24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Κούτσιας: Ο... Bαγιαννίδης του ΠΑΟΚ

Κούτσιας: Ο... Bαγιαννίδης του ΠΑΟΚ

Ποιος είναι ο 16χρονος φορ Γιώργος Κούτσιας που παίρνει 100.000, γιατί "κλωτσάει" στην αύξηση της ρήτρας που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, το "μήνυμα" χρησιμοποίησης του Τζόλη, πώς έγινε "διάσημος" στους κορυφαίους Ευρωπαίους σκάουτς, ο ρόλος της οικογένειάς του. Η νέα αποκάλυψη του 24ου Ευαγγελίου.

Το επώνυμό του είναι Κούτσιας. Γιώργος Κούτσιας. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο έκλεισε τα 16 του χρόνια. Στην πλειοψηφία του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού μάλλον είναι άγνωστος, με εξαίρεση τους φίλους του ΠΑΟΚ και όσους ασχολούνται -παράγοντες, προπονητές, παίκτες, γονείς, ΜΜΕ- πιο εξειδικευμένα με το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές στις λεγόμενες Υποδομές (Ακαδημίες)...

Στην διεθνή πιάτσα των σκάουτς όμως, ο Γιώργος Κούτσιας είναι σχεδόν...διάσημος. Χωρίς ίχνος βερμπαλισμού αυτό που γράφω, αν κρίνω από το γεγονός πως το συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο φιγουράρει στις περισσότερες μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού top 5 (όσον αφορά στα πρωταθλήματα).

Και δεν είναι τυχαίο πως μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΠΑΟΚ έσπευσε να επεκτείνει το επαγγελματικό συμβόλαιο του (15χρονου τότε) σέντερ φορ μέχρι το 2022, με ετήσιες αποδοχές που προσεγγίζουν τις 100.000 ευρώ (8.000 ευρώπουλα μηνιαίως)!

Το ποσό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι... γνωστά πράγματα στην ελληνική πιάτσα agents και εννοείται πάει στην οικογένεια του νεαρού άσου, αφού πρόκειται για ανήλικο. Παρεμπιπτόντως αντίστοιχο χρυσό συμβόλαιο έχει κάνει ο ΠΑΟΚ και σε ένα άλλο προβεβλημένο super talent, τον 17χρονο μέσο του, Γιάννη Κωνσταντέλια (είχαν ενδιαφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Ντόρτμουντ και όχι μόνο)...

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς (όχι τους ατζέντηδες, αλλά τους ξένους σκάουτς), αυτή την στιγμή στις ηλικίες από 15 ως 18 χρονών, δυο πιτσιρικάδες στην Ελλάδα έχουν το τεράστιο ταλέντο για το κορυφαίο επίπεδο (χωρίς βέβαια να προεξοφλείται και η εξέλιξή τους): Ο 16χρονος Γιώργος Κούτσιας, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και ο 17χρονος (τα κλείνει τον Σεπτέμβριο) Χρήστος Λιάτσος.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πήρε συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη αποφασίσει, παρότι μικρότερος ηλικιακά από κάποιους άλλους συμπαίκτες του στην "ερυθρόλευκη" Κ19, να τον ανεβάζει στην πρώτη ομάδα την ερχόμενη σεζόν (ο Πορτογάλος κόουτς ξεχωρίζει αυτόν και τον κίπερ Τζολάκη).

Να επιστρέψουμε όμως, στην υπόθεση Κούτσια γιατί υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο και κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε... Βαγιαννίδη του ΠΑΟΚ! Κι ας είναι δεμένος με συμβόλαιο μέχρι το 2022 (δεν είναι δηλαδή ελεύθερος όπως ο κατά 2,5 χρόνια μεγαλύτερός του δεξιός μπακ του ΠΑΟ που πήγε στην Ιντερ), στο οποίο όμως, υπάρχει μπάι άουτ που αν καταβληθεί μπορεί να σπάσει!

1. Ο Κούτσιας των 100.000 ευρώ το χρόνο έχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ. Φαινομενικά μεγάλη αλλά όχι αν μιλάμε για τοπ κλάμπ, εφόσον αποφασίσουν πως τους κάνει...

2. Στην αρχή του χρόνου στον οργανισμό ΠΑΟΚ, μαθαίνοντας πως ο Κούτσιας κάνει τρομερό γκελ σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, θέλησαν να τροποποιήσουν κάποιους όρους στο συμβόλαιό του και βασικά να αυξήσουν το μπάι αουτ, πηγαίνοντάςτο στα 4 ή και 5 εκατ. ευρώ! Έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένοι...

3. Από την οικογένεια Κούτσια φέρεται να ζήτησαν... προαπαιτούμενα, όπως ο 16χρονος να κάνει κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και να πάρει συμμετοχή έστω και στο Κύπελλο. Κάτι που δεν έκανε ο Άμπελ Φερέιρα με αποτέλεσμα να παγώσει το θέμα αύξησης του μπάι άουτ στο συμβόλαιο του Κούτσια (ενώ ακολούθησε και το lock down λόγω κορονοϊού).

4. Από την στιγμή που η πλευρά Κούτσια κλωτσούσε, δεν πέρασε απαρατήρητο πως ο Φερέιρα προς γενική κατάπληξη, στην πρεμιέρα των playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό, έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον Χρήστο Τζόλη. Εξίσου σπουδαίος σκόρερ και ταλέντο, αλλά δυο χρόνια μεγαλύτερος από τον Κούτσια και περισσότερο μονοδιάστατος (κλασικό 9άρι περιοχής). Κάποιοι το ερμήνευσαν ως μήνυμα αλλά και συγχρόνως σαν "ασπίδα προστασίας" του οργανισμού ΠΑΟΚ, στο ενδεχόμενο να χαθεί αυτό το καλοκαίρι ο Κούτσιας.

5. Τους τελευταίους μήνες, όπως τουλάχιστον κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents, το μανατζάρισμα του Κούτσια έχει αναλάβει ένας θείος του, που μένει μόνιμα στην Αθήνα. Θυμίζω πως και η οικογένεια Βαγιαννίδη μετά το "διαζύγιο" απο το μεγάλο μανατζερικό γραφείο του Αντώνη Αποστολόπουλου, δεν δούλεψε με αποκλειστικότητα με άλλους ατζέντηδες και το τελευταίο 8μηνο "διαχειρίστηκαν" την υπόθεση του Γιώργου, ο Σωτήρης και η Μαρία Βαγιαννίδη (στην Ιντερ τον πήγε το Γραφείο του Ζήση Βρύζα).

6. Η Γιουβέντους και ο Άγιαξ είναι δεδομένα δυο ομάδες που επιδεικνύουν "καυτό" ενδιαφέρον για τον Κούτσια και θα μπορούσαν να πληρώσουν το μπάι άουτ του 1 εκατ. ευρώ. Ο 16χρονος φόρ αρέσει... τρελά και στην Ρόμα, αλλά οι "τζαλορόσι" δεν πλησιάζουν το παραπάνω ποσό. Στο παρελθόν πάντως είχε ακουστεί πως πέρασε κι από την Λίβερπουλ!

7. Ο Κούτσιας από το 2012, δηλαδή στα 8 του χρόνια, πήρε μεταγραφή από τον Τηλέμαχο Αλεξάνδρειας στην Τούμπα και την Ακαδημία του ΠΑΟΚ. Την ανακάλυψή του έχει "πιστωθεί" ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Σύμφωνα με το μάτι των ειδικών είναι ένας επιθετικός που έχει το γκολ, με έκρηξη, αλτικότητα, τεχνική και αντίληψη...

8. Στις αρχές του 2020, όταν η οικογένεια Κούτσια ήταν επιφυλακτική στις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για την αλλαγή του μπάι άουτ στο συμβόλαιο του, είχε ακουστεί πως την υπόθεσή του "έψαξε" και ο Ολυμπιακός...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ