24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το ελληνικό "μυστικό" του Φουρνιέ, η διαφορά για Τσιμίκα και ο Αύγουστος!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει όλο το παρασκήνιο για την "αγάπη" του Φουρνιέ για Ελλάδα και Τσιμίκα, το "ταβάνι" του στο μπάτζετ απόκτησης αριστερού μπακ, οι δυο εναλλακτικές της Νις και το παιχνίδι τακτικής μέχρι να πέσουν οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Το ονομά του είναι... Φουρνιέ. Ζουλιέν Φουρνιέ. Δεν είναι απλά ο αθλητικός διευθυντής της φραγκάτης Νις αλλά το άλφα και το ωμέγα, όσον αφορά συνολικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου της Κυανής Ακτής.

O Φουρνιέ στην Νις ήταν σχεδόν μια 8ετία, απο το καλοκαίρι του 2011 ως τον Γενάρη του 2019 αλλά με την ιδιότητα του τσιφ σκάουτερ της ομάδας. Επέστρεψε στις 29 του περασμένου Αυγούστου απόλυτα αναβαθμισμένος, απο το πόστο πλέον του (αρχι)διευθυντή ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά ως ο άνθρωπος του ζάμπλουτου ιδιοκτήτη Sir Τζίμ Ράτκλιφ, που μέσω της INEOS είχε αγοράσει στις 26 Αυγούστου 2019 αντί 100 εκατ. λιρών την Νις.

O Φουρνιέ όμως, είναι και ένας άνθρωπος που... αγαπάει την Ελλάδα. Για την ακρίβεια την επισκέπτεται τακτικότατα, τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα! Όχι πάντως για να κάνει... σκάουτινγκ, αν και ορισμένες φορές το έχει συνδιάσει. Ο λόγος είναι ο...γιός του!!

Ο υιός Φουρνιέ ζεί μαζί με την Ελληνίδα μητέρα του σε ένα όμορφο νησί του Ιουνίου. Και ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Νις, όποτε μπορεί... πετάει μέχρι τα μέρη μας. Για να δει την... μισή οικογενειά του αφού μπορεί να εχει χωρίσει με την συζυγό του (αν και Ελληνίδα έμενε και την γνώρισε στην Γαλλία, πριν αυτή επιστρέψει στην πατρίδα).

Η παραπάνω εισαγωγή απαραίτητη για να διευκρινήσουμε τις συχνές επισκέψεις του Φουρνιέ στην Ελλάδα. Είχε το... μυστικό του ο άνθρωπος κι αυτο δεν είναι ο Τσιμίκας. Όχι βέβαια πως ο διεθνής αριστερός φουλ μπακ του Ολυμπιακού δεν τον συγκινεί. Το αντίθετο μάλιστα αφού πολύ θα ήθελε την νέα σεζόν να τον έχει στο ρόστερ της Νις.

Πάμε και στο δια ταύτα: ο Φουρνιέ είναι αλήθεια πως έχει φάει ένα... κώλυμα με τους Έλληνες αριστερούς μπακ ( Τσιμίκα, Κυριακόπουλο, Γιαννούλη). Βέβαια ο μεταγραφικός πόθος του είναι ο Τσιμίκας. Τον... καταλαβαίνουμε απόλυτα. Τι λέει όμως, για αυτή την προβεβλημένη υπόθεση η ... ελληνική πλευρά του Φουρνιέ (προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ την πλευρά του ατζέντη του Τσιμίκα);

Ο Φουρνιέ για την αγορά αριστερού μπακ δεν διαθέτει μπάτζετ υψηλότερο των 13 εκατ. ευρώ! Προσοχή και πάλι, το ποσό αυτό αποτελεί και το ταβάνι (με ή χώρις μπόνους στόχων δεν μας διευκρινίστηκε), στο οποίο μέχρι τώρα ο Φουρνιέ δεν έχει φτάσει (ξεκινησε απο τα 8 και πήγε στα 10).

Να υπενθυμίσω εδώ πως τον περασμένο Αύγουστο στην Νίς ξόδεψαν 12,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν απο την Παρί τον 21χρονο (αριστερό μπακ) Στάνλει Νσοκι. Έδωσαν βέβαια,πάλι το περσινό καλοκαίρι και περισσότερα σε μεταγραφές. Για τον Ντόλμπεργκ στον Αγιαξ 20,5 εκατ. και για τον εξτρεμ Μορίς 13 εκατ. στην Λοριάν...

Ο Ολυμπιακός απο την πλευρά του, όπως διαρρέει τόσο απο την Νίκαια, όσο κι απο τον Πειραιά, ξεκίνησε τις απαιτήσεις του απο τα 25 εκατ. ευρώ! Στην γαλλική μανατζερική πιάτσα, τουλάχιστον, εκτιμούν πως τον Αύγουστο κι αν δεν έχουν βρεθεί αυτά τα χρήματα, οι απαιτήσεις και τα διαπραγματευτικά ατού των "ερυθρόλευκων" θα έχουν πέσει σίγουρα κάτω απο τα 20, οπότε με ένα φιξ ποσό άνω των 15/κοντά στα 17 εκατ. ίσως να υπάρξει και deal για Τσιμίκα.

To διτό ερώτημα βέβαια που μπαίνει είναι απο την μια αν θα περιμένει μέχρι τότε η Νις (ήδη πάντως ο Φουρνιέ εξετάζει τουλάχιστον άλλες δυο περιπτώσεις αριστερων μπακ με ποσά απο 8 ως 12 εκατ. στο δεδομένο ταιμινγκ), κι αν ο Ολυμπιακός μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν θα έχει πωλήσει τον Τσιμίκα...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ