24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ολυμπιακός: Το 80-20 για Μπεργκ και οι άλλοι Μπεργκ

Ολυμπιακός: Το 80-20 για Μπεργκ και οι άλλοι Μπεργκ

Το 24ο Ευαγγέλιο γράφει για το πόκερ Ολυμπιακού - Μπέργκ, την αρχική φόρμουλα συμφωνίας, τον επιπλέον χρόνο που ζήτησε ο Σουηδός, την προεδρική εντολή, το "θέλω" του Μαρτίνς και την ενεργή short list με άλλους 5 στράικερ.

H "Μπεργκιάδα" για τον Ολυμπιακό καλά κρατεί. Για την ακρίβεια έχει κορυφωθεί, αφού όπως αποκαλύψαμε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον αέρα του Sport24 radio 103,3 και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο 24ο Ευαγγέλιο, η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία, με τις δυο πλευρές να έχουν φτάσει πλέον κοντά.

Βέβαια από το να ολοκληρωθεί και να υπάρξει "χάπι εντ" στο μεταγραφικό αυτό σίριαλ, την χωρίζουν κάποιες λεπτομέρειες και η απάντηση (δηλαδή το "ναι") του Σουηδού στράικερ...

Κατά συνέπεια ασφαλώς και δεν έχει κλείσει, τουλάχιστον ακόμη, η μεταγραφή του Μπέργκ στον Ολυμπιακό. Δεν έχουν συμφωνήσει ΣΕ ΟΛΑ, δηλαδή το προτελευταίο στάδιο πριν από το να πέσουν οι υπογραφές, που είναι και η τελική πράξη (και εκεί πάντως έχουν χαλάσει ντιλαρισμένες υποθέσεις).

Κοινώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα τον Σουηδό, όπως βιάστηκαν κάποια ΜΜΕ και πολλοί σταsocial media -για τους δικούς τους λόγους- να προεξοφλήσουν/προαναγγείλουν. Οι ενδείξεις, οι πληροφορίες και οι προβλέψεις, βέβαια, λένε πως ο γάμος δεν αργεί, ΑΛΛΑ...

Αν θα έπρεπε να καταφύγουμε στις πιθανότητες, με βάση αντικειμενικούς παρατηρητές και στοιχεία τόσο από την μία όσο κι από την άλλη πλευρά, τότε σήμερα Τετάρτη θα μιλάγαμε για 80-20 % να δούμε τον Μπεργκ στα "ερυθρόλευκα"!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Προσοχή: δεν λέμε πως κάτι στραβώνει στην υπόθεση αυτή για τον Ολυμπιακό ή πως έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις εξελίξεις του περασμένου Σαββάτου. Άλλωστε ο Ολυμπιακός, που την άνοιξη δυο φορές έσπευσε να διαψεύσει πως υπάρχει θέμα Μπέργκ, αυτή την φορά δεν έχει... παρέμβει για να διαψεύσει.

Έστω και για λόγους... στρατηγικής, δηλαδή να προστατευτεί επικοινωνιακά στο ενδεχόμενο του να χαλάσει. Για να μην το κάνει τώρα, πάει να πει πως και η πλευρά Μπέργκ πλέον θέλει, είναι θετική και... κλείνει το μάτι στο να γίνει ποδοσφαιρικός πολίτης Πειραιά.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟSIGNING ON FEE

Στο δια ταύτα: οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια φόρμουλα συμφωνίας, αλλά υπάρχουν κι ανοικτές λεπτομέρειες. Άλλωστε πρόκειται για ένα ντιλ με πολλούς παραμέτρους κι ένα περίπλοκο συμβόλαιο. Δεν είναι μόνο τα μπόνους, το είδος της οψιόν, τοsigningοn fee(μιλάμε, στις περιπτώσεις των ελευθέρων, για ποσό που θα μοιραστούν παίκτης, ατζέντηδες και συνήθως για τύπου Μπέργκ, Τουρέ κτλ είναι υψηλό, κοντά ή πάνω από εκατομμύριο), υπάρχουν ακόμη αρκετά ντεσού σε ένα πολυσέλιδο συμβόλαιο, με δικλείδες και ρήτρες

Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Στον Ολυμπιακό περιμένουν, λοιπόν, την απάντηση του Μπέργκ, ο οποίος ξεκάθαρα είναι ο Νο1 στόχος για την κάλυψη της θέσης του σέντερ φορ. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο αποτελεί και γούστο του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει δώσει εντολή από την προηγούμενη εβδομάδα να κλείσει θετικά η υπόθεση Μπέργκ. Και το θέλει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΘΕΛΩ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Από την άλλη είναι και ο προπονητής, που έρχεται την Παρασκευή και θα πρέπει να ενημερωθεί για τις μεταγραφικές υποθέσεις. Με τον Πέδρο Μαρτίνς εξαρχής να μην λέει "όχι"για τον Μπεργκ, αλλά είχε ζητήσει και την παραμονή του Χασάν. Βέβαια ο Αιγύπτιος "χαιρέτησε" και από μόνο του αυτό το γεγονός δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει κάποιον στη θέση του.

Άρα ο Ολυμπιακός... πιέζεται για να τελειώσει την ιστορία του βασικού του φορ τη νέα σεζόν και να ικανοποιήσει το βασικό "θέλω"/προαπαιτούμενο του Μαρτίνς, να τον έχει στην διάθεσή του από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Ο ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΧΡΟΝΟΣ

Οι ημέρες, λοιπόν, περνάνε, η πλευρά Μπεργκ δείχνει έτοιμη να πει το "ναι" αλλά συγχρόνως ζητάει μια ακόμη πίστωση χρόνου για την τελική του απάντηση, με το επιχείρημα πως υπάρχουν και οι αγώνες της Εθνικής Σουηδίας (Παρασκευή κόντρα σε Μάλτα και Δευτέρα με Ισπανία).

Και οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να αποφεύγουν να τους βάλουν "ντεντ λάιν" για την απάντηση, αλλά κι από την πλευρά τους πιέζουν με τον τρόπο τους για να μην την πάθουν, όπως για παράδειγμα πέρσι ο Ολυμπιακός με την περίπτωση Πούκι.

Συμπέρασμα: ο Μπέργκ που και ως προσωπικότητα είναι λίγο ιδιόρρυθμος και πριν πάρει μια απόφαση κυριολεκτικά την... ψειρίζει (δεν μετράει μόνο τον... ήλιο της Ελλάδας αλλά δίνει μεγάλη βάση και στα χρήματα), είναι εμφανές πως θέλει το χρόνο του.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να τον περιμένουν για πολύ ακόμη. Και πρακτικά (ξεκινάει η προετοιμασία και δεν υπάρχει βασικός στράικερ) αλλά κι επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως όσο δεν κλείνει η υπόθεση διακινδυνεύουν μέσα στον Ιούνιο να να προκύψει ξαφνικά νέος ενδιαφερόμενος για τον Μπέργκ, με μια καλύτερη πρόταση, σε λεφτά καιsigningοn fee.

Καταλήγουμε στο οτι η Μπεργκιάδα, για όλους τους παραπάνω λόγους , θα τελειώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στον Ολυμπιακό θα ήθελαν μέχρι και την Παρασκευή. Γι' αυτό, άλλωστε, δεν έχουν εγκαταλείψει και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Όπως χαρακτηριστικά γνωρίζουν και λένε στην πιάτσαagents,οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ένα... μπουκέτο από έξι πρωτοκλασάτους σέντερ φορ. Και το σημαντικότερο: υπάρχειshort listονομάτων, με την σειρά προτεραιότητας και την... τιμή τους, δείγμα της προεργασίας που έχει προηγηθεί.

Είναι σίγουρα ο Μπεργκ, ο Φακούντο Φερέιρα (αν κι ακούγεται πως εσχάτως ο Μαρτίνς δεν είναι το ίδιο ζεστός με τον Αργεντινό όπως τα Χριστούγεννα), ο Καρίγιο, ο Μουνιέ και τουλάχιστον ακόμη ένα ή δύο ονόματα που δεν έχει διαρρεύσει.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ