ΣΤΗΛΕΣ

Τι παίζει με Εουστάκιο και Ολυμπιακό

Τι παίζει με Εουστάκιο και Ολυμπιακό

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης του 22χρονου Πορτογάλου μέσου της Τσάβες για Ολυμπιακό. Το σταθερό “σκαναρισμά” του, το ενδιαφέρον του Πέπ, η αποφασισμένη Σπόρτινγκ και το ύψος της ρήτρας.

Η επόμενη ημέρα της αποχώρησης του Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό, έφερε στη δημοσιότητα έναν άγνωστο όνομα (για τους περισσότερους στην ελληνική επικράτεια), του Στέφεν Εουστάκιο!

Πορτογάλος μέσος, γεννημένος στο Οντάριο του Καναδά, που σε εννέα ημέρες θα κλείσει τα 22του χρόνια, με συνολικά 15 συμμετοχές φέτος στην (ουραγό της League NOS) Τσάβες.

Πως προέκυψε αυτός ο περίεργος Πορτογάλος "αντι-Τουρέ" στο σημερινό δημοσίευμα του "Κόκκινου Πρωταθλητή"; Το " 24ο Ευαγγέλιο" έχει το follow up της υπόθεσης, από την αγαπημένη ( για τους "ερυθρόλευκους") για ψώνια, Πορτογαλία.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες έχει στη δούλεψή του Πορτογάλο σκάουτερ, που μένει μόνιμα στην Ιβηρική, ο οποίος σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα των scouts προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε ομάδα της Πρέμιερ Λίγκ. Ο εν λόγω "ειδικός" (και ασφαλώς όχι... κατάσκοπος, όπως δηλαδή τον αναφέρουν στα δημοσιεύματα), παρακολουθεί ματς και συγκεκριμένους παίκτες για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων" από το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ένας από αυτούς που τον έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό, έχοντας κάνει τις σχετικές αναφορές του στους προϊσταμένους του στον Ολυμπιακό, είναι και ο Εουστάκιο! Μια ομολογουμένως δύσκολη περίπτωση αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστή που τον κάνουν σκάουτινγκ από Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία ακόμη κι από το MLS.

Μπορεί για παράδειγμα να έχουν γραφτεί -και όχι μόνο μια φορά– το τελευταίο διάστημα, σε Αγγλία και Ισπανία αντίστοιχα, πως τον Εουστάκιο "σκανάρουν" Σίτι και Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι και τέτοιου επιπέδου περίπτωση. Επιπέδου όμως, Γούλβς, Σαουθάμπτον, Βαγιαδολίδ, Βιγιαρεάλ (που τον "τσέκαραν", μαζί με τον σκάουτερ του Ολυμπιακού στο Μπελενένσες - Τσάβες) θα μπορούσε να είναι.

Πάμε και στο δια ταύτα της υπόθεσης: ο Εουστάκιο βρίσκεται στο μεταγραφικό φάκελο του Ολυμπιακού, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί προσφορές όπως της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αν ισχύει το δημοσίευμα της "Daily Μail" που την εμφανίζει έτοιμη να "ματσάρει" το μπάι άουτ που έχει στην Τσάβες, ύψους 13,3 εκ. λιρών! Τι άλλο υποστηρίζει η πορτογαλική πιάτσα agents για τον Εουστάκιο; Πως το επίπεδο που βρίσκεται (και δεν εννοούσαν το αγωνιστικό) δεν είναι για Ολυμπιακό! Για την ακρίβεια πως δεν είναι affordable περίπτωση. Δηλαδή δεν είναι προσιτός οικονομικά για μια ελληνική ομάδα.

Η χρηματιστηριακή αξία του Εουστάκιο είναι 1,5 εκ. € ενώ πριν απο 11 μήνες η Τσάβες πλήρωσε 500 χιλιάρικα στην Λεϊσόες και τον απέκτησε. Με την σούπερ σεζόν που κάνει και το θόρυβο που έχει προκαλέσει στην διεθνή πιάτσα scouts, με αποτέλεσμα να τον "σκανάρουν" αρκετές ομάδες, η πραγματική του αξία υπολογίζεται πολύ, πολύ υψηλότερη από την χρηματιστηριακή του.

Ο απρόβλεπτος παράγοντας πάντως που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση Εουστάκιο είναι η εμπλοκή κάποιου Πορτογάλου μεγαλοατζέντη τύπου... Μέντες. Κρατείστε το τελευταίο γιατί σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα επεισόδια με εμπλεκόμενο τον Ολυμπιακό στην ιστορία αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ