24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τα 6,5 εκατ. για Ολιβέιρα και το "κανάλι" του Ίβιτς για Γερμανία/Αγγλία

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τρία παρασκήνια σε ένα 24ο Ευαγγέλιο: πώς ο Γκνιάτιτς δεν έρχεται στον Άρη, γιατί ο Ιβιτς έχει τύχη για Γουότφορντ και η σχεδόν αδύνατη ταυτόχρονη ανανέωση Ολιβέιρα και Λιβάγια στην ΑΕΚ.

Αποψινό 24ο Ευαγγέλιο... τρία σε ένα. Με μεταγραφικό ρεπορτάζ και παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τους Ολιβέιρα, Βλάνταν Ιβιτς, Γκνιάτιτς. Έχουμε και λέμε:

Όπως έγραψε το βοσνιακό portsport.ba, για να ακολουθήσει η κλασική αναπαραγωγή στα ελληνικά ΜΜΕ, ο Όγκνιεν Γκνιάτιτς κλείνει στον Άρη. Ο 28χρονος αμυντικός μέσος που πέρασε από τον Πλατανιά και είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς αλλά η μεταγραφή του χάλασε πριν από τις υπογραφές, έμεινε ελεύθερος από την πολωνική, Κορόνα Κίελτσε.

Η αλήθεια είναι πως ο Βόσνιος μέσος έχει αρκετούς... θαυμαστές στο "Βικελίδης" και τον ήθελαν από το περασμένο Γενάρη αλλά λόγω ban... δεν. Πάμε τώρα και στα φρέσκια κουλούρια. Ψαχτήκαμε στο μανατζερικό περιβάλλον του Γκνιάτιτς και η ενημέρωση που είχαμε ήταν .. κατηγορηματική: " Δεν έρχεται στον Άρη ο Γκνιάτιτς αφού περιμένει πρόταση από ομάδα της Ιαπωνίας".

O Bλάνταν Ιβιτς μετά από μια 2ετία, 91 ματς και 2 πρωταθλήματα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποχώρησε από το Ισραήλ για να πάει σε ανώτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέμα επιστροφής του στον ΠΑΟΚ ουδέποτε τέθηκε και δεν θα μπορούσε από την στιγμή που στην Τούμπα υπάρχουν οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, με τους οποίους ο Σέρβος δεν θέλει να συνεργαστεί ξανά.

Ενδεικτικό των υψηλών φιλοδοξιών του Βλάνταν Ιβιτς για διεθνή προπονητική καριέρα, είναι η αλλαγή μανατζερικής στέγης και η συνεργασία του με τον Φάλι Ραμαντάνι. Και όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα agents, η Lian Sports έχει τα κονέ να τον "περάσει" είτε στην Γερμανία, είτε στην Αγγλία. Γιατί ακόμη και στην Μπουντεσλίγκα 2 ή στην Τσάμπιονσιπ, θα είναι άλμα στην καριέρα του Βλάνταν Ιβιτς. Οπότε δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση πως είναι υποψήφιος για τον πάγκο της Γουότφορντ, που υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ χρησιμοποιήσει μέρος από τα 4, 7 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράξει από την Σέλτικ για τον Μπάρκα, προκειμένου να δελεάσει Ολιβέιρα και Λιβάγια για πρόωρες ανανεώσεις των συμβολαίων τους που λήγουν τον Ιούνιο του 2021. Κάτι τέτοιο παρουσιάστηκε στα ρεπορτάζ αλλά η... επικοινωνία από την πραγματικότητα απέχει παρασάγγες.

Ο Πορτογάλος ήδη παίρνει κοντά στο 1,2 εκατ. Ευρώ, οπότε για καλύτερο συμβόλαιο λογικά να ζητούσε περισσότερα ενώ ο Κροάτης για να ανανεώσει θα ήθελε ντε φάκτο τουλάχιστον... 10.000 ευρώ περισσότερα ετησίως από τον Νέλσον, κοινώς το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα. Αν εσείς, λοιπόν, πιστεύετε πως ο Δημήτρης Μελισσαννίδης, επειδή πούλησε τον Μπάρκα θα αλλάξει την μέχρι τώρα (πετυχημένη εκ των αποτελεσμάτων) σφικτή οικονομική πολιτική του στην ΑΕΚ, μοιράζοντας 2,5 εκατ. Ευρώ (καθαρές αποδοχές) σε δυο μόνο συμβόλαια (Λιβάγια/Ολιβέϊρα), μάλλον δεν ξέρετε τον “κιτρινόμαυρο” διοικητικό ηγέτη. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ένας στους δυο μπορεί να ανανεώσει και ο άλλος πιθανότατα να επιδιώξουν να πουληθεί, για να μην τον χάσουν...τσάμπα το 2021.

Πάμε και στο παρασύνθημα: στο περιθώριο των συζητήσεων για την πώληση Μπάρκα, από τους “κιτρινόμαυρους” έπεσε ως τιμή - Ολιβέϊρα για την Αγγλία τα 6,5 εκατ. Ευρώ!! Δηλαδή το ποσό της ρήτρας του αφού από αυτό πρέπει να αφαιρεθεί συνολικά ένα 15 % από ποσοστό μεταπώλησης που έχουν κρατήσει η προηγούμενη ομάδα του και το Γραφείο που τον έφερε πέρσι στην ΑΕΚ.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ