24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Όχι" στα 5,5 εκατ. ευρώ για Τσιμίκα!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει πως η Ρεν πρώτα έκανε πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα και μετά πήγε στον ΠΑΟΚ για τον Γιαννούλη και το deja vu με την περσινή υπόθεση Φενερ-Φορτούνη/Πέλκα.

Υπάρχουν προτάσεις που είτε γιατί δημοσιοποιούνται, είτε γιατί... διαρρέουν, γίνονται γνωστές κι άλλες όχι. Παίζουν ρόλο σε αυτό ενίοτε το κλαμπ, το τάιμινγκ, οι ατζέντηδες, οι επικοινωνιακές ανάγκες, το ρεπορτάζ ενδεχομένως κι άλλοι παράγοντες...

Κάπως έτσι, λοιπόν, μετά τον αποκλεισμό σοκ για όλο τον oργανισμό ΠΑΟΚ από την Σλόβαν γνωστοποιήθηκε πως οι "ασπρόμαυροι" είπαν "όχι" στην πρόταση που τους κατέθεσε την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Ρεν για τον Δημήτρη Γιαννούλη. Κάτι που δεν διαψεύστηκε βεβαίως, βεβαίως από τους Κυπελλούχους Γαλλίας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού ήταν μια πραγματικότητα...

Το ακριβές ποσό της προσφοράς της Ρεν στον ΠΑΟΚ για τον Γιαννούλη δεν το μάθαμε. Μόνο ότι ήταν μια αρκετά βελτιωμένη πρόταση, σε σχέση με εκείνη που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες (2,5 εκατ. €) πάλι από την ίδια ομάδα για τον 23χρονο αριστερό μπακ.

Υπήρξαν πάντως δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 4,2 εκατ. € συν 20% ποσοστό μεταπώλησης. Χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν φιξ ποσό ή μαζί με ελκυστικά μπόνους στόχων, γιατί υπήρχαν κι αυτά στην προσφορά της γαλλικής ομάδας. Η ουσία είναι πως οι "ασπρόμαυροι" αρνήθηκαν παρότι το FFP τους πιέζει ασφυκτικά. Βέβαια με τραυματία τον Βιεϊρίνια δεν θα υπήρχε διαθέσιμος παίκτης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για την θέση και θα έπρεπε να αποκτηθεί (με το όποιο ρίσκο) την τελευταία στιγμή ή από την αγορά των ελευθέρων...

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έρχεται να αποκαλύψει πως πριν η Ρεν κτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ για Γιαννούλη είχε κάνει πρόταση στον Ολυμπιακό για τον δικό του Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ. Και επειδή είναι... δυο στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων" να διευκρινίσουμε όχι για τον Κούτρη αλλά για τον... Τσιμίκα!

Με τον Ολυμπιακό να έχει προκριθεί στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League και να ασχολείται με την ενίσχυση του ρόστερ του, δεν... συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την προσφορά των Γάλλων, ούτε όμως και για να το... επικοινωνήσει. Παρότι ήταν σαφώς υψηλότερη από εκείνη που στην συνέχεια έκαναν στον ΠΑΟΚ για τον μεγαλύτερό του Τσιμίκα (κατά μισό χρόνο) Γιαννούλη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την δική μας ενημέρωση από την γαλλική πιάτσα agents (και όχι μόνο) ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας ήταν η Νο 1 επιλογή της Ρέν για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, προσφέροντας στον Ολυμπιακό ένα φιξ ποσό κοντά στα 5,5 εκατ. €, συν μπόνους αλλά και ποσοστό μεταπώλησης (στη Γαλλία μιλάνε για 15%)!

Στο δια ταύτα : ούτε ο Ολυμπιακός την έκανε αποδεκτή, ούτε όμως, η πλευρά του παίκτη (που έχει ατζέντη τον Πασχάλη Τουντούρη με τα σπουδαία deals στο εξωτερικό και δη στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης) πίεσε. Προφανώς ενόψει και της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League προσβλέπουν και οι δυο πλευρές δικαιολογημένα σε μεγαλύτερη μελλοντική υπεραξία.

Άλλωστε η καριέρα του Τσιμίκα κτίζεται με προσεκτικές κινήσεις αφού ο ατζέντης του τον βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια μέσω των σοφών δανεισμών του σε Εσμπιεργκ και Βίλεμ (και όχι σε κάποια Σουπερλιγκάτη ομάδα) να αποκτήσει παιχνίδια και εμπειρίες γυρίζοντας σαφώς πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό, όπου εξελίχθηκε με την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Τσιμίκα να έχει υπογράψει από τον περασμένο Γενάρη επέκταση/αναπροσαρμογή συμβολαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και αυτό το καλοκαίρι να εμφανίζεται θεαματικά βελτιωμένος όσον αφορά στο πρώτο τρίτο του γηπέδου (στα ανασταλτικά του καθήκοντα και την τακτική).

ΥΓ. Πέρσι τέτοια εποχή, πριν από την ρεβάνς με την Μπέρνλι, η Φενέρ έκανε πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Φορτούνη. Με τους "ερυθρόλευκους" αλλά και τον άσο να μην μπαίνουν στη διαδικασία συζήτησής της. Με αποτέλεσμα μετά η Φενέρ να κάνει πρόταση, με λιγότερα χρήματα στον ΠΑΟΚ για τον Πέλκα (του ίδιου ατζέντη, Πολ Κουτσολιάκου). Η οποία επίσης δεν έγινε δεκτή από τους "ασπρόμαυρους" που είχαν ζητήσει από την τουρκική ομάδα να πληρώσει το μπαι άουτ του Πέλκα και εκεί... χάλασε η δουλειά!

ΥΓ1. Μια ακόμη διαφορά Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ είναι ο τι ο πρώτος δεν βάζει ρήτρες (μπαι άουτ) στα συμβόλαια των παικτών του, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό έχει την... ερμηνεία του, που αποτυπώνεται στις πωλήσεις με υπεραξία!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ