24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ποιος θα προλάβει στο "πρότζεκτ Μιχαηλίδης"

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÖÇ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έχει πλήρη αναφορά για την αποκάλυψη των playoffs, Γιάννη Μιχαηλίδη: πως από 5ος λογίζεται πλέον βασικός, το πλάνο και το δίκτυο του Ρέμπε, ο ρόλος της Rogon, το τσεκ του Φαν Σιπ, τα εύσημα από Ολυμπιακό, η ατάκα "χορευτής", τα 26 χιλιάρικα πριμ 7 αγώνων, η κίνηση για αναπροσαρμογή αποδοχών και μπάι άουτ.

Την Κυριακή πέφτει η αυλαία των playoffs και εφόσον παραμείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, απομένοντας βέβαια και η τελευταία αγωνιστική, αν θα έπρεπε να επιλέξουμε τον πρωταγωνιστή - αποκάλυψη αυτού του μίνι πρωταθλήματος, νομίζω πως δικαιωματικά ο "τίτλος" θα δινόταν στον Γιάννη Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ!

Ο 20χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ του "δικεφάλου" κυριολεκτικά όχι μόνο συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω των playoffs αλλά έκανε τόσο ντόρο με την παρουσία, τα προσόντα και την προοπτική του, σαν να τον ακούμπησε με το μαγικό ραβδάκι η καλή νεράιδα και άλλαξε την μοίρα του μέσα σε μισό μήνα (Ιούλιο)!

Και πριν κατηγορηθώ συλλήβδην για άκρατο βερμπαλισμό, παρακαλώ να λάβετε υπ' όψιν σας τα εξής δεδομένα στην σύντομη αυτή ιστορία ζωής/καριέρας του Γιαννιτσώτη κεντρικού αμυντικού που τα χτυπήματά του στα στημένα συναγωνίζονται εκείνα του φημισμένου Νταβίντ Λουίζ.

ΑΠΟ 5ος ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΠΕΡ!

Τον Ιούλιο του 2019, κυριολεκτικά από το... παράθυρο κι αφού ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα τον είδε και εντυπωσιάστηκε μέσω βίντεο σε αγώνες της Κ19, ο Μιχαηλίδης "ανέβηκε" στην πρώτη ομάδα και υπολογιζόταν ως 5ος στόπερ της. Σε όλη την σεζόν όμως, και μέχρι τη διακοπή λόγω Covid-19, ο Φερέιρα δεν τόλμησε να ρισκάρει και να ρίξει στα βαθιά τον Μιχαηλίδη, που είχε να επιδείξει μόλις δυο ολιγόλεπτες συμμετοχές (16' και 4') στο Κύπελλο, με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα ενώ έπαιζε ασταμάτητα στην πρωταθλήτρια ομάδα της Κ19 του ΠΑΟΚ.

Έπρεπε, λοιπόν, να τραυματιστεί ο Κρέσπο και να αρχίσει ξανά η σεζόν μετά την καραντίνα, για να μπει ο Μιχαηλίδης στις αποστολές του ΠΑΟΚ. Στην πρεμιέρα των playoffs, με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (0-1), ο Φερέιρα προτίμησε να ξεκινήσει τον πιο έμπειρο και μεταγραφή (800.000 ευρώ από τον Παναιτωλικό) Μιχάι. Στη δεύτερη αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό έμεινε Θεσσαλονίκη και την τρίτη αγωνιστική, εντός με τον ΟΦΗ στον πάγκο! Τόσο καλά δηλαδή.

Η αρχή έγινε στο ντέρμπι της πόλης, όταν πέρασε αλλαγή στο 89', με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 2-0 τον Άρη. Στο επόμενο ματς, εντός έδρας με την ΑΕΚ, μπήκε πάλι αλλαγή, στο 66' αυτή τη φορά και παρότι πρόσφερε στην αντίπαλο ένα πέναλτι απροσεξίας/απειρίας για το 0-2, χαρακτηρίστηκε ως το μοναδικό κέρδος για τον γηπεδούχο. Για να ακολουθήσει το παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ". Περνάει αλλαγή με την έναρξη του β' ημιχρόνου και κάνει τη διαφορά. Με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ισοφαρίζει σε 2-2, εκτελεί κόρνερ και δεν απομακρύνει απλά, αλλά προσπαθεί να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη. Τρία σερί 90λεπτα κόντρα στο πάλαι ποτέ ΠΟΚ, έχει την πιο καταλυτική συμμετοχή (μαζί με τον Πασχαλάκη) για να διατηρήσει ισάριθμα μηδέν παθητικό ο "δικέφαλος" ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις εντός και εκτός ΠΑΟΚ, αφού σε κάθε ντέρμπι εμφανιζόταν και καλύτερος, κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Μακέντα, οι Ελ Αραμπί - Χασάν, Ολιβέιρα - Λιβάγια. Πραγματική αποκάλυψη ο μικρός.

Ο ΡΕΜΠΕ, ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ROGON

Τόσο τον περασμένο Γενάρη όσο και πριν από την έναρξη των playoffs, η αλήθεια είναι πως ο ατζέντης του μαζί με τον ΠΑΟΚ κοιτούσαν που θα μπορούσε να πάει δανεικός ο Μιχαηλίδης, προκειμένου να παίζει και να εξελιχθεί είτε σε νέο Πέλκα (που επέστρεψε και καθιερώθηκε στην Τούμπα), είτε σε νέο Κουλούρη (που μοσχοπουλήθηκε). Λέγεται δε πως με τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ είχαν γίνει και οι σχετικές πρώτες στοχευμένες βολιδοσκοπήσεις/συζητήσεις.

Τώρα πλέον όλα έχουν αλλάξει για τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ ενδεχομένως και για το μέλλον του, εκτός από το συμβόλαιό του. Τι εννοώ; Με βάση τον προγραμματισμό του Ρέμπε, σε συνεργασία προφανώς και με την τεχνική ηγεσία, ο Μιχαηλίδης λογαριάζεται για την νέα σεζόν ως ενδεκαδάτος στόπερ. Είτε ο "δικέφαλος" παίζει με τρείς, είτε με δυο στόπερ!

Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής αν και φρέσκος στον οργανισμό ΠΑΟΚ, μπορεί να διαβλέψει πως με μια σεζόν ως βασικός, με τα προσόντα που έχει ο Μιχαηλίδης (αριστερό πόδι, αλτικός, επιθετικό μαρκάρισμα, κάθετες και σούπερ εκτελέσεις "στημένων'), το καλοκαίρι του 2021 μπορεί να αποτελέσει μια περήφανη πώληση plus 10 εκατ. ευρώ στην Μπουντεσλίγκα. Το θέμα είναι αν θα προλάβει!

Ξέρει άλλωστε από πρώτο χέρι, από τότε που ήταν στην Βόλφσμπουργκ, πόσο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το γραφείο που ανήκει ο Μιχαηλίδης, δηλαδή η Rogon του Πολ Κουτσολιάκου. Έχουν άλλωστε συνεργαστεί στα deals των Ντράξλερ και Λουίς Γκουστάβο. Άρα κάτι περισσότερο γνωρίζει ο Ρέμπε, με το πέρασμά του από διάφορες Μπουντεσλιγκάτες ομάδες, αλλά και τις δεδομένες άκρες του στο εν λόγω πρωτάθλημα.

ΤΑ "ΕΡΥΘΡΌΛΕΥΚΑ" ΕΥΣΗΜΑ, Η ΑΤΑΚΑ "ΧΟΡΕΥΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ "ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ" ΦΑΝ ΣΙΠ

Πάμε και σε παρασκηνιακές, γαργαλιστικές λεπτομέρειες από αυτό το τρελό αγωνιστικό 15νθημερο του Γιάννη Μιχαηλίδη στα playoffs της Super League 1.

Πρώτη, ο 20χρονος στόπερ ξάφνιασε, εντυπωσίασε με την εμφάνιση του και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, στην πρόσφατη αναμέτρηση του "Καραισκάκης". Σε βαθμό, όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, ρωτούσαν για τον " πιτσιρικά που δεν μασάει ούτε απο τον Ελ Αραμπί, ούτε από τον Καμαρά", από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο μέχρι την προεδρική σουίτα.

Δεύτερη, κόουτς αντίπαλης ομάδας που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ (δεν πρόκειται για τον Μαρτίνς, το διευκρινίζω), κάποια στιγμή πλέκοντας το εγκώμιο του νεαρού Μιχαηλίδη τον χαρακτήρισε "χορευτή"!

Και τρίτη, ο Φαν Σιπ όχι απλά έχει τσεκάρει τον Μιχαηλίδη, αλλά δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τον συμπεριλάβει και στις επόμενες κλήσεις του. Ο Ολλανδός άλλωστε έχει αποδείξει πως ποντάρει στο νέο αίμα και θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ που θα ξέρει μπάλα και θα μπορεί να ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω. Εδώ τον Σταφυλίδη προσπάθησε να κάνει/μετατρέψει σε Έλληνα Μπλιντ, για όσους ξεχνάνε.

ΣΥΝ 26.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ PLAYOFFS!

Τον περασμένο Γενάρη ο ΠΑΟΚ ανανέωσε/επέκτεινε το συμβόλαιο του Μιχαηλίδη ως τον Ιούνιο του 2023. Οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του πήγαν στις 60.000 ευρώ, αλλά μπήκε και μπόνους συμμετοχών. Για κάθε συμμετοχή στο πρωτάθλημα μέχρι δέκα λεπτών ο 20χρονος στόπερ θα εισπράττει πριμ 2.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα αν κάνει 11λεπτη ή 90λεπτη συμμετοχή, το πριμ διπλασιάζεται, πάει δηλαδή στα 4 χιλιάρικα.

Ήδη στα playoffs με τις 1+5 συμμετοχές ο Μιχαηλίδης έχει κλειδώσει άλλα 22.000 ευρώ, ενώ αναμένεται την Κυριακή να κάνει 26 τα χιλιάρικα, από τα πριμ συμμετοχών. Ουσιαστικά έτσι με επτά ματς θα εισπράξει επιπλέον το μισό ετήσιο συμβόλαιό του. Καθόλου άσχημα.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΡΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΡΕΤΣΟΥ

Στο δια ταύτα: το πλέον πιθανό είναι μετά και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, ο ΠΑΟΚ να επιχειρήσει μέσα στον ίδιο χρόνο να του κάνει δεύτερη πρόωρη ανανέωση/επέκταση συμβολαίου και ισάριθμη αύξηση/αναπροσαρμογή αποδοχών. Βασικά για να καταφέρει έτσι να αναπροσαρμόσει και το υπάρχον μπάι άουτ, που είναι στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Ανεβάζοντάς το πιθανότατα στα 10 εκατ. ευρώ.

Προσοχή: ο Ρέμπε από την θητεία του σε Βέρντερ και Βόλφσμπουργκ ξέρει πως πρέπει να δουλεύονται πρότζεκτ τύπου Μιχαηλίδη. Και έχει την εμπειρία και το δίκτυο πληροφοριών για να αντιληφθεί πως τα προσόντα του Μιχαηλίδη, σε συνδυασμό με την ηλικία του, συνθέτουν ένα πακέτο άκρως ελκυστικό για πολλές ομάδες της Μπουντσελίγκα.

Ίσως μάλιστα να υπάρχουν ήδη κάποια ή κάποιες "γερμανίδες" που θεωρούν ευκαιρία το υπάρχον μπάι αουτ (των 6 εκατ. ευρώ). Σύντομα, μέσα στον Αύγουστο, πιθανότατα να το μάθουμε! Υπομονή , λοιπόν, για να δουμε ποιος θα προλάβει!

ΥΓ1. Ποιός και που έλεγε την Πέμπτη: "Εδώ ο Κουτσολιάκος πήγε 20 εκατ. της Λεβερκούζεν στον Ολυμπιακό για τον Ρέτσο, δεν θα βρει έξι εκατομμύρια για την ρήτρα του Μιχαηλίδη στον ΠΑΟΚ..."; Η απάντηση μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ερμηνεία της υπόθεσης! Λίγη υπομονή...

ΥΓ2. Στο συμβόλαιο Καρέρα και παικτών της ΑΕΚ (σίγουρα των ξένων) ή μέσω εσωτερικού κανονισμού, δεν προβλέπονται πριμ κατάκτησης της 2ης θέσης, συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League, παρουσίας σε ομίλους κ.λ.; Που τώρα χάνονται, επειδή δεν έγινε η ένσταση...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ