ΣΤΗΛΕΣ

Η αλήθεια για την αλλαγή του Φορτούνη

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το "Ευαγγέλιο" γράφει για την γεμάτη ένταση και πίεση βραδιά του Κώστα Φορτούνη στο ΟΑΚΑ, τις ομάδες από την Premier League και την Bundesliga που είχαν στείλει σκάουτερς και τον αληθινό λόγο της αλλαγής του στο 81'.

Το βράδυ της Κυριακής, στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, θα μπορούσε να έμπαινε (φαρδιά, πλατιά) η "σφραγίδα" του Κώστα Φορτούνη.

Τοgolazoα λα Μέσι που σημείωσε, όμως, δεν στάθηκε αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση, αφού μεσολάβησαν η "φονική" - κεφαλιά του Μπακασέτα (Ο.Κ., μυρίστηκε το γκολ αλλά πριμοδοτήθηκε κι από την τύχη αφού αν η σέντρα του Γκάλο δεν έβρισκε κόντρα στο σώμα του Ποντένσε αλλοιώνοντας την πορεία της, δεν θα έβγαζε... νοκ άουτ Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, συνεπώς δεν θα έφτανε ποτέ στον σκόρερ) και η εκτελεστική ανικανότητα του Φετφατζίδη στο 94', σε ένα... εύκολο (τουλάχιστον θεωρητικά) buzzer beaterγια το 1-2.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει βέβαια και την επαρκή δικαιολογία πως δεν έμεινε στο χορτάρι ως το 94΄ αφού στο 81΄ έγινε αλλαγή ( αναγκαστική ή "θυσία", άραγε;) για να "χωρέσει" στην 11άδα ο σταρ Γιάγια Τουρέ.

Αντιθέτως μάλιστα, αντί να συζητάνε όλοι σήμερα για τον "σούπερ Φορτούνη" που επιτέλους σκόραρε κατά της ΑΕΚ σε εκτός έδρας ματς, συνδυάζοντας το και με ηγετική παρουσία, στην πλειοψηφία τους οι μεν φίλοι του Ολυμπιακού ασχολούνται με τον “Φέτφα”, με τα κάθε είδους αναθέματα να πάνε και να έρχονται, οι δε αντίπαλοι του Ολυμπιακού με το τι έκανε ο Φορτούνης μετά το 0-1, πόσο τους... σόκαρε κτλ...

Το 24ο Ευαγγέλιο είναι εδώ για να σας διαφωτίσει... παρασκηνιακά γύρω από την... βραδιά του Φορτούνη στο ΟΑΚΑ, με πληροφορίες κι από εδώ κι από εκεί. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  1. Ενδεικτικό για το πόσο υπολόγιζε ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον "παράγοντα" Φορτούνη στο ντέρμπι ήταν η εντολή για μαν του μαν που έδωσε στον Κώστα Γαλανόπουλο! Με τον "ομόσταβλό" του (στηνRogon)να... σκάει και να αποχωρεί στο 60', με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο ο Φορτούνης να κάνει “πάρτι”...

  2. Ο Φορτούνης στο Α' 45λεπτο, από την μέση και μπροστά, σου έδινε την εντύπωση πως έπαιζε μόνος του απέναντι σε όλους (τους "κιτρινόμαυρους:"). Η ασίστ – τρύπα του στον Χασάν ήταν μαγική, άσχετα αν η εκτέλεση του Αιγύπτιου σέντερ φορ... βρήκε δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος ο Φορτούνης κρατούσε μπάλα, έπαιζε "κυνηγητό" με τους αντιπάλους, έδινε τον τόνο στους συμπαίκτες του, πέτυχε και γκολάρα.
    Λίγοι γνωρίζουν πως μετά το τέλος της περασμένης σεζόν τα ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο θα αποτελούσαν/γίνονταν ένα... στοίχημα για τον εγωιστή Φορτούνη. Τα περίμενε πώς και πώς για να δώσει... απαντήσεις, ακόμη και σε εσωτερικές κατηγορίες/ειρωνείες που είχε ακούσει πέρσι...

  3. Στα επίσημα του ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, βρέθηκαν κι αρκετοί σκάουτερς ξένων ομάδων.Μεταξύ αυτών της Νιουκάστλ και της Στουτγκάρδης, που βρέθηκαν μετά την λήξη του ντέρμπι σε κοινή παρέα να σχολιάζουν τους πρωταγωνιστές του. Και οι δύο συμφώνησαν πως ο Φορτούνης είναι ο πιο ταλαντούχος/ποιοτικόςΈλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στηνSuper league.
    Με τον πρώτο να... απορεί πώς δεν έχει φύγει ακόμη από τον Ολυμπιακό για κάποιο από ταtop 5ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τον δεύτερο να υποστήριζει ότι πρόκειται για Έλληνα με το ταλέντο και το... κορμί (!) Βραζιλιάνου μέσου.

  4. Για τελευταίο αφήσαμε την... είδηση: ο Φορτούνης δεν έγινε αλλαγή επειδή δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ντέρμπι!! Δεν αντικαταστάθηκε επειδή του... "κόπηκε η ανάσα" μετά το φάουλ του Μοράν, όπως δηλαδή ακούστηκε το βράδυ της Κυριακής στην τηλεοπτική μετάδοση και... υιοθετήθηκε μετά στα περισσότερα ρεπορτάζ.
    Όπως ο ίδιος ο Φορτούνης έλεγε στους δικούς του ανθρώπους, με τους οποίους μίλησε το ίδιο βράδυ, ήταν μια αλλαγή... τακτικής.Κοινώς μια τεχνική επιλογή/απόφαση. Αν άρεσε κι αν βγήκε στον Μαρτίνς είναι άλλη κουβέντα, που πλέον δεν έχει και μεγάλη σημασία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ