναι η 6η μεταγραφή του Μπίλιτς μέσα στο 2019, μετά τους Μαρτσέλο (2,7 εκατ.), Ντα Κόστα (4,5 εκατ.), Σανογκό (7 εκατ.), Ρόντρίγκες (9 εκατ.). Συνολικά και για τις έξι μεταγραφές θα έχει δαπανήσει σε πληρωμές ομάδων πάνω από 41 εκατ. €!

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαία τα κριτήρια επιλογής των παικτών αυτών από πλευράς Αλ Ιτιχάντ. Προσωπικές επιλογές του Μπίλιτς, παίκτες που ήταν ενεργοί πρωταγωνιστές στις ομάδες τους (άρα μπορούν να τον βοηθήσουν άμεσα), κάνοντας και τους απαραίτητους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, οι επιλογές του για τον επιθετικό χαφ ήταν ο Μπελχαντα, συμπαίκτης του Γκάρι Ροντρίγκες στην Γαλατά ή ο Πέλκας, συμπαίκτης του Πριγιοβιτς στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο νεαρός (32χρονών) Γάλλος ατζέντης, Γουίλιαμ Ντ΄Αβιλά, που κάνει όλες τις δουλειές (ως άνθρωπος της νέας ηγεσίας της Αλ Ιτιχάντ), σε συνεργασία με τον αδερφό του κόουτς Μπίλιτς (τον έχει βάλει μάνατζερ του), επιλέγουν περιπτώσεις, προσφέροντας σούπερ και πολύχρονα συμβόλαια που επιτρέπουν και μεγάλα περιθώρια κέρδους.

ΥΓ. Λεπτομέρεια σημαντική και... ιντριγκαδόρικη: ατζέντης του Μπελχαντά είναι ο Ντ΄Αβιλά, ο ιδιοκτήτης της DW Sports Management που ήταν μέσα στα προηγούμενα πέντε χρυσά deals της Αλ Ιτιχάντ (και του Πρίγιοβιτς). Προφανώς άφησε για τελευταίο έναν δικό του πελάτη, σε βάρος του Πέλκα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ