24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Χρυσό deal 1,9 εκατ. για Κυριακόπουλο και πώς τον έχασε ο Ολυμπιακός

Χρυσό deal 1,9 εκατ. για Κυριακόπουλο και πώς τον έχασε ο Ολυμπιακός

Η Σασουόλο ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Γιώργου Κυριακόπουλου και το 24ο Ευαγγέλιο έχει το αποκαλυπτικό follow up κι ανέκδοτες ιστορίες της υπόθεσης. Και μπόνους το Κολωνακιώτικο καφεδάκι του Φορτούνη με πρόεδρο ΠΑΕ.

Ήταν 2 του περασμένου Σεπτέμβρη, ημέρα που έκλεινε το καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο, στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, Σε εκείνο το φινάλε, λοιπόν, δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές, με ομολογουμενως περιπετειώδες τρόπο, έβαζαν τις υπογραφές τους σε ομάδες του Σαμπιονά και του καμπιονάτο.

Ο λόγος για τους Τάσο Δώνη και Γιώργου Κυριακόπουλου. Με κοινό σημείο πως ήταν δανεισμοί. Στην περίπτωση του πρώτου με υποχρεωτική οιψόν αγοράς απο την Στουτγκάρδη (επιβεβαιώθηκε πριν απο λίγες ημέρες) και στην περίπτωση του δεύτερου με απλή οψιόν αγοράς,η οποία ενεργοποιήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Σασουόλο.

Ποιο πρόσωπο όμως, ήταν κοινό και ουσιαστικά αποτέλεσαν δικό του έργο οι δυο μεταγραφές; Αυτό του Αντώνη Αποστολόπουλου, του ατζέντη ιδιοκτήτη της Sportconnection. H τελευταία άλλωστε είναι το μοναδικό ελληνικό μανατζερικό Γραφείο που μετράει οκτώ (8) παίκτες/πελάτες του στο εξωτερικό και συναγωνίζεται την μεγάλη γερμανική εταιρία, την Rogon, στην οποία συνιδιοκτήτης είναι και ο Πολ Κουτσολιάκος! Γιατί προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η αλήθεια λέει πως ο Αποστολόπουλος έκανε δυο χρυσά deals/συμβόλαια για τους ομόσταβλους (τότε), Δώνη και Κυριακόπουλο. Στον Τάσο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1 εκατομμύριο ενώ στον Κυριακόπουλο του εξασφάλισε για 5 χρόνια(1+4), συνολικά καθαρές αποδοχές 1,9 εκατ. ευρώ!Τρελά λεφτά για τον 25χρονο Πατρινό αριστερό μπακ, αν αναλογιστούμε πως στον Αστέρα Τρίπολης το συμβολαιό του ήταν 70 χιλιάρικα ετησίως!!

Πάμε τώρα στην υπόθεση Κυριακόπουλου - Σασουόλο, με αναλυτικό follow up της αγοράς του, αποκλειστικά τα πραγματικά ποσά (στον παίκτη και τον Αστέρα), άγνωστες λεπτομέρειες αλλά και το ιστορικό. Με την υπενθύμιση πως το περασμένο καλοκαίρι όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στους Τσιμίκα, Γιαννούλη και Κούτρη (όσον αφορά τους Έλληνες αριστερούς μπακ) αλλά αυτός που έκανε την έκπληξη/μεταγραφή κι αποδείχτηκε ως μια 100% επιλογή/κίνηση ήταν του Κυριακόπουλου.

1. Ο Αστέρας Τρίπολης, συνολικά, δεν θα καρπωθεί ούτε 1 , ούτε 1,2 εκατ. ευρώ, όπως γράφεται. Η οψιόν αγοράς του ήταν 700.000 ευρώ και το ενοίκιο για τον ετήσιο δανεισμό του ήταν 200.000 ευρώ. Για όσους... δεν ξέρουν πρόσθεση, μιλάμε για 900 χιλιάρικα. Κατανοητό;

2. Ο Κυριακόπουλος για την επόμενη 4ετία, εφόσον βέβαια εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την Σασουόλο, θα εισπράττει ετησίως 400 χιλιάρικα(καθαρά). Σύνολο 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει όμως, να προσθέσουμε και τις 300.000 ευρώ που πήρε την τρέχουσα σεζόν, που ήταν δανεικός. Άρα η πρόσθεση βγάζει ένα εντυπωσιακό ποσό, 1.900.000 ευρώ για 1+4 χρόνια.

3. Ο Αστέρας πάντως μπορεί να πάρει επιπλέον χρήματα αφού φρόντισε να βάλει στο deal και ποσοστό μεταπώλησης 10%. Θυμίζω απλά πως τον Γενάρη η Αταλάντα ζήτησε τιμή απο την Σασουόλο για τον Κυριακόπουλο και η απάντηση ήταν 10 εκατ. ευρώ! Αν ντίλαραν τότε, ο Αστέρας θα εισέπραττε επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Τι, όχι;

4. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε φτάσει το περασμένο καλοκαίρι πολύ κοντά στην αγορά του Κυριακόπουλου. Άρεσε στον Μοντεστό που τον είχε σκανάρει αρκετές φορές και κυρίως στον Μιλτιάδη Μαρινάκη, γιο του προέδρου των "ερυθρόλευκων", Βαγγέλη. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε σε deal με τους Τριπολιτσιώτες, που ζητούσαν αρχικά 1 εκατ. ευρώ για να υποχωρήσουν στα 800 χιλιάρικα. Ο Ολυμπιακός όμως, δεν προχώρησε, με το σκεπτικό να τον τσεκάρουν και την ερχόμενη σεζόν(2019-2020) και να κινηθούν εφόσον πουλούσαν Τσιμίκα ή Κούτρη. Δεν υπολόγισαν προφανώς τα σούπερ (ιταλικά) κονέ του ατζέντη Αποστολόπουλου και την... Σασουόλο

5. Το τμήμα σκάουτινγκ της Σασουόλο είχε κάνει θετική εισήγηση για την απόκτηση του Κυριακόπουλου απο τον Αύγουστο. Έπρεπε όμως, να ανάψει "πράσινο φως" και ο κόουτς ντε Ζέρμπι. Πότε το... άναψε; Μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου κι αφού προηγουμένως είχε δει από 3 φορές (!) τα βίντεο και τα χάι λάιτ του Πατρινού μπακ!! Δηλαδή ο Κυριακόπουλος ήταν επιλογή και του προπονητή της Σασουόλο.

6. Ο agent Αντώνης Αποστολόπουλος ενημερώθηκε απο την Σασουόλο στις 02.10 της 2ης Σεπτεμβρίου πως αποφάσισαν την απόκτηση του Κυριακόπουλου! Μόνο που το τηλεφώνημα τον έβρισκε μέσα στο αεροπλάνο, σε πτήση απο Μιλάνο για Παρίσι, όπου εκεί τον περίμενε νοικιασμένο ταξί για να τον πάει στην Ρεμς, προκειμένου να κλείσει την μεταγραφή του Τάσου Δώνη.

7. Η μεταγραφή, λοιπόν, του Κυριακόπουλου ολοκληρώθηκε με τηλεφωνήματα και mails. Μάλιστα πρώτα τον υπέγραψαν και μετά, την επομένη 3 Σεπτεμβρίου, ο άσος μετέβη στην ιταλική πόλη για να περάσει απο εξετάσεις.

8. Για τον Κυριακόπουλο είχε ενδιαφερθεί απο τον Γενάρη του 2019 πολύ ζεστά η Τζένοα. Επίσης οι Έμπολι, Σαμπντόρια, Ζυρίχη, Ραπίντ, Λουγκάνο. Η τελευταία δυο φορές έκανε πρόταση στον Αστέρα αλλά εισέπραξε ισάριθμα όχι. ΚΙ απο την Ελλάδα εκτός απο τον Ολυμπιακό υπήρχε και η ΑΕΚ(στην Πάτρα, παρεμπιπτόντως, ξέρουν πως ο Κυριακόπουλος πιτσιρικάς ήταν δηλωμένος οπαδός της Ένωσης)!

9. Το deal Κυριακόπουλου, που έφερε αποκλειστικά την σφραγίδα του Αντώνη Αποστολόπουλου, αποτελεί την κορωνίδα της συνεργασίας του εν λόγω ατζέντη με τον Αστέρα Τρίπολης. Κι αυτό αφού είχαν προηγηθεί οι πωλήσεις των Ντοναρούμα (με όφελος 1 εκατ. ευρώ) και του νεαρού Μιχελή στην Μίλαν.

ΥΓ. Το μπόνους της στήλης: σε στέκι της πλατείας Κολωνακίου χθες το απόγευμα(Δευτέρας) έπιναν καφέ και συζητούσαν ο Κώστας Φορτούνης με τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον πρόεδρο του Άρη.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ