ΣΤΗΛΕΣ

Μελιόπουλος: Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε Μπενφίκα, Νιουκάστλ, Ρεν

Μελιόπουλος: Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε Μπενφίκα, Νιουκάστλ, Ρεν
EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο ξεψάχνισε την υπόθεση Μελιόπουλου κι αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες. Η κρούση του Ολυμπιακού, το ραντεβού Μελισσανίδη - Πανόπουλου και ο ρόλος έκπληξη που τον προορίζει ο Λουτσέσκου.

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει όλο το παρασκήνιο της ξαφνικής μεταγραφής του Μελιόπουλου στον ΠΑΟΚ, ενώ φωτίζει κι άγνωστες ιστορίες του τελευταίου χρόνου.

Πριν από ένα χρόνο, περίπου τέτοια εποχή ήταν, δημοσιεύματα ήθελαν τον ΠΑΟΚ να κλείνει με 1,5 εκατ. € τον Δημήτρη Μελιόπουλο από την Ξάνθη.

Τότε, βέβαια, δεν υπήρξε κανένα deal, στην ουσία επρόκειτο για μια φημολογία που ξεκίνησε από την βολιδοσκόπηση του "δικεφάλου" για έναν 17χρονο που είχε προλάβει ήδη να... βγάλει σπουδαία φήμη ως top talent στις πιάτσες ατζέντηδων & σκάουτερς, εγχώριες & εξωτερικού.

Και για να ακριβολογούμε οι απαιτήσεις του Πανόπουλου, εκείνη την εποχή, ξεκινούσαν από 1,2 ως 1,5 εκατ. €, μόνο που τα "θέλω" του μεγαλομετόχου της Ξάνθης δεν ικανοποιήθηκαν...

Για να έρθουμε στο σήμερα, όπου όντως κάποιες τυπικές λεπτομέρειες χωρίζουν τον Μελιόπουλο από την ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Για τον 18χρονο μεσοαμυντικό, ο οποίος εδώ κι ένα χρόνο αποτελούσε μεταγραφικό στόχο των τριών της Big-4 (Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) μέτρησε καταλυτικά, ώστε να γίνει στο συγκεκριμένο τάιμινγκ η μεταγραφή του, το σούπερ τουρνουά που έκανε τον Νοέμβριο με την Εθνική Νέων.

ΑΝΤΙΚΑΤΟΣΚΟΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ, ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ, ΡΕΝ

Στη Βουλγαρία, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα πέτυχε τρεις νίκες (με Ρουμανία, Γιβραλτάρ και την διοργανώτρια χώρα), στον όμιλο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον Μελιόπουλο να είναι από τους κορυφαίους.

Μάλιστα, για καλή του τύχη στο συγκεκριμένο τουρνουά υπήρχε και σκάουτ του ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιλήφθηκε την παρουσία συναδέλφων του από αγγλικές (σίγουρα η Νιουκάστλ), ιταλικές ομάδες (Ουντινέζε, Αταλάντα, Σαμπντόρια), τη γαλλική Ρέν, αλλά και την Μπενφίκα, προκειμένου να "σκανάρουν" τον ταλαντούχο άσο της Ξάνθης.

Έτσι, εκτός από την έκθεσή του, ο άνθρωπος του "δικεφάλου" έκανε κι... "αντικατασκοπεία", αναφέροντας την εκτίμησή του πως για να μην χάσουν τον Μελιόπουλο θα έπρεπε να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία...

ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Για να... ξαναπάμε ένα χρόνο πίσω, Νοέμβριος του 2017 ήταν, που είχε διαρρεύσει, πως η Ξάνθη απέρριψε επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού. Στον Μαρινάκη είχαν πει για τον "νέο Άντζα", με τους Μοντεστό και Καραταΐδη να του κάνουν... θερμές εισηγήσεις.

Ο Πανόπουλος ζητούσε τότε ένα εκατ. €, πιστεύοντας πως στην πορεία θα του ερχόταν ακόμη μεγαλύτερη προσφορά από το εξωτερικό. Πόνταρε στην ενημέρωση που είχε πως ο παίκτης του είναι "τσεκαρισμένος" ως ξεχωριστό ταλέντο από ξένους σκάουτερς.

Και η αλήθεια είναι πως ο Μελιόπουλος στο εξωτερικό είχε αντίστοιχη φήμη με τον Μαυροπάνο που κατέληξε τελικά τον Γενάρη του 2018 στην Άρσεναλ αντί 2,1 εκατ. €...

Το περασμένο καλοκαίρι στην Ξάνθη μάταια περίμεναν να έρθει προσφορά από Αγγλία (γνώριζαν για το σκάουτινγκ που του έκανε η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ) ή την Ιταλία. Και τα 500 χιλιάρικα μαζί με 30% ποσοστό μεταπώλησης του Μελιόπουλου που προσφέρθηκαν από τουρκική ομάδα απορρίφθηκαν από τον Πανόπουλο.

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Το ίδιο διάστημα και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ασχοληθεί προσωπικά, για το μεγάλο ταλέντο της Ξάνθης! Σύμφωνα με τον αστικό μύθο προσπάθησε να τον αποκτήσει αλά Μάνταλο, ποντάροντας και εκμεταλλευόμενος την φιλία του με τον Πανόπουλο.

Αυτοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης, θυμούνται μέχρι και το καλοκαιρινό δείπνο τους, στο εστιατόριο "Tartare" της Γλυφάδας, με βασικό αντικείμενο συζήτησης τον Μελιόπουλο. Τελικά είτε γιατί τα λεφτά ήταν πολλά, είτε γιατί ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης δεν ήθελε να κοντραριστεί με τον Σαββίδη, η μεταγραφή του στην ΑΕΚ δεν προχώρησε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πανόπουλος προτίμησε να κάνει... ντρίμπλα στον Μελισσανίδη, με το επιχείρημα πως θα τον πουλήσει στο εξωτερικό...

ΙΔΙΟΣ ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Επιστρέφουμε στο σήμερα και στο παρασκήνιο της -"ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε", από πλευράς ΠΑΟΚ- υπόθεσης Μελιόπουλου. Σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agent καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Μάριο Μπράνκο. Ο Πορτογάλος "αντί – Μίχελ" όντως διασταύρωσε από πηγές στην πατρίδα του, πως Μπενφίκα & Σπόρτινγκ ήταν έτοιμες να καταθέσουν πρόταση για τον Μελιόπουλο, ενώ σοβαρό εμφανιζόταν και το ενδιαφέρον από Νιουκάστλ, Ρεν.

Κι από την στιγμή που πήρε την έγκριση του Λουτσέσκου, σε συνεργασία με τη διοίκηση, κινήθηκαν χωρίς χρονοτριβή, με πάσα μυστικότητα, προλαβαίνοντας τους μνηστήρες από το εξωτερικό αλλά και το... εσωτερικό! Μάλιστα από τον ΠΑΟΚ πρώτα συμφώνησαν με την Ξάνθη & μετά ενημερώθηκε η πλευρά του παίκτη, παρότι ο ατζέντης του είναι κι ατζέντης του Λουτσέσκου!

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΩΣ ΣΤΟΠΕΡ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΙΑ 6-8

Ο Μελιόπουλος στην καριέρα του μέχρι τώρα, έχει αγωνιστεί βασικά στόπερ και "κόφτης". Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως, ο πρoπονητής που τον ξεχώρισε ως το κορυφαίο ταλέντο της Ακαδημίας της Ξάνθης και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας τον και στην καλοκαιρινή προετοιμασία (πριν ακόμη γίνει επαγγελματίας), τον θεωρεί και τον προορίζει στον ΠΑΟΚ για 6άρι και 8άρι! Σίγουρα, πάντως, όχι για στόπερ! Θα λέγαμε πως σύμφωνα με τον Ρουμάνο κόουτς ο "Μέλι" κατά κάποιο τρόπο είναι μια... ελληνική βερσιόν του Βέρνμπλουμ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στο δια ταύτα: δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν ο Μελιόπουλος μείνει μέχρι το καλοκαίρι στην Ξάνθη ή τον Γενάρη θα προστεθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει 700.000 € στην Ξάνθη, αλλά σύμφωνα με τη δική μας πληροφόρηση, το ποσό είναι ψηλότερο και θα πλησιάσει το εκατομμύριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ