24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τουρκικές αλήθειες/ψέματα για Μάνταλο, Λημνιό, Ομάρ, Μπακασέτα, Ελ Αραμπί, Ζαχίντ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο με αφορμή το μπαραζ δημοσιευμάτων για το τουρκικό ενδιαφέρον για διάφορους Σουπερλιγκάτους παίκτες βάζει τα πραγματικά δεδομένα για το τι ισχύει στην γειτονική χώρα.

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο στα τουρκικά ΜΜΕ, με την σχετική αναπαραγωγή και στα μέρη μας, έχουν την τιμητική τους τα ρεπορτάζ για ενδιαφέρον απο πλευρας τουρκικών ομάδων για διάφορους σουπερλιγκάτους και Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η Μπεσίκτας που είχε δείξει επίσημο ενδιαφέρον για τον Γιαννούλη του ΠΑΟΚ, τώρα εμφανίζεται να κάνει το ίδιο για τον Μάνταλο της ΑΕΚ κι ενω ενδιάμεσα ήθελε και τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού.

Η Γαλατά που απο τον Γενάρη κυνηγάει τον Ομάρ κι αφού "ενεπλάκει" ακόμη και στην "σαπουνόπερα Βαγιαννίδη", εμφανίζεται έτοιμη να σκάσει 2,5 εκατ. στην Αλάνιασπορ για τον Μπακασέτα ενώ ο Φατίχ Τερίμ φέρεται να έχει δώσει την εγκρισή του για την απόκτηση απο τον ΑΠΟΕΛ του δανεικού στον Παναθηναϊκό, Γκάγιας Ζαχίντ.

Η Φενέρ που ακόμη ψάχνει προπονητή και τεχνικό διευθυντή για την νέα σεζόν και έχει "χρεωθεί" μέχρι τώρα φλερτ με τους Τσιμίκα, Κουλούρη, Μπακασέτα, εμφανίζεται τώρα να συνδιεκδικεί με την συμπολιτισσά της, τον Ζαχίντ. Και επίσης, να έχει τον Ιντέγιε στην κορυφή της λίστας της, με τον Νιγηριανό να απαιτεί όμως, 2 εκατ. ευρώ για να υπογράψει.

Και τέλος, η Τραμπζονσπόρ, για να ολοκληρώσουμε το τουρκικό ποδοσφαιρικό big 4, σχεδόν έχει... συμφωνήσει με τον Λημνιό (στον ΠΑΟΚ αλήθεια το γνωρίζουν;), ενώ είναι και στο παιχνίδι για τον Ομάρ. Τουλάχιστον ο προεδρός της είχε "διαψεύσει" τα δημοσιεύματα για τον Φετφατζίδη.

Δεν θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι... αλήθειες και ψέμματα για το μπαραζ ενδιαφέροντος τουρκικών ομάδων για διαφορους παίκτες απο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα το κάνουμε, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε απο απόλυτα αξιόπιστες πηγες επαγγελματιών και ειδικών που ασχολούνται με το τουρκικό ποδόσφαιρο.

1. Το τι προτείνεται και γράφεται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία δεν λέγεται. Ακόμη όμως, είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε, ενώ ακόμη και οποιαδήποτε υπόθεση έχει... βάση/ περιεχόμενo/προοπτική είναι σε πολύ πρώϊμο στάδιο.

2. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που οι μεγάλες τουρκικές ομάδες λόγω... ban απο την ΦΙΦΑ έπαιρναν δανεικούς ή ελεύθερους ενώ για να αγοράζουν έπρεπε πρώτα να πουλάνε στα ίδια ποσά παίκτες τους, το φετινό καλοκαίρι περίμεναν να... ανοίξουν λίγο και οι μεταγραφές. Ήρθε όμως, ο Covid-19 και τα "μπαχαλοποίησε" και στην γειτονική χώρα. Σε συνδιασμό με την πτώση της τουρκικής λίρας και την άυξηση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών.

3. Ειδικότερα, η Μπεσίκτας, όπως μας έλεγε χθές χαρακτηριστικά έμπειρος και δυνατός Έλληνας ατζέντης... "δεν μπορεί να αγοράσει ούτε ... κρουασάν"! Στην υπερβολή ο λόγος του βεβαίως, αλλά για να καταδείξει πόσο ασφυκτικά είναι τα οικονομικά δεδομένα για τον συλλογο της Κωνσταντινούπολης. Όχι πως η υπερχρεωμένη Φενερ είναι σε καλύτερη κατάσταση.

4. Η Μπεσίκτας ήθελε όντως τον Γιαννούλη (που έχει μπαι άουτ 10 εκατ. ευρώ), αλλά δίνοντας 1 με 2 εκατ. και δυο παίκτες. Για τον Μανταλο γραφονται απο 800 χιλιάρικα μέχρι 2 εκατ., ενώ και για τον Ελ Αραμπί ήθελε να έρθει σε συμφωνία με τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματιος και μετά να πρόσφερε ανταλλάγματα σε εμψυχο υλικό στον Ολυμπιακό. Αστεία πράγματα δηλαδή.

5. Θέμα Μπακασέτα για την Γαλατά δεν υπάρχει. Μπορεί να προκύψει για την Φενέρ αν πάει προπονητής ο νυν της Αλάνια, Μπουλούτ.

6. Το ενδιαφέρον της Γαλατά για τον Ομαρ και η πρόταση δεν αμφισβητούνται. Του Βαγιαννίδη ήταν μανατζερικό παιχνίδι και διαρροή, για να πουλήσουν 'μούρη" στην οικογένεια του παίκτη, όταν έμαθαν πως κλείνει στην Ιντερ.

7. H υπόθεση Ζαχίντ "βρωμάει" απο την στιγμή που μπλέκουν και Γαλατά και Φενέρ. Να παίζει η μια και να χρησιμοποιεται η άλλη για να... πιέσουν μπας και τσιμπήσουν το πιο πιθανό. Ο Πετρίδης πάντως του ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη τα λεφτά και θα κάνει τα πάντα για να πουληθεί ο Ζαχίντ. Οπουδήποτε... Δεν θα προκαλέσει εντύπωση πάντως αν μετά τα τουρκικά δημοσιεύματα για διεκδίκηση του Ζαχίντ απο Γαλατά/Φενέρ και ο,τι αρέσει στον "σουλτάνο" Τερίμ, να κλείσει τελικά σε άλλη, τρίτη, τουρκική ομάδα.

8. Η Τράμπζονσπορ δεν έχει τύχη με τον Ομάρ. Ούτε με τον Λημνιό εκτός κι αν στον ΠΑΟΚ είναι σε απόγνωση για να πουλήσουν. Ο Λημνιός έχει μπαι άουτ 15 εκατ. ευρώ και η συγκεκριμένη τουρκική ομάδα πολύ δύσκολα θα δώσει πάνω από 5 εκατ. για να τον κάνει δικό της. Ακόμη και σε αυτά τα λεφτά όμως, θα υπάρχει πάντα η ανασφάλεια αν θα πληρωθούν οι δόσεις. Ο ΠΑΟΚ την έχει πάθει απο τουρκικές ομάδες πάνω σε αυτό και στην πώληση του Γκάρι Rοντριγκες και στην προσφατη του Ενρίκε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ