ΠΟΛΟ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-8: Ο ΝΟΒ άλωσε το Καπαγέρωφ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-8: Ο ΝΟΒ άλωσε το Καπαγέρωφ
ΕUROKINISSI

Με μία πολύ μεγάλη έκπληξη άρχισε το πρωτάθλημα της Α1 Πόλο των Ανδρών, καθώς η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 8-7 εκτός έδρας του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Βόμβα μεγατόνων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο των Ανδρών, με την Βουλιαγμένη να επικρατεί 8-7 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη σε κανονική περίοδο επί των Πειραιωτών μετά από 8,5 χρόνια.

Η αμέσως προηγούμενη του Ολυμπιακού ήταν στις 28 Απριλίου 2012, από την ίδια ομάδα και με το ίδιο ακριβώς σκορ, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ενώ στο μεσοδιάστημα ο ΝΟΒ είχε νικήσει τους ερυθρόλευκους σε έναν τελικό κυπέλλου (2017 στο Καρπενήσι) και σε έναν τελικό πλέι-οφ (2019 στο Λαιμό, στα πέναλτι), ενώ την περασμένη περίοδο τους είχε αποσπάσει ισοπαλία (13-13) στο Λαιμό.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-8: Ο ΝΟΒ άλωσε το Καπαγέρωφ
ΕUROKINISSI

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι παίκτες του Κόλιανιν έπαιξαν άμυνα με σεμινάριο στα δύο πρώτα οκτάλεπτα όπου πέτυχαν δύο γκολ και δεν δέχτηκαν κανένα (0/7 με παίκτη παραπάνω οι παίκτες του Βλάχου σε αυτό το διάστημα), με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται κάτι παραπάνω από 17 λεπτά για να σκοράρει για πρώτη φορά, και αυτή με πέναλτι του Γενηδουνιά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο ΝΟΒ βρήκε λύσεις στην επίθεση και ξέφυγε με σκορ 6-2, με τους γηπεδούχους να εξαπολύουν από την πλευρά τους αντεπίθεση στο τελευταίο οκτάλεπτο και να καταφέρνουν κάποια στιγμή να ισοφαρίσουν σε 6-6 με πέναλτι του Ντάουμπε.

Ακολούθησαν τα γκολ των Γκιουβέτση και Μουρίκη για να γίνει το 7-7, με τον Αλαφραγκή να γράφει το 8-7 για την Βουλιαγμένη με καταπληκτική κίνηση και γύρισμα από θέση φουνταριστού και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στο 1' 47'' ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από πέναλτι που κέρδισε και προκάλεσε διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, όμως ο Τζωρτζάτος απέκρουσε την εκτέλεση του Δερβίση και χάρισε μία σπουδαία και συνάμα ιστορική νίκη στην Βουλιαγμένή μέσα στο "Πέτρος Καπαγέρωφ".

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 0-1, 2-4, 5-2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2,Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γραμματικός, Συρμάς, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 2, Γουβής, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Κουρούβανης 2, Λόζινα, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Βλάσσης.

* Λίγο νωρίτερα, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος, τα Χανιά νίκησαν 9-8 εκτός έδρας τον νεοφώτιστο ΟΥΚ Βόλου, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρβο Μπογκντάνοβιτς που πέτυχε τέσσερα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ