24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η αλήθεια για Φορτούνη - Σταφυλίδη και Τράμπζονσπορ

Η αλήθεια για Φορτούνη - Σταφυλίδη και Τράμπζονσπορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει το ρεπορτάζ για το φλέρτ της Τράμπζονσπορ για τους "ομόσταβλους" στην Rogon Φορτούνη & Σταφυλίδη, πώς η πώληση του Τσακίρ στην Αγγλία μπορεί να φέρει πρόταση της TS στον Ολυμπιακό, πόσο κοστολογείται, αλλά και γιατί δεν "ψηνονται".

Η Τράμπζονσπορ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά ΜΜΕ, ασχολήθηκε πρώτα με την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και στη συνέχεια με του Κώστα Σταφυλίδη. Η... σειρά έχει να κάνει με τη σειρά των δημοσιευμάτων.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, Φορτούνης και Σταφυλίδης είναι "ομόσταβλοι". Συγκεκριμένα, αποτελούν πελάτες του μεγάλου γερμανικού Γραφείου Rogon και του Πολ Κουτσολιάκου. Και ήταν το περασμένο καλοκαίρι, που ο ομογενής ατζέντης ντίλαρε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το νέο σούπερ συμβόλαιο του Φορτούνη αλλά και πήγαινε με μεταγραφή τον "Σταφ" απο την Αουγκσμπουργκ στην Χοφενχάιμ.

Απο την... ιστορία πάμε στο παρόν. Η Rogon τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακά κάνει δουλειές και έχει καλές άκρες και στις 4 μεγάλες ομάδες της Τουρκίας, τις 3 της Κωνσταντινούπολης και αυτή της Τραπεζούντας. Οπότε θα είναι αφελές, τουλάχιστον όχι για την υποψιασμένη/ενημερωμένη διεθνή μανατζερική πιάτσα, πως τελείως... συμπτωματικά η Τράμπζονσπορ ασχολήθηκε με τους δυο Έλληνες πελάτες της Rogon.

Θυμίζω, απλώς, πως πριν απο δυο καλοκαίρια ο Πολ Κουτσολιάκος ήταν που προσπάθησε διαδοχικά να περάσει στην Φενέρ του φίλου του, τότε αθλητικού της διευθυντής, Κομολί, αρχικά τον Φορτούνη και μετά τον Πέλκα ! Το "όχι" του "ερυθρόλευκου" άσου, την παραμονή της ευρωπαϊκής ρεβάνς με την Μπέρνλι αρκούσε για να μην καθίσουν καν στο... τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό. Μετά πήγε στον ΠΑΟΚ και τον Πέλκα, με τον τελευταίο να λέει "ναι" στην τουρκική προσφορά (άσχετα αν μεταπείστηκε στην συνέχεια απο τον Λουτσέσκου) αλλά το “όχι” του Σαββίδη ευθυνόταν για εκείνο το μη deal

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ & O "ΣΤΑΦ"

Επιστρέφουμε στα... φρέσκια κουλούρια. Σύμφωνα με τη μανατζερική πιάτσα ο Κώστας Φορτούνης σχετικά πρόσφατα ενημερώθηκε απο τον ατζέντη του, Πολ Κουτσολιάκο, για το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν έδειξε να συγκινείται. Για να έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία, παρότι η Τουρκία προκαλεί ένα είδος... μικρής αλλεργίας στον "Φόρτου" θα έπρεπε τα λεφτα να ήταν πάρα πολλά. Μην ξεχνάμε πως ανανέωσε με τον Ολυμπιακό με κοντά στο 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως (κατά μέσο όρο).

Και πες πως η ΤS δίνει στον Φορτούνη το "χρυσό" συμβόλαιο που μπορεί να τον έπειθε. Θα μπορούσε μετά να προσφέρει αν όχι 10 έστω 8 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για να τον δελεάσει; Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ερώτημα.

Στην παρούσα φάση όχι, πόσο μάλλον απο την στιγμή που είναι τιμωρημένη και δεν θα παίξει στην Ευρώπη. Προσεχώς όμως, μπορεί να αποκτήσει αυτή την σχετική οικονομική άνεση αφού έχει βγάλει στην βιτρίνα για πώληση τον διεθνή κίπερ της Ουγκουρτσάν Τσακίρ. Ο τελευταίος με χρηματιστηριακή αξία 9,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο στόχαστρο τριών ομάδων της Premier League (αναμεσά τους και η Τσέλσι) και μπορεί η Τράμπζονσπορ να πιάσει ακόμη και πάνω απο 20 εκατ. ευρώ.

Για τον Σταφυλίδη που λόγω και τραυματισμων πέρασε μια δύσκολη σεζόν στην Χοφενχάιμ, με λίγες συμμετοχές, θεωρητικά τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για την TS αφού μιλάνε για δανεισμό, με οψιόν αγοράς...

Στο δια ταύτα: τόσο ο Φορτούνης, όσο και ο "Σταφ" δεν ελκύονται απο την... τουρκική προοπτική της TS. Αν ήταν για Κωνστατινούπολη και ειδικά για Γαλατά, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Και δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορούν να επηρεαστουν προσεχώς τέτοιες υποθέσεις κι απο την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, με κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο να... αιωρείται εσχάτως.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Κοντά στον Σεμέδο η Πόρτο αντί 7 εκατ. €"
ΠΑΟΚ: Θα μιλήσει με Σαββίδη ο Βιεϊρίνια
ΠΑΟΚ: Η ώρα του Λημνιού
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ