ΣΤΗΛΕΣ

Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Ολιβέιρα, "ενεργοποιήθηκε" για φορ και ο Ζόρζε Μέντες

Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Ολιβέιρα, "ενεργοποιήθηκε" για φορ και ο Ζόρζε Μέντες

Ο Ολυμπιακός επεξεργάζεται όλες τις λύσεις για να έχει μετά τα Χριστούγεννα τον φορ - εκτελεστή που ζήτησε ο Μαρτίνς, ο σούπερ agent με τα 7 καλοκαιρινά deals στις ομάδες του Μαρινάκη έχει ενεργοποιηθεί και στην Πορτογαλία... ξέρουν ήδη για τον Ολιβέιρα. Το "24ο Ευαγγέλιο" παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις για τον πολυπόθητο στο λιμάνι νέο επιθετικό...

H πιο παραγωγική ομάδα της Super League μετράει αντίστροφα πλέον για να αποκτήσει αυτό που της λείπει, δηλαδή ένα σέντερ φορ που θα έχει το εύκολο γκολ. Πόσο έχει στοιχίσει στον φετινό Ολυμπιακό του δημιουργού Πέδρο Μαρτίνς η απουσία ενός τέτοιου εκτελεστή, αποδείχθηκε και στη Σεβίλη, κόντρα στην Μπέτις!

Από την στιγμή όμως, που μπήκε ο Δεκέμβριος και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” έχει ζητήσει να του πάρουν γκολτζή επιθετικό μετά τα Χριστούγεννα, στον οργανισμό υπάρχει πραγματική κινητοποίηση.

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες πως ο Ολυμπιακός “ψάχνεται” για την περίπτωση Μπεργκ. Στο λιμάνι την θεωρούν ιδανική, αλλά συγχρόνως ξέρουν πως και πολύ δύσκολη είναι και... ιδιαίτερη, απαιτώντας επιδέξιους χειρισμούς και τα κατάλληλα πρόσωπα. Από agents μέχρι... δικηγόρους (και όχι μόνο).

Από εκεί και πέρα ασφαλώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις επιθετικών με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό δυσκολίας από του Σουηδού και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Μαρτίνς εξετάζουν τις επιλογές/λύσεις που έχουν.

Εξ ορισμού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πολύ δύσκολη, πόσο μάλλον όταν ψάχνεις επειγόντως για ποιοτικό, αξιόπιστο (παραγωγικά) φορ, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και... ετοιμότητας. Άρα θα πρέπει να έχεις και το κατάλληλο μπάτζετ για να τα σκάσεις...

Για αυτούς τους λόγους από τον Ολυμπιακό αποφάσισαν να πάνε σε ένα στράικερ τύπου Μπέργκ (και δεν εννοούμε μόνο το αγωνιστικό στυλ), βολιδοσκοπώντας βεβαίως και την... αυθεντική βερσιόν.

Όπως θεωρούμε δεδομένο οτι οι “ερυθρόλευκοι” επεξεργάζονται και περιπτώσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ έχουν κινητοποιήσει και όλες τις... βοήθειες/μεγάλα μέσα που μπορούν να πάρουν/έχουν στην πιάτσα agents.

Μια τέτοια περίπτωση, ίσως και η πιο χαρακτηριστική για την τρέχουσα σεζόν, είναι ο Ζόρζε Μέντες και η Gestifute. Ο “χρυσοδάκτυλος” Πορτογάλος ατζέντης, που από το περασμένο καλοκαίρι άνοιξε δίαυλο στενής συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε Ολυμπιακό και Νότιγχαμ Φόρεστ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στο ρόστερ αυτών των δυο ομάδων βρίσκεις (4 + 3) 7 πελάτες του Μέντες. Τους Ποντένσε, Σα, Μιράντα, Χασάν στον Ολυμπιακό και τους Γκονσάλβες, Ντίας, καρβάλιο στην Φόρεστ. Και στην Πορτογαλία εσχάτως λένε πως τον Γενάρη μπορεί να προκύψει και... όγδοος!!!

Δεν ξέρω αν στην πατρίδα του Μαρτίνς αλλά και του Μέντες γνωρίζουν πως μπορεί τον επόμενο μήνα να αποχωρήσει κάποιος πελάτης του τελευταίου από την ομάδα του Πειραιά αλλά υποστηρίζουν πως τους έχει προταθεί ο Νέλσον Μιγκέλ Κάστρο Ολιβέϊρα! Μιλάμε για τον Πορτογάλο 27χρονο επιθετικό, ύψους 1,85, της πρωτοπόρου της Τσάμπιονσιπ, Νόργουιτς, με χρηματιστηριακή αξία 4,5 εκατ. €.

Τα “καναρίνια” τον Αύγουστο του 2016 είχαν πληρώσει περίπου 5,5 εκατ. λίρες στην Μπενφίκα για να αγοράσουν τον 17 φορές διεθνή Ολιβέιρα. Μετά από δυο σεζόν με 28 ματς/11 γκολ και 38 ματς/8 γκολ ο Νέλσον φέτος έχει χάσει την θέση του από τον Πούκι και τον Ρόοουντς και παίζει μόνο στην Premier League 2, το πρωτάθλημα των Κ23. Στο παρελθόν, στην προ Μαρινάκη εποχή της Νότιγχαμ (2015-16), αγωνίστηκε ως δανεικός στην Φόρεστ ενώ έχει περάσει κι από τις Σουόνσι, Ρεν, Κορούνια, Ρίο Αβε, Πάσος Φερέϊρα...

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ