24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η τρελή ρήτρα του Καμαρά

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει την τρελή ρήτρα αποδέσμευσης που μπήκε στο νέο συμβόλαιο του Μαντί Καμαρά, την συγκρίνει με εκείνες των Ντιόγκο, Μήτρογλου και αναλύει την εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Μαντί Καμαρά ερχόταν στον Ολυμπιακό για 4ος στην ιεραρχία των “ερυθρόλευκων”κεντρικών χαφ, πραγματικά ελάχιστοι περίμεναν την διαστημική εκτόξευσή του πριν καν κλείσει 8μηνο στο λιμάνι.

Ο 22χρονος Αφρικανός των 31 συμμετοχών – 2.269 λεπτών, των 3 γκολ – 3 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις, είδε την χρηματιστηριακή του αξία να απογειώνεται από τις 300.000 € που είχε ως παίκτης της Αζαξιό στα 4 εκατομμύρια €, με την σεζόν μάλιστα στον Ολυμπιακό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Στο τέλος της μπορεί να έχει ξεπεράσει και τα 5 εκατομμύρια.

Στα Γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας στον Πειραιά έχουν μάθει - όσο καμία άλλη ελληνική ΠΑΕ - να δημιουργούν υπεραξίες. Το έχουν κάνει τόσο με Έλληνες, όσο και με ξένους ποδοσφαιριστές (εδώ πούλησαν 19,6 εκατ. € τον Ρέτσο με μια επαγγελματική σεζόν), ξέρουν, λοιπόν, πως να χειριστούν υποθέσεις με τεράστια δυναμική/προοπτική όπως του Καμαρά.

Πόσο μάλλον όταν από... πέρσι έχουν παρελάσει από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για χάρη του Καμαρά ομάδες και ομαδάρες από την Αγγλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Ολυμπιακός, στις μέχρι πρότινος βολιδοσκοπήσεις που του είχαν γίνει για τον Καμαρά, δεν συζητούσε για ποσά λιγότερα από 20 εκατομμύρια.

Κατά συνέπεια το να υπογράψει νέο συμβόλαιο, με επέκταση ενός χρόνου και αναπροσαρμογή με τριπλασιασμό των αποδοχών του (δεν ξεπερνούσαν τις 140.000 €), ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Από την στιγμή δε που ο Καμαρά ελέγχεται πλήρως από τον Πιέρ Ισά, "αγαπημένο" ατζέντη των "ερυθρόλευκων".

Αυτό που δεν διέρρευσε χθες ήταν το ύψος της τρελής ρήτρας αποδέσμευσης που υπάρχει στο νέο συμβόλαιο του Καμαρά. Σύμφωνα με την πιάτσαagentsαλλά και την δημοσιογραφική,τέτοιο μπάι άουτ δεν έχει μπει ξανά σε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού, τουλάχιστον επί εποχής Μαρινάκη.

Βέβαια όπως μας μεταφέρθηκε ισοφάρισε την ρήτρα που είχε βάλει ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ντιόγκο κι έφτανε τα 30 εκατ. ευρώ. Το ποσό (η... τριαντάρα) δεν επιβεβαιώθηκε προς το 24ο Ευαγγέλιο από πλευράς Ολυμπιακού , απλά υπήρξε παραδοχή πως είναι πάνω από 25 εκατομμύρια!! Και πάλι πάρα πολλά λεφτά!!

Για να έχετε συγκριτικό μέτρο, όταν ο Ολυμπιακός πουλούσε τον Γενάρη του 2014 τον Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ αντί 15,2 εκατ. €, η ρήτρα αποδέσμευσης που του είχε βάλει ήταν... μόλις 8 εκατομμύρια. ΄Η από τους τωρινούς σταρ του Ολυμπιακού στο συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Πριν πάντως από την επέκταση αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2016, υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης 15 εκατ. €.

Photocredits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ