24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ντισασί vs Μπα για τη νέα Γουλβς

Ντισασί vs Μπα για τη νέα Γουλβς

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει την επίσημη πρόταση της Γουλβς για τον Ντισασί, το "όχι" της Ρεμς που βάζει στο κάδρο τους Μπα- Σισέ αλλά και γιατί αυτή την εποχή δεν μπορεί να θεωρείται "σύμμαχος" ο μεγαλοατζέντης Μέντες.

Αξέλ Ντισασί, Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Αμπού Σισέ. Τρεις Γαλλοαναθρεμένοι Αφρικανοί στόπερ, ο πρώτος απο το Κονγκό (με γαλλικό διαβατήριο όμως), οι άλλοι δυο από την Σενεγάλη. Πανύψηλοι και οι τρεις (1,91 - 1,92 - 1,98 αντίστοιχα), που δεδομενα τα ονομάτα τους βρίσκονται σε διάφορες μεταγραφικές λίστες ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ!

Ποια άλλη σχέση έχουν μεταξύ τους οι τρεις συγκεκριμένοι σέντερ μπακ εκτός των παραπάνω; Πως η καριέρα τους απογειώθηκε στις τωρινές ομάδες τους. Του 22χρονου Ντισασί στην Ρεμς, στην οποία πήγε στα 18 του από την μικρή Παρί FC, των 25χρονων Μπα και Σισέ στον Ολυμπιακό, στον οποίο κατέληξαν από τις δυο Αζαξιό.

Ο Ντισασί με χρηματιστηριακή αξία 7,2 εκατ. ευρώ, ο Σισέ με χρηματιστηριακή αξία 4,2 εκ. και ο Μπα των μόλις 400.000 (βέβαια η τιμή του στο transfermarkt θα εκτοξευθεί με το που ολοκληρωθεί η σεζόν) είναι τρεις κεντρικοί αμυντικοί που απασχολούν την Γουλβς. Αλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο είναι η αλήθεια. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι...

EΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 15 ΕΚΑΤ.

Στο περιθώριο του πρόσφατου ρεπορτάζ που κάναμε για την ενεργοποίηση του buy in του Τάσου Δώνη από την Ρέμς, κυριολεκτικά από καραμπόλα, έφτασε στο 24ο Ευαγγέλιο η ιστορία που εμπλέκει τους τρεις παραπάνω Αφρικανούς στόπερ.

Η Γουλβς, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε στην Ρεμς επίσημη πρόταση για την αγορά του Αχέλ Ντισασί, ύψους 15 εκατ. ευρώ! Με την γαλλική ομάδα να απαντάει αρνητικά και να ζητάει 20.000.000! Με τους "Λύκους" να μην επανέρχονται άμεσα, ενημερώνοντας πως αν είναι να φτάσουν στο εν λόγω ποσό θα πρέπει να εξετάσουν και τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν από μια short list συνολικά 8 στόπερ!

Το πιο ενδιαφέρον που διέρρευσε από την υπόθεση Ντισασί - Γουλβς, είναι πως η αγγλική ομάδα έχει στα υπόψιν της και μάλιστα αρκετά ψηλά στην σχετική λίστα της κι έναν Αφρικανό στόπερ του Ολυμπιακού. Για τον Σισέ είχε γίνει "παιχνίδι" και το περασμένο καλοκαίρι με τους "Λύκους", ενώ ο Μπα άρπαξε τις ευκαιρίες του στα ματς με Αρσεναλ και Γουλβς, για να γίνει γνωστός και πλέον να κάνει γκελ σε πρεμιερλιγκάτες ομάδες.

Θυμίζω πως μόλις τον περασμένο Απρίλιο στα αγγλικά ΜΜΕ υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν αρκετές αγγλικές ομάδες να σκανάρουν τον Μπα, "αποκαλύπτοντας" τόσο την τιμή πώλησης του (20 εκατ. ευρώ), όσο και το ενδιαφέρον κυρίως των Γουλβς-Αρσεναλ. Και μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η... Αυγουστιάτικη ρεβάνς, της πρώτης αναμέτρησης στο "Καραισκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού - Γούλβς, για την πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ.

Οπότε μια νέα σούπερ εμφάνιση του Μπα ή του Σισέ, εφόσον η αγγλική ομάδα δεν έχει κλείσει/αγοράσει ακόμη στόπερ, κάλλιστα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και την... σειρά στην short list της Γουλβς.

Στο δια ταύτα: η στήλη μεταφέρει απόψε ένα γεγονός και μια προέκτασή του. Δηλαδή πως η Γουλβς έκανε επίσημη πρόταση στην Ρεμς που δεν έγινε δεκτή για την αγορά του Ντισασί, με τον τελευταίο να έχει "ανταγωνιστή" για την θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν της Γουλβς και στόπερ του Ολυμπιακού.

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΜΕΝΤΕΣ

Για φινάλε αφήσαμε μια σημαντική λεπτομέρεια, που μας μεταφέρθηκε από την διεθνή πιάτσα agents: όπως είναι γνωστό το γενικό κουμάντο στα μεταγραφικά της Γούλβς ουσιαστικά έχει και κάνει ο χρυσοδάκτυλος ατζέντης Μέντες. Καλύτερη απόδειξη από το χειμερινό deal των 20 εκατ. ευρώ με τον Ποντένσε δεν υπάρχει.

Θεωρητικά, λοιπόν, λόγω της σχέσης του Μέντες με τον Ολυμπιακό, η υποψηφιότητα του Μπα ή και του Σισέ για μια ακόμη περήφανη πώληση στην Γουλβς θα ήταν αυξημένη. Γιατί χρησιμοποιούμε το... ήταν;

Επειδή μάθαμε πως βασικά λόγω εκείνου το deal (Ποντένσε), επήλθε μια... ψυχρασία στην σχέση Ολυμπιακού και Μέντες. Για την ακρίβεια, μας μεταφέρθηκε πως δεν είναι στα... μέλια τους αυτή την εποχή, περνάνε μια... δοκιμασία. Ποιος είναι ο βασικός υπεύθυνος για αυτό δεν γνωρίζω αλλά δεν λέει και τίποτα, αφού κάλλιστα... αύριο όλα μπορεί να αλλάξουν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για...money talks και ενώ υπάρχουν πελάτες του Μέντες στους "ερυθρόλευκους" (Σα, Χασάν)...

Απλώς για φινάλε να φρεσκάρω την μνήμη κάποιων θυμίζοντας πως στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, μετά από "μεγάλες αγάπες" ακολούθησαν φάσεις "πάγου" με μεγαλοατζέντηδες τύπου Ραϊόλα, Φάλι Ραμαντάνι, Ενροτό, Γκονσάλβες...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ