ΣΤΗΛΕΣ

Οι μάνατζερ του Λουτσέσκου "έσπρωξαν" 23,5 εκατ. € στον Μπίλιτς!

West Ham's head coach Slaven Bilic reacts during the English Premier League soccer match between West Ham United and Huddersfield Town at London Stadium in London, Monday, Sept. 11, 2017.(AP Photo/Frank Augstein)
Μπίλιτς AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει πως η Αλ Ιτιχάντ προσέλαβε τον Κροάτη τεχνικό Σλάβεν Μπίλιτς μέσω ελληνικού μανατζερικού… καναλιού. Το σούπερ ποσό που έκλεισε και τα "όχι" των Λουτσέσκου και Ρανιέρι που προηγήθηκαν!

Οι Έλληνες ατζέντηδες είναι αλήθεια πως δεν μπορούν να συγκριθούν ακόμη με τους Πορτογάλους συναδέλφους τους. Οι τελευταίοι έχουν κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, άλλωστε ο δεύτεροςπιο πετυχημένος στην λίστα τουForbesγια το 2018 (με ατζέντηδες από όλα τα αθλήματα) είναι ο «χρυσοδάκτυλος»Ζόρζε Μέντες.

Αυτό, βέβαια, έχει να κάνει και με την συνεχή εξαγωγή σε όλη την υφήλιο ποδοσφαιριστών, αλλά και προπονητών από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Όπως και με το ότι η Πορτογαλία είναι το σταυροδρόμι για την Ευρώπη Βραζιλιάνων και Αφρικανών ποδοσφαιριστών, ενώ είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οι ατζέντηδεςμπορούν να έχουν τίτλους ιδιοκτησίας σε παίκτες.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις Ελλήνων ατζέντηδων που εμπλέκονται σεsuperdeals- ανεξάρτητα από τους δικούς τους πελάτες – ακόμη και σε αγορές όπως στην Αραβία, την Κίνα και την Ρωσία όπου κυκλοφορεί ατέλειωτο χρήμα και "σπάνε" μεγάλα μεροκάματα. Και μάλιστα αποδεικνύονται ανταγωνιστικοί ακόμη και όταν απέναντι τους βρεθούν Πορτογάλοι…

Ο πρόλογος απαραίτητος για την ιστορία μας, που έχει πρωταγωνιστή έναν Κροάτη προπονητή, τον 50χρονο Σλάβεν Μπίλιτς! Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή ησυμφωνία του με την Αλ Ιτινχάντ της Σαουδικής Αραβίας και το "24Ευαγγέλιο" σας παρουσιάζει το… ελληνικό παρασκήνιο αυτού τουdeal.

Ο Μπίλιτς με τον σύλλογο της Τζέντας υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά περίπου 23,5 εκατ. €!! Δηλαδή ο πρώην τεχνικός της Γουέστ Χαμ θα έχει ετήσιες αποδοχές 7,8 εκατ. €…

Οι ατζέντηδες που βρίσκονται πίσω από αυτή την δουλειά είναι ο Γιώργος Φούγιας με τον Δημήτρη Καρύδα, σε συνεργασία με τον αδερφό του Μπίλιτς! Άλλωστε στην Αλ Ιτιχάντ ήταν αυτοί που είχαν πάει πριν από 6 χρόνια και τον Λάζλο Μπόλονι, μετά από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Οι Σαουδάραβες αρχικά ήθελαν τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του Ραζβάν. Οι Φούγιας – Καρύδας (είναι οι μάνατζερ του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ) προσπάθησαν να τον πείσουν, πατώντας στις πολύ καλές σχέσεις του πρώτου με τον πρεσβύτερο Λουτσέσκου, αλλά ο τελευταίος δεν δελεάστηκε από τα 14 εκατ. € για 2ετές συμβόλαιο που του πρόσφερε η Αλ Ιτιχάντ. Απάντησε αρνητικά, αφού προτίμησε να συνεχίσει στην Εθνική Τουρκίας…

Η δεύτερη επιλογή της ομάδας από την Τζέντα ήταν ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο 67χρονος πρώην εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας και προπονητής των Λέστερ, Ναντ δεν συμφώνησε και τελικά ο εκλεκτός της ουραγού του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας ήταν ο Σλάβεν Μπίλιτς.

AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ