ΠΟΛΟ

Βλαχόπουλος: "Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης"

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της Εθνικής
Ο Άγγελος Βλαχόπουλος σε στιγμιότυπο από αγώνα της Εθνικής EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε την πρώτη θέση στους αγώνες της προκριματικής φάσης του World league και ο Άγγελος Βλαχόπουλος με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου έδωσαν το στίγμα για την επόμενη ημέρα.

Μετά την νίκη επί του Μαυροβουνίου με 12 – 7 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες της προκριματικής φάσης του World league που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, ο Άγγελος Βλαχόπουλος μίλησε κολακευτικά για την χημεία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών.

Ο διεθνής περιφερειακός τόνισε στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ: "Πιστεύω ότι είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Εθνικής ομάδας των ανδρών σε διοργάνωση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Υπάρχει διάθεση και μεγάλο κίνητρο για διάκριση. Αυτό είναι ευδιάκριτο.

Είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Παίζει ο ένας για τον άλλον. Ο καθένας κοιτάζει να βοηθήσει τον συμπαίκτη του. Σίγουρα ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση μέσω του προολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο. Όμως κάθε αγώνας μέσα σε μια ολυμπιακή χρονιά είναι σημαντικός. Αυτό κάναμε στο Ντέμπρετσεν. Κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια με πολύ καλούς αντιπάλους".

Σε ανάλογο κλίμα και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ο διεθνής περιφερειακός εκφράζει το νέο αίμα στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των αντρών και εκτιμά ότι η Εθνική με μεγάλη αυτοπεποίθηση πλέον μπορεί να πετύχει τον κυρίαρχο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έρχεται εύκολα. Κρατάμε ως παρακαταθήκη για το προολυμπιακό τουρνουά που έρχεται τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στο Ντέμπρετσεν. Συνεχίζουμε με τα...κεφάλια μέσα.

Αυτό που έγινε εδώ ήταν ουσιαστικά μια πολύ καλή προπαρασκευή για την επίτευξη του κυρίαρχου στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην Ολυμπιάδα μέσω του προολυμπιακού τουρνουα στο Ρότερνταμ. Εκτιμώ ότι αυτές οι νίκες θα μας δώσουν αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Ειδικά οι νίκες απέναντι σε δυο σπουδαίες ομάδες όπως είναι το Μαυροβούνιο και η Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το χρυσό μετάλλιο θα είναι το πρώτο βήμα μιας πετυχημένης χρονιάς για την Εθνική ομάδα" δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ