24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

O Γιαννιώτης, ο Πασχαλάκης και ο ΠΑΟΚ

O Γιαννιώτης, ο Πασχαλάκης και ο ΠΑΟΚ

Πώς "κολλάει" μια ενδεχόμενη καλοκαιρινή πώληση του Πασχαλάκη στην Αγγλία ή η φυγή του Ρέι, με την μετακόμιση του Γιαννιώτη στη Τούμπα. Τα πρόσωπα και οι προϋποθέσεις για να κάνει το δρομολόγιο Ρέντη - Τούμπα, η βολιδοσκόπηση και οι επιθυμίες.

O Πέδρο Μαρτίνς στο Κίεβο έχει πάρει τρεις τερματοφύλακες για τη ρεβάνς με την Ντιναμό αλλά σε αυτούς δεν υπάρχει ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Σιγά την είδηση θα μας πείτε, αφού έτσι κι αλλιώς Σα, Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης θα αποτελέσουν την 3άδα των "ερυθρόλευκων" κίπερ ως το τέλος της σεζόν, με τον Έλληνα διεθνή να αποτελεί πλέον ξένο σώμα και την υποθεσή του - όπως φαίνεται- να μην γυρίζει.

Στον οργανισμό Ολυμπιακός βέβαια την ευθύνη για αυτό το αδιέξοδο την ρίχνουν στην πλευρά Γιαννιώτη, θεωρώντας πως είτε ο ίδιος, είτε επηρεασμένος απο τους ατζεντηδές του, αποφάσισαν απο τώρα να κλείσουν το κεφάλαιο Ολυμπιακός και να αναζητήσουν το καλοκαίρι τον επόμενο προορισμό τους.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιαννιώτης από την περασμένη σεζόν, που έβγαζε μάτια με τις εμφανίσεις/αποκρούσεις του στον Ατρόμητο του Κάναντι, είχε ως προτεραιότητά του την διεθνή καριέρα. Προτιμούσε να πάει και να παίξει στο εξωτερικό αλλά πείστηκε (κι από τους Τζόρτζεβιτς-Νινιάδη) για να επιστρέψει στο λιμάνι, όπου δεν έμελλε όμως, να μακροημερεύσει και πάλι.

Έχοντας μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του κι από την στιγμή που δεν υπάρχει σημείο προσέγγισης με τον Ολυμπιακό, η πλευρά Γιαννιώτη μπορεί να δουλέψει την προοπτική να μεταναστεύσει. Το ερώτημα βέβαια που μπαίνει εδώ είναι κατά πόσο θα βρει (όντας αγωνιστικά στο "ψυγείο") το συμβόλαιο που θέλει και στο πρωτάθλημα που θα ήθελε. Στην πιάτσα των ατζέντηδων δεν το θεωρούν και το πιο εύκολο, πόσο μάλλον αν ψάχνει για καθαρές ετήσιες αποδοχές από 350.000 ευρώ και πάνω.

Για αυτό οι ψαγμένοι της πιάτσας προεξοφλούν πως κάποια στιγμή στο τραπέζι θα μπει (αν δεν έχει γίνει ήδη) - υπό προϋποθέσεις - και ο ΠΑΟΚ . Άλλωστε ο ατζέντης του, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έχει καλές σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του Οργανισμού ΠΑΟΚ, που τον βοήθησαν και στο παρελθόν να κάνει καλά deals εκεί.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και πειστικότατη απάντηση στο πως θα μπορούσε να χωρέσει ο Γιαννιώτης στο ρόστερ του "δικεφάλου", όταν υπάρχουν Πασχαλάκης και Ρέι. Ειδικά από την στιγμή που πρόσφατα ανανέωσε/επέκτεινε ως βασικός ο Πασχαλάκης ενώ υπάρχει πάντα και o Αργεντινός, για τον οποίο το καλοκαίρι του 2017 πληρώθηκαν για να τον αγορά του κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Πολύ απλά με το να πουληθεί ο Πασχαλάκης, είτε με το να φύγει(ακόμη και ως δανεικός με οψιόν αγοράς) ο Ρέι!

Το σενάριο πώλησης του Πασχαλάκη δεν είναι καθόλου υποθετικό, έπαιξε σοβαρά - για όσους ξέρουν- και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο μέχρι που ανανέωσε. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη υπήρξε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ (Σαουθάμπτον;) που ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με την αγορά του Πασχαλάκη, τον ΠΑΟΚ να τον κοστολογεί στα 7 εκατ. ευρώ και τους Άγγλους τελικά να παραπέμπουν/αναβάλουν την υπόθεση για το ερχόμενο καλοκαίρι. Με το δεδομένο ασφαλώς να έχουν παραμένει και στην Πρέμιερ Λιγκ...

Κατά συνέπεια κι ανεξάρτητα από το τάιμινγκ, που κάνει απαγορευτική την όποια επιβεβαίωση αυτή την εποχή (ναι μεν βρίσκεται στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και μπορεί να υπογράψει όπου θέλει αλλά η θέση του είναι αντικειμενικά και πολύ λεπτή), υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα πρόσωπα και η προοπτική να δούμε το καλοκαίρι τον Γιαννιώτη να αφήνει το "Καραϊσκάκης" για την Τούμπα. Κυκλοφορεί δε πως έχει γίνει και μια πρώτη βολιδοσκόπηση/ενημέρωση, στη βάση των παραμέτρων να αποχωρήσει (βασικά ο) Πασχαλάκης ή Ρέι και ο Γιαννιώτης να μην βρει αυτό που θέλει στο εξωτερικό.

Δεδομένα στον ΠΑΟΚ θα καλόβλεπαν και για επικοινωνιακούς λόγους, περίπτωση παίκτη που θα απαρνηθεί τον Ολυμπιακό για χάρη τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Έλληνα, διεθνή, που προέρχεται από την "ερυθρόλευκη" Ακαδημία. Περίπτωση Γιαννιώτη δηλαδή... Άλλωστε ακόμη και επί εποχής Σαββίδη το αντίθετο δρομολόγιο έχει γίνει αρκετές φορές, "πληγώνοντας" επικοινωνιακά το πρεστίζ του "δικέφαλου" και δημιουργώντας εφιάλτες στους "ασπρόμαυρους". Πρόσφατα από Τούμπα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την απώλεια του νεαρού Σαπουντζή ενώ άλλαξαν τις προσφορές του για να μην χάσουν και να υπογράψουν τελικά τον 19χρονο αριστερό μπακ Τσαούση, υπό τον φόβο να καταλήξει κι αυτός στου Ρέντη.

Στο δια ταύτα: επειδή είναι πολύ πιθανό να σκάσει το καλοκαίρι σούπερ προσφορά από Αγγλία για την πώληση τoυ Πασχαλάκη ή ο Ρέι να μην θελήσει να παραμένει πάλι στην σκιά του πρώτου, Ζίφκοβιτς (της Ξάνθης) και Γιαννιώτης, Γιαννιώτης και Ζίφκοβιτς, είναι τα δύο ονόματα που θα παίξουν πολύ δυνατά για την αντικατάσταση ενός εκ των δυο, αν κι εφόσον χρειαστεί. Χαίρεται...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ