24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Tο νέο super deal Κουτσολιάκου και ο... Φορτούνης

Hoffenheim's Ishak Belfodil, center right, celebrates his side second goal with Joelinton Cassio Apolinario de Lira, center left, during the German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim  and Hannover 96 in  Sinsheim, Germany, Saturday, Feb, 16, 2019. (Uwe Anspach/dpa via AP)
Hoffenheim's Ishak Belfodil, center right, celebrates his side second goal with Joelinton Cassio Apolinario de Lira, center left, during the German Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Hannover 96 in Sinsheim, Germany, Saturday, Feb, 16, 2019. (Uwe Anspach/dpa via AP) AP

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής ρεκόρ στην ιστορία της Νιουκάστλ, την σχέση με Φιρμίνο, Χόφενχαϊμ, Ομπενάουερ και πού "κολλάει" ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης.

Τον Ιούλιο του 2015 ο Πολ Κουτσολιάκος έβρισκε άκρη με την τεχνική επιτροπή της Λίβερπουλ, υπεύθυνη για τις μεταγραφές και της πήγαινε με 41 εκατ. € τον Ρομπέρτο Φιρμίνο απο την Χόφενχαϊμ, παρότι ο τότε προπονητής των "Ρεντς", Μπρένταν Ρότζερς, τον "σαμπόταρε" λόγω της δικής του μεταγραφής, Κρίστιαν Μπεντεκέ.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο του Άνφιλντ, η λάθος θέση που έβαζε ("στοχευμένα") ο Ρότζερς τον Φιρμίνο ήταν ο βασικότερος λόγος που ο Βραζιλιάνος σταρ δεν τα πήγε καλά την πρώτη του σεζόν στην Λίβερπουλ. Βέβαια, σε συνεργασία με τον ατζέντη του, από το καλοκαίρι του 2016 τον περιέλαβε ο διάσημος (πλέον και στα μέρη μας) γυμναστής Γιανίκ Ομπενάουερ, ο οποίος τον έκανε πολύ πιο αθλητικό και γενικότερα του άλλαξε την φιλοσοφία/νοοτροπία του.

Πάλι Ιούλιο, του 2019 πλέον, ο Πολ Κουτσολιάκος προσωπικά αυτός από την γερμανική εταιρία ROGON (στην οποία είναι συνεταίρος) κλείνει το χρυσό deal της αγοράς από την Νιουκάστλ του Ζοέλιντον. Μιλάμε για μεταγραφικό ποσό ρεκόρ στην ιστορία των "ανθρακωρύχων", τα 44 εκατ. € που πληρώθηκαν ξανά (όπως και στην περίπτωση Φιρμίνο) στην Χόφενχαϊμ. Τυχαίο;

Μια αγορά, του 23χρονου Βραζιλιάνου στράικερ, που δεν είχε σχέση με την πρόσφατη αλλαγή προπονητή στην Νιούκαστλ και την άφιξη του Στιβ Μπρους στη θέση του Ράφα Μπενίτεθ. Ο ομογενής ατζέντης διαχρονικά διατηρεί πολύ καλά κονέ στο Νιουκάστλ, άλλωστε αρκετές φορές την περασμένη σεζόν ο Πολ Κουτσολιάκος συνόδεψε τον Γκρέιαμ Καρ στα ταξίδια του στην Ελλάδα, είτε στο "Καραϊσκάκης", είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μιλάμε για τον τσιφ σκάουτ της Νιούκαστλ, που το 2006, όταν ο Καρ ήταν στην Μάντσεστερ Σίτι είχε εισηγηθεί την μεταγραφή του Γιώργου Σαμαρά από την Χερενφέιν. Και εκείνο το deal έφερνε την υπογραφή Κουτσολιάκου. Τυχαίο;

Με αυτά και με αυτά ο Ζοέλιντον των 44 εκατ. € στην Νιουκάστλ μπορεί να χαρακτηριστεί... δεύτερος Φιρμίνο, με την Χόφενχαϊμ και τον γυμναστή Ομπενάουερ να συνδέουν τις δυο υποθέσεις εκτός από την παράμετρο με το ονοματεπώνυμο Πολ Κουτσολιάκος. Εξηγούμεθα:

Η σχέση της ROGON με την Χόφενχαϊμ και ειδικότερα με τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της, τον 79χρονο Ντίτμαρ Χοπ, εδώ και χρόνια είναι σε άλλο επίπεδο. Ελάχιστοι γνωρίζουν άλλωστε στην Ελλάδα πως ένα μεγάλο γραφείο ατζέντηδων όπως η ROGON έχει αγοράσει σουίτα στο γήπεδο της Χόφενχαϊμ.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως τον προηγούμενο μήνα η Χόφενχαϊμ πούλησε αντί 25,5 εκατ. € τον Νίκο Σουλτς στην Ντόρτμουντ και στη θέση του πήρε τον Κώστα Σταφυλίδη. Και οι δυο αριστεροί μπακ είναι πελάτες της ROGON. Τυχαίο;

Tο νέο super deal Κουτσολιάκου και ο... Φορτούνης

O Γιανίκ Ομπενάουερ με τον Ζοέλιντον

Και πάμε στον Γιανίκ Ομπενάουερ, που θεωρείται από τους κορυφαίους γυμναστές /κροσφιτάδες στην Ευρώπη και δουλεύει για την ROGON. Στην πιάτσα θεωρείται "μάγος" κι από την βίλα/γυμναστήριο στην Μύκονο πέρασαν αυτό το καλοκαίρι κόσμος και κοσμάκης και όχι μόνο πελάτες του Κουτσολιάκου (παράδειγμα οι Λεβαντόφσκι, Νόιερ). Μάλιστα, όπως μας μεταφέρθηκε ένα διάστημα συνέπεσαν εκεί ο Ζοέλιντον με τον Κώστα Φορτούνη, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Ομπενάουερ.

Διαβάστε ακόμη
Κώστας Φορτούνης: Έτσι μεταμόρφωσε το σώμα του ο γυμναστής των σταρ
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ