ΣΤΗΛΕΣ

Τι ισχύει με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και την Εθνική

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολλή σκόνη σήκωσαν οι σημερινές κλήσεις του Μίκαελ Σκίμπε για τα ματς με Ουγγαρία και Φινλανδία. Βασικά γιατί σε αυτές δεν υπήρχε ο... Οδυσσέας Βλαχοδήμος αφού προτιμήθηκε ο “φορμαρισμένος” Άλεξ Πασχαλάκης αντί του "ντεφορμέ" Ανδρέα Γιαννιώτη!

Η απουσία του βασικού γκολκίπερ της Μπενφίκα, ο οποίος μάλιστα είχε στο ενεργητικό του εντυπωσιακές αποκρούσεις μόλις την περασμένη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, σηματοδότησε το ξεκίνημα μια ακατάσχετης... παραφιλολογίας.

Σχετικά με το τι ισχύει, για τα πραγματικά "θέλω" του "Γερμαναθρεμμένου" Όντι (έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές της νάτσιοναλμανσαφτ, δηλαδή με τις Κ15, Κ16, Κ17, Κ19, Κ21, Κ23) για το αν κρύβεται κάτι πίσω από την νέα... μη κλήση του, για αν το υπάρχει... μανατζερικό υπόβαθρο κτλ...

Το 24ο Ευαγγέλιο έκανε ρεπορτάζ για το θέμα, τόσο στους κύκλους της Ομοσπονδίας, όσο και στην ελληνική πιάτσα agents και σας παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα:

Ο Βλαχοδήμος ποτέ δεν εξέφρασε... απροθυμία για την Εθνική Ελλάδας, εφόσον βέβαια τον καλούσαν. Δεν είπε ποτέ, στις όποιες συζητήσεις έχουν γίνει, πως προτεραιότητά του αποτελεί η Εθνική Γερμανίας, σε βάρος της "γαλανόλευκης". Κοινώς δεν έχει... αποκλείσει την Εθνική μας...

Από... Γουδή μεριά, τουλάχιστον, υποστηρίζουν πως μεταξύ των δύο πλευρών, Σκίμπε και Βλαχοδήμου, έχει υπάρξει επικοινωνία. Απευθείας (άλλωστε και οι δυο μπορούν να συνεννοηθούν θαυμάσια στα... γερμανικά) ή μέσω ενδιάμεσου, δεν παίρνουμε όρκο. Κατά συνέπεια είναι λογικό ο Σκίμπε να ξέρει πως μπορεί να υπολογίζει στον Βλαχοδήμο και ο "Όντι" να περιμένει την κλήση του...

Αυτό, πάντως, που δεν μπορέσαμε να διευκρινίσουμε/επιβεβαιώσουμε, είναι αν ισχύει η φήμη που κυκλοφορεί και θέλει τον Βλαχοδήμο να έχει βάλει την εξής προϋπόθεση: να υπολογίζεται στο βασικό δίδυμο των πορτιέρε της Εθνικής Ελλάδας και όχι απλά να καλείται για να συμπληρώνει την 3άδα...

Ο Σκίμπε και "τσέκαρε" τον Βλαχοδήμο την Τρίτη στο ΑΕΚ – Μπενφίκα και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. Μάλιστα την επομένη (Τετάρτη 3/10) το θέμα του Βλαχοδήμου συζητήθηκε και στην σύσκεψη του Γερμανού με τους συνεργάτες του για τις τελικές κλήσεις!

Σύμφωνα με τον Γερμανό εκλέκτορα, λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Πασχαλάκη να κληθεί ως τρίτος, με τον Βλαχοδήμο όμως, να μπαίνει στον... προθάλαμο της Εθνικής Ελλάδας. Τι σημαίνει αυτό, σύμφωνα με το περιβάλλον Σκίμπε; Πως ο Βλαχοδήμος θα παρακολουθείται κι εφόσον συνεχίσει στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο, πιθανότατα δεν θα αργήσει η παρθενική κλήση του στην “γαλανόλευκη”!

Η δική μας ενημέρωση θέλει τον Σκίμπε τη δεδομένη στιγμή να θεωρεί βασικό κίπερ τον Μπάρκα. Το απέδειξε στα δύο προηγούμενα ματς για το Nations League, όσο κι αν... πικράθηκε με την απόφασή του αυτή ο Καρνέζης.

Όσον αφορά στο σκεπτικό του Σκίμπε για την κλήση του Καρνέζη, παρότι δεν αγωνίζεται συχνά (μετράει 3 συμμετοχές σε 9 ματς της Ναπολι), ο Γερμανός εφαρμόζει στην Εθνική μια ιεραρχία κι ένος είδους πρωτόκολλο. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, ο Καρνέζης είναι από τους αρχηγούς κι από την παλιά φρουρά που βοηθάνε (όπως και οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Τζαβέλας) στο να διατηρηθεί η απαραίτητη καλή χημεία στην ομάδα και η σωστή προσαρμογή των νεότερων.

Για την επιλογή του Πασχαλάκη αντί του Γιαννιώτη, σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή του Σκίμπε έπαιξε η απόδοσή τους στο φαληρικό ντέρμπι. Άλλωστε ο Πασχαλάκης ήταν εδώ και μήνες στον... προθάλαμο των κλήσεων του Γερμανού και τώρα εκμεταλλεύτηκε το... τάιμινγκ!

Στο δια ταύτα: Ο Σκίμπε θεωρεί καλύτερο τον Μπάρκα από τον Βλαχοδήμο. Ο κάπτεν Καρνέζης δεν μπορεί να λείπει από τις κλήσεις του, οπότε στη παρούσα φάση Βλαχοδήμος - Πασχαλάκης - Γιαννιώτης συναγωνίζονται για ένα... εισιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ