ΠΟΛΟ

Euro Cup πόλο: Πρόκριση για Βουλιαγμένη, ελπίζει ο Απόλλων

Οι παίκτες της Βουλιαγμένης ακούν τις οδηγίες του Χρβόγε Κόλιανιν
Οι παίκτες της Βουλιαγμένης ακούν τις οδηγίες του Χρβόγε Κόλιανιν EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη με χρυσό σκορ τον Μυλωνάκη επικράτησε 12-11 επί της Πεΐ Ντε και προκρίθηκε στις 16 του Euro Cup. Ελπίδες πρόκρισης για τον Απόλλωνα, αποκλείστηκε ο Πανιώνιος.

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης επικράτησε με 12-11 της γαλλικής Πεΐ Ντε, σημείωσε την δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες (είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 21-6 της γερμανικής Λούντβισμπουργκ) και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Η ελληνική ομάδα έδωσε απέναντι στην Πεΐ Ντε το πιο δύσκολο παιχνίδι της στον όμιλο που πραγματοποιείται στην Γαλλία.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από το πρώτο λεπτό. Ο ΝΟΒ είχε πάντα την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά οι Γάλλοι έμεναν πάντα στην διεκδίκηση της νίκης. Στην τελευταία περίοδο η εξέλιξη ήταν συναρπαστική. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 10-8, αλλά οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3 διαδοχικά γκολ και βρέθηκαν να κερδίζουν με 11-10. Ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε 1.13 πριν το τέλος και ο Μανώλης Μυλωνάκης σημείωσε το νικητήριο τέρμα 4 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Η Βουλιαγμένη αντιμετωπίζει την Κυριακή στις 11 το πρωί την ελβετική Καρούζ, μία ομάδα εμφανώς υποδεέστερη, αναμένεται να πετύχει μία ακόμη νίκη και να επιστρέψει στην Αθήνα με το απόλυτο των επιτυχιών.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-3, 3-2, 3-3.

Βουλιαγμένη: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Μανώλης Μυλωνάκης 1, Γιάννης Αλαφραγκής, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης 6, Χαράλαμπος Τρούλος 1, Κωνσταντίνος Γουβης, Χρήστος Αφρουδάκης 1, Στάθης Καλογερόπουλος 2, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Νίκος Κουρούβανης, Λούκα Λόζινα, Αντριγια Μπάσιτς 1, Μανώλης Ανδρεάδης.

Στο άλλο παιχνίδι του συγκεκριμένου ομίλου η γερμανική Λούντβισμπουργκ επικράτησε με άνεση της ελβετικής Καρούζ με 17-6.

Η βαθμολογία του ομίλου (2 παιχνίδια):

ΝΟΒ 6

Πεΐ Ντε 3

Λούντβισμπουργκ 3

Καρούζ 0

* Προκρίνονται οι δυο πρώτες ομάδες.

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Με ένα γκολ του Αλέξανδρου Γούνα στον πάικτη παραπάνω, στα 36 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τεράστια νίκη απέναντι στην ισπανική Τεράσα με 14-13, στο πλαίσο της 2ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Euro Cup στο Σόλνοκ και διατήρησε έτσι ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Ο Απόλλων περιμένει, πλέον, τη νίκη των Ισπανών απέναντι στη γαλλική Στρασμπούργκ την Κυριακή (6/12) στις 10 το πρωί, τελευταία αγωνιστική του Ομίλου, για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, στην πιθανή τριπλή ισοβαθμία. Διότι ο Απόλλων, στο τελευταίο δικό του παιχνίδι στον Όμιλο έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού καλείται να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ουγγρική Σόλνοκ η οποία φιλοξενεί τους αγώνες και θεωρείται η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου (Κυριακή 6/12 στις 12 μ.).

Με την Τεράσα ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό με άμυνες ευάλωτες και με την ισπανική ομάδα να προηγείται με 2-1, 5-3, 6-4, 8-7 και 9-8. Η ελληνική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο 17ο λεπτό της συνάντησης (10-9) και έκλεισε προηγούμενη στην τρίτη περίοδο με 13-12. Στην τελευταία περίοδο η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 13-13, ο Απόλλωνας έχασε τον Μίτροβιτς και τον Αλαμάνο με τρεις αποβολές. Όμως, ο Γούνας πήρε πάνω του την προσπάθεια, όταν η μπάλα έκαιγε και σκόραρε 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με παίκτη παραπάνω, χάρισε την νικη στον Απόλλωνα και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των Ελλήνων για πρόκριση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΤΕΡΑΣΑ 14-13

Οκτάλεπτα: 3-4, 6-5, 4-3, 1-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης, Μίτροβιτς 1, Βιτέλλας, Μοσκόφ 4, Γούνας 3, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Τεράσα (Ντίντας Κομπάτσο): Μότος, Λόπες, Κάμπος, Αλαρκόν 1, Καρίγιο 2, Πριέτο, Μπαρόσο 4, Περίκας, Γκουτιέρες 4, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεζ 1, Τσίκο, Σάντσεζ.

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 7ου Ομίλου

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου:

10:00 Τεράσα – Στρασμπούργκ

12:00 Σόλνοκ – Απόλλων Σμύρνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στην γαλλική Τουρκουά και γνώρισε την ήττα με 20-9 στο δεύτερο παιχνίδι του στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού κυπέλλου στον όμιλο που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Η ελληνική ομάδα είχε χάσει στην πρεμιέρα των αγώνων από την ουγγρική Βαζούτας με 18-9. Μετά τα αποτελέσματα των 2 πρώτων αγωνιστικών ο Πανιώνιος αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του θεσμού.

Η γαλλική ομάδα κυριάρχησε από την αρχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο. Προηγήθηκε με 5-2 στην πρώτη περίοδο και αύξησε την διαφορά σε 8 γκολ στο ημίχρονο (12-4).

Ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Δήμου είχε δηλώσει πριν την αναχώρηση της ομάδας ότι στόχος των Νεοσμυρνιωτών είναι η απόκτηση εμπειριών σε αυτή τη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος, όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο θεσμό, βρίσκονται σε απραξία τον τελευταίο μήνα, αφού δεν επιτρέπονται αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου στην χώρα μας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπου οι διοργανώσεις γίνονται κανονικά.

Ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να σταθεί ανταγωνιστικά στο τελευταίο παιχνίδι που θα δώσει την Κυριακή το μεσημέρι στις 12 απέναντι στην Μπαρτσελόνα που φιλοξενεί τους αγώνες στην έδρα της.

Τουρκουά - Πανιώνιος 20-9

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 7-2, 3-3, 5-2.

Πανιώνιος: Σαλτερής, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Σπούνερ 1, Μπραΐμης, Γαβαλάς, Καλαϊτζής 1, Νταλάπας, Αλεξίου 1, Δήμου 2, Μπαρακάτ 3, Καπετανάκης 1, Λιμαράκης.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Μπαρτσελόνα και η Βαζούτας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 10-10.

Η βαθμολογία του ομίλου

Τουρκουά 4

Βαζούτας 4

Μπαρτσελόνα 2

Πανιώνιος 0


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ