24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το ελληνικό κόλπο γκρόσο της ΛΑΣΚ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το επίμονο φλερτ της αυστριακής υποψήφιας νέας πρωταθλήτριας με άσο ελληνικής ομάδας που μένει ελεύθερος, η πρόσκληση της για να δει το ΛΑΣΚ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η απόφαση που θα πάρει αυτός εντός Μαρτίου για εξωτερικό ή ανανέωση.

Η ΛΑΣΚ Λιντς μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν περισσότερο γνωστή στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους ως η ομάδα που είχε δανείσει τον Μπρούνο στον Ατρόμητο. Από τότε βέβαια η... αναγνωρισιμότητα της στην Ελλάδα αυξήθηκε.

Κάτι η αγορά του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού από τον Ολυμπιακό και κάτι η... τρις υποψηφιότητα της ΛΑΣΚ να βρεθεί αντίπαλος των ερυθρόλευκων είτε στα προκριματικά του Champions League, είτε μετά στο Europa League, έπαιξαν τον ρόλο τους.

Η ΛΑΣΚ Λιντς είναι η ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη στην Αυστρία, έχοντας παραμερίσει τις παραδοσιακές δυνάμεις (Αούστρια, Ραπίντ, Στουρμ Γκρατς) και μετά από χρόνια η πρώτη ομάδα που ετοιμάζεται να αρπάξει τον τίτλο από την... μόνιμη -από το 2013- πρωταθλήτρια, Σάλτσμπουργκ. Ήδη μετά από 22 αγωνιστικές η ΛΑΣΚ είναι στο +6 από την μέχρι τον Γενάρη ομάδα του Χάαλαντ...

Παρεμπιπτόντως προπονητής της ΛΑΣΚ είναι ο Βαλεριέν Ισμαέλ, αυτός που εκδιώχθηκε Αύγουστο μήνα από τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη στον Απόλλωνα, για... κακή προετοιμασία, επειδή δεν ήθελε να δίνει φιλικά και γιατί είχε φέρει μεταγραφικά "παλτά". Αυτά, μεταξύ άλλων, του είχαν χρεώσει!

Με τον... ίδιο Βαλεριέν Ισμαέλ, η ΛΑΣΚ Λιντς πάει φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αυστρίας, που θα είναι το δεύτερο στη ιστορία της -και το πρώτο της μετά το μακρινό 1965. Επίσης, πάει τρένο στο Europa League, όπου ήρθε πρώτη σε όμιλο με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Αϊντχόβεν και Ρόζενμποργκ. Και στην νοκ άουτ φάση απέκλεισε την Άλκμααρ, που στην Ολλανδία πάει να πάρει το πρωτάθλημα από τον Άγιαξ.

Γιατί ξαφνικά όλος αυτός ο μεγάλος πρόλογος για την ΛΑΣΚ Λιντς; Επειδή οι ιντριγκαδόρικες κεραίες του 24ου Ευαγγελίου έπιασαν μια... πρόσκληση της εν λόγω ομάδας σε ποδοσφαιριστή ελληνικής σουπερλιγκάτης ομάδας, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για να ανανεώσει. Παρότι έχει δεχθεί προτάσεις (και... βελτιωμένη).

Η πρόσκληση είναι για τις 12 Μαρτίου, το βράδυ που η ΛΑΣΚ Λιντς φιλοξενεί στο γήπεδό της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν πολύ δύσκολο βέβαια να γίνει αποδεκτή, όχι τόσο λόγω... κορονοϊού, όσο επειδή θα έπρεπε να πάρει... άδεια ταξιδιού από την τωρινή ομάδα του. Είναι ενδεικτική όμως, του ασφυκτικού αυστριακού φλερτ και της προσπάθειας να δελεάσουν τον εν λόγω "σουπερλιγκάτο" ποδοσφαιριστή με διάφορα... τρικ (αφού υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι).

Πάμε και στο παρασύνθημα, χωρίς να μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα του "πρωταγωνιστή" της ιστορίας μας (στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος σκόραρε κιόλας). Παίζει δυνατά πλέον το ενδεχόμενο να ανανεώσει σύντομα με την ομάδα του, ενώ εντός του 2020 έχει... γραφτεί πως είχε επίσημες προτάσεις, από το εξωτερικό, αλλά και... εγχώριες. Κόντος ψαλμός αλληλούια βεβαίως αφού μέσα στον Μάρτιο θα έχει πάρει την απόφασή του. Για εξωτερικό ή ανανέωση...

Υ.Γ. Για το εν λόγω ποδοσφαιριστή έχει δείξει ενδιαφέρον και πολύ μεγάλο μανατζερικό γραφείο της Αγγλίας για να τον υπογράψει και να τον στείλει μετά σε ομάδα που συνεργάζεται στην Κεντρική Ευρώπη...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ