24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η Premier League τρελάθηκε με τους τρεις Αφρικανούς του Ολυμπιακού

Η Premier League τρελάθηκε με τους τρεις Αφρικανούς του Ολυμπιακού

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει τι "έγραψε" η αγγλική πιάτσα σκάουτς για Καμαρά-Μπα-Σισέ και γιατί μαζί με τον Τσιμίκα τα δυο ματς με την Γούλβς αποτελούν πρόκληση για... αλλαγή πίστας όσον αφορά στις Πρεμιερλιγκάτες ομάδες που θα ενδιαφερθούν.

Για το "ερυθρόλευκο" ποδοσφαιρικό έπος του "Εμιρέιτς" έχουν ειπωθεί πάρα πολλά και γραφτεί ακόμη περισσότερα. Πόσο μάλλον για τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής πρόκρισης, αν και άπαντες είχαν συμμετοχή.

Βέβαια αν ο Ολυμπιακός κέρδισε την μεγάλη Αρσεναλ, πετυχαίνοντας μια θριαμβευτική πρόκριση το οφείλει στο...γκρούπ. Γιατί ήταν ένας θρίαμβοςστρατηγικής, τακτικής, πνευματικής προετοιμασίας, νοοτροπίας, σκεπτικού και ψυχής με την καταλυτική σφραγίδα του κόουτς Πέδρο Μαρτίνς!!!

Βέβαια υπάρχει και η άλλη... εικόνα, που έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και την πιάτσα των επαγγελματιών, δηλαδή των σκάουτς και των ατζέντηδων. Αυτοί προσεγγίζουν με διαφορετικό, πιο εξιδευκεμένο... μάτι,τις αναμετρήσεις.

Για παράδειγμα: στο Λονδίνο σκόρερ πρόκρισης ήταν ο Ελ Αραμπί, MVP για τους περισσότερους ο Τσιμίκας και ηγετική μορφή ο Βαλμπουενά. Στα μάτια της πλειοψηφίας της διεθνής πιάτσας των σκάουτς όμως, το δίδυμο της άμυνας Μπά - Σισέ μαζί με τον πολυσύνθετο Μαντί Καμαρά αποτέλεσαν την... κορυφή του Ολυμπιακού!

Γιατί με αντίπαλο την Άρσεναλ των Ομπαμεγιάνγκ - Λακαζέτ η άψογη λειτουργία του σενεγαλέζικου κεντρικού αμυντικού διδύμου του Ολυμπιακού ήταν όλα τα λεφτά αλλά και... παρακαταθήκη για να φέρουν πολλά λεφτά στον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στονΜάντι Καμαρά, ήταν το... γαλλικό κλειδί στο πλάνο πρόκρισης του Μαρτίνς (όπως ακριβώς και 4 βράδια νωρίτερα στην Τούμπα). Από αυτόν ξεκινούσε η πίεση ψηλά, αυτός έπρεπε να ξεκινήσει επιθέσεις, να επιτεθεί, να πάρει μπάλες και να μοιράσει με την μια μπάλες, να τρέχει αδιάκοπα σε όλους τους χώρους, δίνοντας ανάσες σε συμπαίκτες του ή και την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω. Ο ορισμός του box to box μέσου...

Κι αν ο Καμαρά κυρίως αλλά και ο Σισέ κατά δεύτερο λόγο, ήταν γνωστοί στην διεθνή ποδοσφαιρική πιάτσα - και την αγγλική βεβαίως,βεβαίως - από περασμένη σεζόν ο Ουσεϊνού Μπά ουσιαστικά τους συστήθηκε και μάλιστα με... εκκωφαντικό τρόπο, στις δυο αναμετρήσεις με τους "κανονιέρηδες". Για να μην το... κουράζω πάω στο ... παρασύνθημα:

1ον) Ο 24χρονος Μπα άρεσε πολύ στους ανθρώπους της Άρσεναλ, η οποία από εδώ και πέρα θα τον παρακολουθεί / σκανάρει επισταμένα. Ενημέρωσαν σχετικά κι ανθρώπους του Ολυμπιακού...

2ον) Ο Καμαρά, που έκλεισε τα 23του χρόνια στην διάρκεια της ρεβάνς με την Άρσεναλ(!!), ξετρέλανε τον Μίκι Μπράουν, σκάουτ της Τότεναμ εδώ και μια 10ετία Κατά σύμπτωσηείχε δώσει το παρών του και πριν 4 χρόνια, στην ίδια αναμέτρηση, που είχε τελειώσει πάλι με νίκη του Ολυμπιακού.

Τότε ο Μικ Μπράουν είχε εντυπωσιαστεί από τον Κώστα Φορτούνη και εισηγηθεί την απόκτησή του. Βέβαια για τον Καμαρά και το περασμένο καλοκαίρι και τον Γενάρη υπήρχε δεδομένα ενδιαφέρον Πρεμιερλιγκάτων ομάδων και πρόταση της Σεφιλντ Γιουνάιτεντ στα 12 εκατ. ευρώ, που απορρίφθηκε από τους "ερυθρόλευκους"...

3ον) Ο 25χρονος Σισέ με την εμφάνισή του μπήκε για τα καλά στο ραντάρ/ σκάουτινγκ (και) της Λέστερ. Θυμίζω πως ο Σενεγαλέζος λόγω της... φυματίωσης που πέρασε στο ξεκίνημα της σεζόν έμεινε πίσω, έχασε την θέση του στην ομάδα και σιγά σιγά επιστρέφει σε ένα κέντρο άμυνας που βασικός κι αναντικατάστατος είναι ο Σεμέδο. Και ο Πορτογάλος θα ξεκινούσε, όχι ο Σισέ, αν δεν είχε πάρει την κάρτα στο "Καραισκάκης"...

Για την ιστορία να θυμίσω πως και οι 3 Γαλλοαναθρεμένοι Αφρικανοί ήρθαν στον Ολυμπιακό απο τις δυο ομάδες του Αζαξιό (δεύτερης κατηγορίας Γαλλίας) και τους... ανακάλυψαν οι Μοντεστό και Ισα(παρεμπιπτόντως ο δεύτερος είναι πλέον και ο ατζέντης τους στην Playeleven, όπου πήγαν και οι Βαλμπουενά, Νικολάου, Ανδρούτσος).

Για την αγορά των Σισέ - Καμαρά - Μπα ο Ολυμπιακός δεν ξόδεψε περισσότερα απο1,7 εκατ. ευρώ(700+500+500 χιλιάρικα αντίστοιχα) ενώ όταν τους έφερε στου Ρέντη η χρηματιστηριακή τους αξία δεν ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο(απο 300.000 ευρώ έκαστος ήταν). Τώρα η χρηματιστηριακή αξία του Καμαρά έχειαπογειωθεί στα 8 εκατ., του Σισέ στα 5 εκατ. και του Μπα είναι βέβαιο πως απο τις 500.000 ευρώ που βρίσκεται, στο τέλος της σεζόν θα κυμαίνεται στα 3 με 5 εκατ. (εφόσον συνεχίζει να αγωνίζεται)!!

Στο δια ταύτα: δεδομένα Καμαρά,Μπα, Σισέ, Καμαρα και Τσιμίκας ήταν οι 4 παίκτες του Ολυμπιακού που ξετρέλαναν τους σκάουτ των ομάδων της Premier League στην ρεβάνς με την Αρσεναλ. Και νομίζω πως και για τους τέσσερις αυτούς είναι τεράστια πρόκληση καριέρας τα δυο μάτς με την Γούλβς στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.Πολύ απλά γιατί μπορούν να ανεβούν κι άλλη πίστα...

Τσιμίκας/Καμαρά/Σισέ/Μπα έδειξαν στα δυο ματς με την Αρσεναλ πως μπορούν να σταθούν στο ρόστερ μεσαίων και μικρών ομάδων της Premier League. Δεν το λέει το 24ο Ευαγγέλιο αυτό. Μεταφέρουμε απλώς τι λέει η πιάτσα των ειδικών/σκάουτς. Αν τα καταφέρουν και με την Γούλβς όμως, τότε για κάποιον ή κάποιους το... ταβάνι θα ψηλώσει.

Και έχει την σημασία του γιατί τα λεφτά της Premier League μπορούν να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις που συνήθως αξιώνει ο Ολυμπιακός για να παραχωρήσει παίκτη του. Θυμίζω πως ο Μαρινάκης πουλάει πάντα στην υπεραξία...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ