ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο SPORT24: "Η πρόκριση είναι όλης της Ελλάδας"

Ο διεθνής πολίστας, Άγγελος Βλαχόπουλος
Ο διεθνής πολίστας, Άγγελος Βλαχόπουλος EUROKINISSI

Ο κακός δαίμονας της Ρωσίας, Άγγελος Βλαχόπουλος μιλάει στο SPORT24 και στην Μαρία Καούκη για την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα πέντε γκολ που σημείωσε, αλλά και τον μεγάλο στόχο στο Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η... αξιόπιστη αγαπημένη θα βρεθεί και αυτό το καλοκαίρι εκεί όπου ανήκει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Το εισιτήριο για το Τόκιο το κράτησαν στα χέρια τους οι παίχτες του Θόδωρου Βλάχου, επικρατώντας 13-10 της Ρωσίας στον ημιτελικό του Προολυμπιακού του Ρότερνταμ. Τα “θανατηφόρα” χέρια των παλιών και έμπειρων και τα “φλογερά” των νέων!

"ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ"

Ο Άγγελος της Εθνικής -ο Βλαχόπουλος- ήταν ο δαίμονας της Ρωσίας. Πέντε φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στη μεγάλη νίκη – πρόκριση που επετεύχθη στο Ρότερνταμ. Έκανε ένα βήμα πίσω ιπποτικά και έδειξε τη γαλανόλευκη ομάδα που θα βρεθεί για 16η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενδέκατη διαδοχική: “Τα πέντε γκολ που πέτυχα δεν μετράνε καθόλου! Σήμερα, ήμουν εγώ και ο Φουντούλης, αύριο θα είναι ο Γκιουβέτσης και ο Γεννηδουνιάς”, είπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο SPORT24 και συνέχισε: “Το άγχος μας έφυγε στην αρχή του αγώνα. Με το που άρχισε ο ημιτελικός ήμασταν πολύ αποφασισμένοι για τη νίκη. Εγώ δεν ανησύχησα καθόλου. Σκέφτηκα ότι τα γκολ που έβαζαν οι Ρώσοι ήταν τυχερά και πίστευα ότι κάποια στιγμή θα φέρει αποτελέσματα η άμυνα που παίζαμε και θα παίρναμε τη διαφορά.

Εκεί θα κρινόταν το παιχνίδι, στην άμυνα. Το είχαμε πει και το καταφέραμε. Στηρίξαμε το Ζερδεβά στο τέρμα και εκείνος εμάς. Έχεις άλλη ψυχολογία, όταν ο τερματοφύλακάς σου είναι σε καλή μέρα. Η πιο σημαντική θέση είναι αυτή, αλλιώς δεν πας πουθενά. Τέλος καλό όλα καλά. Επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες εδώ, στη διοργάνωση. Ωστόσο, πριν είχαμε πολύ άγχος! Αισθάνεσαι ότι όλη η ελληνική υδατοσφαίριση είναι στις πλάτες σου. Είμαστε το πρώτο ομαδικό σπορ που προκρίνεται στο Τόκιο και είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα που θα έχει και ομαδική εκπροσώπηση”.

Ερωτηθείς, αν του προκάλεσε επιπλέον άγχος η σκέψη στην πιθανότητα να διακοπεί το εκπληκτικό σερί των συμμετοχών της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη δική τους “βάρδια”, απάντησε: “Σκεφτόμασταν μην κάτσει η στραβή σ' εμάς, επειδή αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα Ολυμπιακά εισιτήρια ήταν τρία αντί για τέσσερα. Αυτό το σερί των συμμετοχών βοηθάει στην πρόοδο του αθλήματος και προσελκύει νέα παιδιά”.

"ΣΤΟΧΕΥΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ"

Η υπόσχεση πριν από τον αγώνα ήταν μία: “Να τα δώσουμε όλα με την ψυχή και το μυαλό μας, επειδή μέχρι τον ημιτελικό με τους Ρώσους δεν είχαμε δείξει το πραγματικό πρόσωπο της Εθνικής. Στοχεύαμε από πριν να έχουμε τους Ρώσους σε αυτό το παιχνίδι, για να έχουμε δύο ευκαιρίες για το Τόκιο. Η Κροατία δεν μας ταιριάζει ως αντίπαλος και από το γεγονός ότι τώρα παιδεύεται φαίνεται η δυσκολία της διοργάνωσης. Επίσης, επειδή σε αυτό τον αγώνα ο Θόδωρος (Βλάχος) ήταν μόνος του, είχαμε πει οι πιο έμπειροι παίκτες να τον βοηθήσουμε και μέσα στο παιχνίδι. Να κρατήσουμε ήρεμη την ομάδα, να μη γίνεται βαβούρα, για να ακούμε τις οδηγίες του και όσα μας λέει”.

Οι διεθνείς προσπάθησαν να συγκεντρωθούν στη διοργάνωση και να μην έχουν τη σκέψη τους στην Ελλάδα και όσα διαδραματίζονται εδώ, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο. “Αφιερώνουμε αυτή την πρόκριση σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είπα και στις δηλώσεις μου στη FINA. Με αυτή τη νίκη να δώσουμε λίγη χαρά στους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, σε συνθήκες lockdown, σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους, σε αυτούς που αναγκάζονται να σταθούν στο συσσίτιο για ένα πιάτο φαΐ, σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, σε όσους έχουν βιώσει την κακοποίηση.

Ελπίζω για πολύ λίγο να τους δώσαμε μια χαρά. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από το δικό μας τομέα. Μακάρι να περνούσαν κι άλλα από τα χέρια μας και να μπορούσαμε να βοηθήσουμε και με άλλο τρόπο αυτούς τους ανθρώπους”, τόνισε ο Βλαχόπουλος, ενώ παράλληλα λάμβανε ασταμάτητα συγχαρητήρια μηνύματα. Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την πρόκριση και στον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, επειδή μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Μας έχει βοηθήσει και ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας ανήκει και σε εκείνον. Σ' εμάς ήταν σπαθί! Ό,τι κι αν του ζητήσουμε είναι πάντα εκεί. Είναι μέλος της ομάδας, το κεφάλι της”.

Και τώρα το Τόκιο. “Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εκεί. Να επιστρέψουμε στις ομάδες μας, να βελτιωθούμε ως παίκτες και έπειτα να αποκτήσει σταθερότητα η Εθνική”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ