24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Κορονοϊός: Διώχνουν τους Έλληνες παίκτες από τη Βόρεια Ιταλία!

Κορονοϊός: Διώχνουν τους Έλληνες παίκτες από τη Βόρεια Ιταλία!
TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Κυριακόπουλος και Μιχελής επέστρεψαν στην Ελλάδα με ειδικές άδειες από Σασουόλο και Μίλαν αντίστοιχα, η διαφορά με Κουτσουπιά και Σέχου στην Μπολόνια και τι ισχύει με το ελληνικό δίδυμο της Νάπολι.

Οκτώ Έλληνες ποδοσφαιριστές αγωνίζονται και ζουν στην Ιταλία, με την γειτονική χώρα πλέον να είναι σε καραντίνα, λόγω του κορονοϊού και τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες να αναβάλλονται μέχρι 3 Απριλίου. Βέβαια η κατάσταση δεν είναι η ίδια στην Βόρεια Ιταλία με την Νότια Ιταλία...

Ο Νίκος Μιχελής στην Κ19 της Μίλαν, ο Γιώργος Κυριακόπουλος στην Σασουόλο, ο Χρήστος Σέχου στην Κ19 της Μπολόνια, ο Αντώνης Σιατούνης στην Κ19 της Σαμπντόρια, ο Ηλίας Κουτσουπιάς στην Μπολόνια, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην Λέτσε και οι Ορέστης Καρνέζης Κώστας Μανωλάς στην Νάπολι.

Οι δυο άσοι των "παρτενοπέι" παραμένουν στην βάση τους και προπονούνται αφού άλλωστε η Νάπολι έχει ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη με την Μπαρτσελόνα, στο Κάμπ Νόου. Επίσης, ο Ταχτσίδης παραμένει στην πόλη της Λέτσε, που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της ιταλικής χερσονήσου.

Ανεβαίνοντας προς τον βορρά στην Γένοβα προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Σιατούνη να ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά του στο προπονητικό κέντρο της Σαμπντόρια. Στην Μπολόνια όμως, ο μεν Σέχου έχει πάρει άδεια (όπως όλοι οι παίκτες των υποδομών των "ροσομπλού") και βρίσκεται εδώ και ημέρες στην Αθήνα. Ο Κουτσουπιάς που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Μπολόνια ενημερώθηκε σήμερα ότι παίρνει υποχρεωτική άδεια και επιστρέφει εντός της ημέρας με πτήση από το Παρίσι.

Όσο πλησιάζεις βέβαια προς την Λομβαρδία η κατάσταση αλλάζει. Για παράδειγμα, τόσο η Σασουόλο (αν και στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια), όσο και η Μίλαν έδιωξαν όλους τους παίκτες. Ο Κυριακόπουλος ήδη βρίσκεται από χθες στην Πάτρα ενώ ο νεαρός Μιχελής κατάφερε να βρει μια πτήση από Μιλάνο σε Ρώμη και μια από Ρώμη για Ελευθέριος Βενιζέλος κι αναμένεται το απόγευμα στην Αθήνα.

Και για τους δυο μάλιστα χρειάστηκαν ειδικές άδειες από τις ομάδες τους αλλά και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να εγκαταλείψουν την Βόρειο Ιταλία. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα σε πόλεις όπως το Μιλάνο, η Μπολόνια, η Μόντενα όπου έχει βγει ο στρατός στους δρόμους ενώ απαγορεύονται η παρουσία περισσότερο από δυο ατόμων σε μαγαζιά. Στην περίπτωση των Μιχελή, Κυριακόπουλου χρειάστηκαν και την βοήθεια του προξενέιου μας στο Μιλάνο(παρεμπιπτόντως πρόξενος εκεί είναι ο Νίκος Σάκκαρης, θείος της τενίστριας μας).

Photo Credits: Tano Pecoraro/LaPresse via AP

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ