ΣΤΗΛΕΣ

Ο Μπεργκ, ο Ολυμπιακός & τα... δεδομένα

Ο Μπεργκ, ο Ολυμπιακός & τα... δεδομένα

Ο Σουηδός που έχει πλέον ένθερμους υποστηρικτές στο λιμάνι, η διαφορά της υπόθεσής του με το περασμένο καλοκαίρι, η άποψη περί "ιδανικού φορ", το κασέ σε συνάρτηση με την οικογενειακή λατρεία για την Ελλάδα, τα τρικ για να ξεπεραστεί η ρήτρα του ΠΑΟ και τι σχολιάζει η μανατζερική πλευρά του Μπεργκ.

Όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στο ρόστερ του τον Γενάρη σέντερ φορ που αποδεδειγμένα θα διαθέτει το (εύκολο)... γκολ! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πέδρο Μαρτίνς τον θέλει στην ομάδα από τις γιορτές, δηλαδή πριν μπει το 2019. Και θέλει στραικερ που θα είναι ενεργός στην προηγούμενη ομάδα του και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Πάμε τώρα και στο παρασύνθημα: Στο 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρθηκε χθες (Τρίτη, 27/11), από απόλυτα αξιόπιστη πηγή από την πιάτσα agents, πως ο Μάρκους Μπεργκ έχει αποκτήσει πλέον πολλούς... ένθερμους υποστηρικτές στον Ολυμπιακό!!

Θεωρούν πως ο Σουηδός είναι ο ιδανικός φορ για την πολύ παραγωγική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνς, η οποία χρειάζεται επειγόντως έναν εκτελεστή που δεν θα απαιτήσει πίστωση χρόνου αλλά και δεν θα χαλάει το στιλ της.

Στο λιμάνι (του Πειραιά), λοιπόν, θεωρούν πως ο Μπεργκ δεν είναι απλώς ο κατάλληλος αλλά ο ιδανικός στο δεδομένο τάιμινγκ. Και σίγουρα η υπόθεση απόκτησής του θα έχει πολύ παρασκήνιο το προσεχές διάστημα. Άλλωστε, και δεν είναι εύκολη και περίπλοκη θα την χαρακτήριζες αφού στη μέση υπάρχει ακόμη ο... Παναθηναϊκός! Εξηγούμεθα:

1.Το περασμένο καλοκαίρι τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν εξετάσει/βολιδοσκοπήσει την περίπτωση απόκτησης του Μπεργκ, αλλά γρήγορα αποσύρθηκαν.

2. Με το συμβόλαιό του να λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και τη μονομερή ανανέωση του με την Αλ Αΐν να είναι μονόπλευρη και συγκεκριμένα σε αυτή του Μπεργκ, τα δεδομένα σαφώς και μπορούν να αλλάξουν.

3. Ο Μάρκους στα Η.Α.Ε καθαρίζει 3,4 εκ. € χωρίς τα μπόνους. Για παράδειγμα, πέρσι που με τα δικά του γκολ οδήγησε την Αλ Αΐν στον τίτλο και πήρε επιπλέον μια 500άρα. Από την άλλη γνωρίζει βέβαια πως τα λεφτά αυτά στην Ευρώπη δύσκολα θα τα βρει, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Και όμως, δεν θα έλεγε όχι υπό προϋποθέσεις.

4. Ο Μπεργκ είναι ένας "μικρός ήρωας" για την Αλ Αΐν και βασικός πλέον στην Εθνική Σουηδίας. Από την άλλη όμως, πάντα υπάρχει η λατρεία της οικογένειάς του για την Ελλάδα, ενώ η προοπτική της μόνιμης εγκατάστασής τους στα νότια προάστια της Αθήνας βρίσκεται σταθερά στα θέλω τους.

5. Ο Παναθηναϊκός είχε προβλέψει να μπει ρήτρα όταν τον παραχωρούσε στην Αλ Αΐν, για την περίπτωση που επέστρεφε σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ πριν από την λήξη του συμβολαίου του. Λένε πως αυτή ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 και είναι ύψους 4 εκατ. €.

6. Τρικ (παράθυρα) πάντως για να ξεπεραστεί αυτή η "πράσινη" ρήτρα αφού βέβαια έρθουν πρώτα σε συμφωνία Ολυμπιακός/Αλ Αΐν/Μπεργκ, υπάρχουν. Είτε με 6μηνο δανεισμό του Σουηδού φορ, είτε μένοντας τώρα ελεύθερος.

7. Όσον αφορά στην μανατζερική πλευρά του Μπεργκ, που ρωτήθηκε σχετικά για την φημολογία που προέκυψε περί Ολυμπιακού, δήλωνε "άγνοια"! Και να γνώριζε, στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, το ίδιο θα σχολίαζε, λέμε εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ