ΠΑΟΚ

Α1 πόλο ανδρών: Πρεμιέρα με διπλά για Απόλλωνα, Υδραϊκό και Εθνικό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Απόλλων Σμύρνης, Εθνικός και Υδραϊκός μπήκαν στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών με νίκη, ενώ τον πρώτο της βαθμό πήρε η ΑΕΚ κόντρα στο Παλαιό Φάληρο.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών έκανε ο Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε με 18-4 του ΝΟ Χίου, με εντυπωσιακό πέρασμα από το νησί της μαστίχας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Έτσι η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό του, έδειξε από την αρχή τα δόντια της και απέδειξε ότι είναι σαφώς ενισχυμένη και πιο δυνατή. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Γούνας με έξι γκολ.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Φώτη Μπλάνη, ο οποίος σκόραρε τέσσερα γκολ και τον Άγγελο Φώσκολο (3), ο Υδραϊκός κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από τη Γλυφάδα, επικρατώντας με 9-7 του ΑΝΟΓ.

Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη, που τερμάτισε στην 3η θέση του περασμένου "μαραθωνίου", δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει και στο νέο πρωτάθλημα. Οι Υδαρίοι έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή και διατήρησαν μέχρι το φινάλε το προβάδισμα των δύο γκολ που πήραν από το ημίχρονο. Για τους γηπεδούχους τρία γκολ σημείωσε ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός διεθνής Μπεν Στίβενσον.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Εθνικός Πειραιά, που επιβλήθηκε με 13-11 επί του ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο. Η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού έκανε ιδανικό ξεκίνημα και έδειξε πως και φέτος θα διεκδικήσει μία από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ.

Οι κυανόλευκοι του Πειραιά είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το δεύτερο οκτάλεπτο, που πήραν τη διαφορά των δύο γκολ και μέχρι το φινάλε, ενώ από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αποφύγει την ήττα, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση σε κανένα σημείο της τελευταίας περιόδου.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2020-2021 / Π.ΦΑΛΗΡΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο γκολ πέτυχε ο Κουρλιάφτης κόντρα στο Παλαιό Φάληρο

Συναρπαστική εξέλιξη, ανατροπές επί ανατροπών και στο τέλος ισοπαλία στο Ρέστειο κολυμβητήριο. Ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και η νεοφώτιστη ΑΕΚ, που έδινε το πρώτο της ιστορικό ματς στην Α1 κατηγορία των Ανδρών, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 10-10.

Ο αγώνας αποτέλεσε διαφήμιση του αθλήματος και μ' αυτόν έκλεισε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του μεγάλου πρωταθλήματος των Ανδρών.

Η «Ένωση» του Κωνσταντίνου Δάνδολου μπήκε δυνατά και κρατούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ στις αρχές της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε και με τρία γκολ διαφορά (6-9). Όμως οι Φαληριώτες, που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Δημήτρη Κραβαρίτη, έκαναν ένα σερί 4-0 και βρίσκοντας λύσεις στα ίσα (δεν τις είχε στο υπόλοιπο παιχνίδι) έφτασαν προς στιγμήν στην ανατροπή κάνοντας το 10-9.

Η ΑΕΚ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, αφού ο Βούκσεβιτς κέρδισε πέναλτι και ο Ράντζεν ευστόχησε, 27 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς στο τελικό 10-10, που δίνει από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα..

Με τον πιο ιδανικό τρόπο επέστρεψε στην Α1 Ανδρών ο ΓΣ Περιστερίου. Η ομάδα του Κώστα Λούδη πέτυχε μια υπερπολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην έδρα του, στο κολυμβητήριο της Χωράφας. Κι αυτό διότι επιβλήθηκε με 7-6 επί του Πανιωνίου, μιας εκ των ομάδων με τις οποία θα παλέψουν για να αποφύγουν τα πλέι άουτ.

Οι Περιστεριώτες έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς προηγήθηκαν με 6-1 και 7-2. Ο Πανιώνιος, πάντως, με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος, μείωσε σε 7-6 έχοντας μάλιστα ευκαιρία στο τέλος να ισοφαρίσει.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-18

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 1-4, 2-3, 1-6.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Γούσης, Μιμίδης Μ., Γκρούνελ 2, Σφηκάκης, Γούρας, Κανδιόγλου, Μόκκας, Μαρούλας 1, Παπαδόπουλος 1, Καλαργυρός, Γαβαλάς, Καρακούρος Ι., Καρακούρος Μ., Γκιόλας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μίτροβιτς 2, Βιτέλλας, Μπόουεν 3, Γούνας 6, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 1, Καβουσανός.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 7-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 3-3, 1-1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Παπούκας 2, Περρόπουλος, Μαυρωτάς Λ., Ηλιόπουλος 1, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Στίβενσον 3, Φωτόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Γούντχεντ 1, Μπακαλούμης, Πούρος, Γαλάνης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Στατσένκο, Τσιστράκης, Βιδάλης, Κοκκινάκης, Παπασηφάκης 1, Φρόλοφ, Μπλάνης 4, Αργυρόπουλος Κ., Φώσκολος 3, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος 1, Αλβέρτης, Πολογεώργης, Τζόκας, Χατζηγούλας.

ΠΑΟΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-13

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 4-4, 3-3.

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ραντόγεβιτς 2, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης, Κεχαλάρης, Γιαννόπουλος 2, Σγουρίδης, Παπάκος 4, Προσινικλής Π. 3, Ράντονιτς, Κουτσιαντάς, Μανθογιάννης, Λαλιάς, Νικολαΐδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γαβαλάς Θ., Λατίνοβιτς 2, Καραβιώτης, Τεσάνοβιτς 2, Βαλλιανάτος 1, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Πρωτοψάλτης 1, Χονδρουκούκης 3, Πανταζόπουλος, Κόχειλας 2, Ρομπόπουλος 1, Κατσαγούνος, Κωνσταντόπουλος, Καραμπάτης, Ζωγράφος.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-0, 2-1, 1-4.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου 1, Λαδάς Π., Φάρμερ 2, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Σκαρπέλης 2, Καρούντζος, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τσιρτσής, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Σπούνερ, Μπραϊμης, Γαβαλάς Σπ., Καλαϊτζής 1, Νταλάπας, Μοσχοβέλης, Δήμου Δ. 1, Μπαρακάτ 2, Καπετανάκης 2, Λιμαράκης, Ζουρίδης, Κουκούνας.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΕΚ 10-10

Τα οκτάλπετα: 3-4, 0-2, 2-2, 5-2.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαϊδόπουλος, Χούπερ 1, Παπαδημητρίου, Κοτσάφτης, Ραμίρεζ 2, Δίπλαρος 1, Τσολακούδης 3, Αθυμαρίτης, Χαλυβόπουλος Ιπ., Λιαπάκης 2, Τσαχιλίδης 1, Γκαράνης, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης 1, Σταμέλος, Κουτσιαλής, Βούξεβιτς 1, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 2, Γιαννουρής, Ράντζεν 4, Στελλάτος, Βέκκος 2, Μαυρωτάς Αρ., Κατσινούλας, Παυλιδάκης, Παπάκος Κ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΥΚ Βόλου - ΝΟ Χανίων 8-9

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8

ΠΑΟΚ – Εθνικός 11-13

ΓΣ Περιστερίου - Πανιώνιος 7-6

ΝΟ Χίου – Απόλλων Σμύρνης 4-18

ΑΝΟ Γλυφάδας - Υδραϊκός 7-9

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΑΕΚ 10-10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Απόλλων Σμύρνης 3

Εθνικός 3

Υδραϊκός 3

Βουλιαγμένη 3

ΓΣ Περιστερίου 3

ΝΟ Χανίων 3

ΑΕΚ 1

Παλαιό Φάληρο 1

Πανιώνιος 0

ΟΥΚ Βόλου 0

ΠΑΟΚ 0

ΑΝΟ Γλυφάδας 0

Ολυμπιακός

ΝΟ Χίου 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Εθνικός - ΑΝΟ Γλυφάδας

Υδραϊκός - ΓΣ Περιστερίου

Πανιώνιος - ΟΥΚ Βόλου

ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου

Απόλλων Σμύρνης - Παλαιό Φάληρο

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΟΚ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΕΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ