ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Εθνική πόλο γυναικών: Η μάχη της πρόκρισης στο Τόκιο

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών EUROKINISSI SPORTS

Πανέτοιμη για τον αποψινό νοκ-άουτ ημιτελικό (19:00) στο τουρνουά της Τεργέστης κόντρα στην Ολλανδία που δίνει αυτόματα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών.

Την απόλυτη συγκέντρωση στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα επιδιωχθεί στον αποψινό καθοριστικό ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά Τεργέστης (19.00, ΕΡΤ3), κόντρα στην Ολλανδία, επισήμαναν στις δηλώσεις τους η συνεργάτιδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Τεό Λοράντου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, και η Βάσω Πλευρίτου, σκόρερ τεσσάρων γκολ στον νικηφόρο προημιτελικό κόντρα στη Σλοβακία και MVP της αναμέτρησης.

H Φιλιώ Μανωλιουδάκη δήλωσε: "Ο προημιτελικός με τη Σλοβακία ήταν ένα παιχνίδι που μας βοήθησε να προετοιμαστούμε πνευματικά για τον ημιτελικό. Γνωρίζαμε ότι θα εξελιχθεί έτσι, ωστόσο προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως θα αγωνιστούμε και το Σάββατο.

Πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε τη Σλοβακία και ευχόμαστε να τη συναντήσουμε ξανά στο μέλλον. Παραμένουμε συγκεντρωμένες και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένες για τον καθοριστικό αγώνα της πρόκρισης".

Η Βάσω Πλευρίτου είπε από την πλευρά της: "Ήταν ένας εύκολος αγώνας, όπως το αναμέναμε και προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η άμυνα.

Είμαστε ικανοποιημένες, ενώ όσον αφορά τον ημιτελικό είμαστε ανυπόμονες και θέλουμε να παίξουμε γιατί έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμες".

Οι τελευταίες ατάκες του Τεό Λοράντου πριν από τον κρίσιμο αγώνα είναι χαρακτηριστικές: "Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και σωματικά για τις απαιτήσεις που θα παρουσιαστούν το Σάββατο, σε ένα παιχνίδι που από μόνο του, με τον στόχο που δίνει, είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Ένα ματς ειδικών συνθηκών, καθώς τέτοια ματς κρίνουν τετραετίες. Η Ελλάδα δεν έδωσε το "παρών" στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, οπότε το κίνητρο είναι μεγάλο και αυτό τα λέει όλα".

Όσον αφορά στο παρελθόν των αναμετρήσεων της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών κόντρα στις "οράνιε", σε 67 ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, η Ελλάδα έχει 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 46 ήττες. Στην τελευταία τους συνάντηση, πάντως, που είχε γίνει στις 26 Ιουλίου του 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γουαντσού στην Κορέα, η Ολλανδία είχε νικήσει με 11-9.

* Ο άλλος ημιτελικός του Προολυμπιακού Τουρνουά, που θα κρίνει το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αυτός ανάμεσα στη διοργανώτρια Ιταλία και την Ουγγαρία, στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ