24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Δώνης με plus 1 εκατ. ευρώ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει το "χρυσό" deal του Γιώργου Δώνη με την πρωταθλήτρια Ισραήλ και πώς το τελευταίο 48ωρο οι δύο πλευρές κατάφεραν να τα βρουν. Ο Δώνης θα αντικαταστήσει τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο της Μακάμπι η οποία έχει Έλληνα προπονητή και στο μπάσκετ, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής του Χρήστου Δώνη στην ομάδα του Ισραήλ.

Μόλις 19 μέρες έμεινε χωρίς ομάδα ο Γιώργος Δώνης. Μετά τον Παναθηναϊκό ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μετά από συζητήσεις/διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου δέκα μέρες, σήμερα το πρωί οι δύο πλέυρές κατέληξαν σε συμφωνία, αντάλλαξαν τα απαραίτητα έγγραφα και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η συνεργασία τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Δώνης θα μεταβεί την Κυριακή στο Τελ Αβίβ για να πιάσει άμεσα δουλειά, αφού στις 18/8 η νέα του ομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στον β' προκριματικό του Champions League, με στόχο να περάσει στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ο κορυφαίος Έλληνας κόουτς θα μετακομίσει στο Ισραήλ μαζί με όλο το πολυμελές τιμ που είχε στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη διετία, με την κορυφαία ομάδα του Ισραήλ να κάνει την υπέρβαση και κυριολεκτικά να τον χρυσώνει αφού του πρόσφερε το υψηλότερο συμβόλαιο προπονητή της ιστορίας της.

Σύμφωνα με πηγές του 24ου Ευαγγελίου, ο Δώνης και το τιμ του θα εισπράττουν καθαρά πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να εξασφάλισε και το απαραίτητο μεταγραφικό μπάτζετ.

Ο Γιωργος Δώνης θα αντικαταστήσει στον πάγκο της Μακάμπι τον δις πρωταθληματικό Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος κι αυτός είχε βρει στέγη στο Ισραήλ μετά την αποχώρησή του από τη Super League και τον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε πως ο Ίβιτς αρνήθηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Μακάμπι γιατί είχε βλέψεις ευρωπαϊκής καριέρας. Άλλωστε άλλαξε και ατζέντη πηγαίνοντας στον Φάλι Ραμαντάνι, ενώ πρόσφατα έκανε ραντεβού με τη Γουότφορντ, η οποία υποβιβάστηκε στην Championship.

Να επιστρέψουμε όμως στον Γιωργο Δώνη και σημειολογικά να αναφέρουμε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχει δύο Έλληνες προπονητές, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αφού μετά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στον σύλλογο του Τελ Αβίβ πηγαίνει και ο Δώνης.

Και κάτι ακόμη στο περιθώριο της υπόθεσης Δώνη: Όπως διευκρινίστηκε στη στήλη από τον Γιώργο Δώνη, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει θέμα να τον ακολουθήσει στη Μακάμπι ο γιος του Χρήστος, που εχει μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και θα περιμένει μέχρι τις 20 Αυγούστου, πριν αποφασίσει πού θα συνεχίσει την καριέρα του (πιθανότερο ή στη β' Γερμανίας ή στην Ολλανδία).

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ