24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Κουτσουπιάς: Το ελληνικό wonderkid

Κουτσουπιάς: Το ελληνικό wonderkid

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς έκανε μεταγραφή εκατομμυρίων στην Μπολόνια, δείχνοντας το δρόμο και στα άλλα ελληνικά σούπερ ταλέντα για το ευρωπαϊκό όνειρο μακριά από "φούσκες" και ονειροβασίες.

Ήταν Αύγουστος του 2017 όταν το 24ο Ευαγγέλιο αποκάλυπτε/αναδείκνυε το ξεκίνημα ενός διαφορετικού ποδοσφαιρικού ταξιδιού του νεαρού ποδοσφαιριστή με το γνωστό επώνυμο (λόγω του πατέρα του), αν και ο ίδιος ήταν άγνωστος (τότε) στο ευρύ ελληνικό κοινό.

Ο λόγος για τον Ηλία Κουτσουπιά, που στα 16 του χρόνια αποφάσιζε να.... ρισκάρει αφού αντί να επιλέξει τον εύκολο και φαινομενικά (ψευτό)λαμπερό δρόμο, δηλαδή να μετακομίσει στην ακαδημία κάποιας ελληνικής Big4, άφηνε την ουσιαστικά άγονη (ποδοσφαιρικά) γραμμή για να μετακομίσει στην Ιταλία.

Και μάλιστα όχι σε ομάδα της Serie A, αλλά στην Βίρτους Εντέλα. Ομάδα της Serie Β αλλά για τους ειδικούς/γνώστες, δηλαδή εκείνους που ξέρουν να κτίζουν καριέρες, με πολύ καλό όνομα στην γειτονική χώρα όσον αφορά στις ακαδημίες της.

Θυμάμαι εκείνο το "Ευαγγέλιο" είχε διαβαστεί από χιλιάδες κόσμο αφού ήταν μια ελκυστική, διαφορετική ιστορία με... πρωταγωνιστή άγνωστο για ένα κοινό που έχει δυστυχώς εκπαιδευτεί να μην συγκινείται/ασχολείται το ίδιο εύκολα για έναν πιτσιρικά της Κ19 του Πλατανιά συγκριτικά με έναν του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ (για παράδειγμα).

Κακά τα ψέμματα στην Ελλάδα της κρίσης, κυριολεκτικά έχει στηθεί μια ολόκληρη "βιομηχανία" γύρω από τους νέους ποδοσφαιριστές που προετοιμάζονται (κι από τις οικογένειες τους) μπας και καταφέρουν να αποκτήσουν δικαίωμα στο... όνειρο, να βγουν στο εξωτερικό και να διεκδικήσουν διεθνή καριέρα και ένα καλύτερο (οικονομικά) αύριο.

Για ποιο όνειρο μιλάμε όμως; Κι άντε, το καταφέρνεις σε πρώτο επίπεδο το μεγάλο βήμα, το θέμα να έχεις πάρει τις σωστές βάσεις, να έχει την σωστή εκπαίδευση/καθοδήγηση και να κάνεις τις σωστές επιλογές...

Ας γυρίσουμε πάλι όμως, στο θέμα μας και στον "ευλογημένο" Ηλία Κουτσουπιά. Τον περασμένο Αύγουστο πήγε δανεικός στην Μπολόνια (η οποία "κέρδισε" Τορίνο και Σασουόλο), βάζοντας μια υψηλή ρήτρα αγοράς του για το τωρινό (1,5 εκατ. €).

Ο Ηλίας στο μεσοδιάστημα κέρδισε το πρωτάθλημα της Primavera 2 και την άνοδο στην Primavera 1, κέρδισε το Viarregio Cup, κέρδισε και το Super cup, με την Μπολόνια. Το σημαντικότερο: Σε όλα ήταν πρωταγωνιστής.

Και σήμερα μάθαμε από Ιταλία μεριά, ότι η Μπολόνια έσκασε ένα σκασμό χρήματα για να τον αγοράσει. Ποσά ρεκόρ για έναν 18χρονο 'Ελληνα, τα οποία συνολικά ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Στο δια ταύτα: Ο Ηλίας Κουτσουπιάς έπιασε το όνειρο και το έπιασε από τα μαλλιά. Και δεν το λέμε αυτό μόνο γιατί έκανε μια μετεγγραφή εκατομμυρίων. Ούτε για το ότι προφανώς κέρδισε ένα σούπερ, για την ηλικία και το βιογραφικό του συμβόλαιο, για το οποίο οι πάντα λαλίστατοι αλλά και ζηλιάρηδες Ιταλοί ρίχνουν ήδη τις ατάκες τους (μεγάλο συμβόλαιο για τον Έλληνα, ναι μεν αλλά είναι μικρός ακόμα κλπ κλπ).

Ο Κουτσουπιάς τζούνιορ, όμως, κέρδισε την πρώτη μεγάλη επαγγελματική μάχη στο κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου, γιατί κατόρθωσε να βγει από την "φούσκα" των ονείρων, πάτησε στην γη και κάνει βήμα, βήμα την πορεία του. Ωριμότητα, σκληρή δουλειά, χτίσιμο προσωπικότητας και σωστοί μέντορες τα... μυστικά του.

Ο Ηλίας τα καταφέρνει λοιπόν. Και σηματοδοτεί τον δρόμο για άλλα παιδιά με σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο. Κυρίως τους καταδεικνύει πως πρέπει να το χρησιμοποιήσουν. Ακριβώς, με δουλειά, ωριμότητα, σωστή νοοτροπία! Μακριά από τα καπρίτσια που μπορούν να παίξουν οι... φούσκες και οι ονειροβασίες.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ