SPORT24

Ασημάκη: "Κυρίαρχοι σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη"

Ασημάκη: "Κυρίαρχοι σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη"

Η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη, βρέθηκε καλεσμένη στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Κονσέρτο για πολυβόλα" μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο πόλο με τις "ερυθρόλευκες".

Η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη, βρέθηκε καλεσμένη στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Κονσέρτο για πολυβόλα" με τους Κώστα Γκότζο και Παύλο Σαχτούρη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο πόλο με τις "ερυθρόλευκες".

Γιατί πήγε στον Ολυμπιακό: «Γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!».

Για το δέκατο πρωτάθλημα στην καριέρα της: «Είναι ευλογία αυτό που ζω. Είναι πολλές αθλήτριες που παίζουν τόσα χρόνια και δεν έχουν τίτλους. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη που το καταφέρνω».

Γι” αυτό που έχει καταφέρει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Τα τρόπαια και οι τίτλοι. Χαίρομαι που είμαι μέλος της ομάδας πόλο και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνουμε στην κορυφη».

Για το αν περίμενε μετά από πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό να έχει τόσες επιτυχίες: «Ήξερα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, μετά τις συζητήσεις που είχα κάνει με τον κ. Κουντούρη ότι στόχος της ομάδας είναι να γίνει υπερδύναμη και να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά από πέντε χρόνια όσα είχαμε σχεδιάσει γίνονται πραγματικότητα».

Για το πνευματικό κομμάτι της προετοιμασίας και την εικόνα στους τελικούς: «Η ομάδα μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά φέτος απέναντι στη Βουλιαγμένη, ότι είναι πολύ δυνατή πνευματικά. Καταφέραμε να ανατρέψουμε τη σειρά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με την καλύτερη τερματοφύλακα στον κόσμο. Βέβαια σε αυτούς τους τελικούς και η δική μας δεν είχε να ζηλέψει τίποτα. Η Ιωάννα Σταματοπούλου κλήθηκε να σηκώσει ένα μεγάλο φορτίο μετά τον τραυματισμό που είχε η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Να κρατάς την εστία στα τέσσερα γκολ είναι πολύ σημαντικό. Αμυντικά πήγαμε πολύ καλά, επιθετικά όχι και τόσο. Στον τελευταίο τελικό είχαμε άγχος γιατί θέλαμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα στο “σπίτι” μας για την διοίκηση και τον κόσμο».

Για το νέο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού: «Μακάρι να φτιαχτεί το νέο κολυμβητήριο. Εύχομαι να έχω την τύχη να παίξω εκεί πριν κλείσω την καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει μια τέτοια πισίνα. Όταν παίζουμε στο εξωτερικό όπως απέναντι στη Σαμπαντέλ, βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να έχει δικό σου κολυμβητήριο. Εμείς κάνουμε στο “Καραϊσκάκη” γυμναστήριο. Είμαστε τυχεροί, οι αθλητές του Ολυμπιακού να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να μένουμε προσηλωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Στο τελευταίο Final Four πήγαμε πολύ καλά, αν ήμασταν στη δική μας πισίνα δεν θα χάναμε».

Για τους χαμένους τελικούς στην Ευρώπη: «Για μένα δεν έχει σχέση το Κίρισι. Δεν ήταν τόσο τραγική η διαιτησία, αυτό με τα φώτα μπορεί να συμβεί, ας μην είμαστε καχύποπτοι. Αυτό που έγινε στο Σαμπαντέλ φέτος δεν περιγράφεται. Έπαιζαν κάτι παραπάνω από έδρα αλλά και πάλι με κόντρα διαιτησία, το παιχνίδι έμοιαζε δικό μας αλλά ξαφνικά μετά το χαμένο πέναλτι η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της. Χάσαμε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια μας».

Για το αν οι τελικοί αλλάζουν επίπεδο μια ομάδα: «Οι τελικοί είναι καλοί αλλά να κερδίζονται. Δε θέλαμε να είμαστε δεύτερες. Μας ατσάλωσε το χαμένο Κύπελλο, πεισμώσαμε για τη συνέχεια και φτάσαμε μετά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το μέλλον μετά το τέλος της καριέρας της στο πόλο: «Δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ με τη διαιτησία… Στις σκέψεις μου είναι να μείνω κοντά σε αυτό το χώρο. Πρώτα σκέφτομαι το άμεσο μέλλον. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το σκεφτώ».

Για το αν σκέφτεται την οικογένεια: «Το βλέπω πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά! Όταν είσαι με έναν άνθρωπο και είσαι στην κατάλληλη ηλικία, είναι στο μυαλό όπως είναι και στο δικό μου…».

Για το αν το ματς με τη Βουλιαγμένη ήταν ξεχωριστό αφού ήταν το τελευταίο για τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη που αποσύρθηκε από τη δράση: «Σίγουρα το έκανε ιδιαίτερο. Όταν σταματάει κάποια από τη δικιά σου γενιά είναι σα να χάνεις ένα δικό σου κομμάτι. Η Φιλιώ κολυμπούσε δίπλα μου στην Εθνική και τον Ολυμπιακό θα είναι ένα κενό όταν θα ξεκινήσουμε πάλι προπονήσεις».

Για την Εθνική και τη στήριξη από τη Stoiximan: «Είναι χορηγός μας η Stoiximan στην Εθνική ομάδα και είναι πολύ σημαντικό που στηρίζει την προσπάθεια μας. Θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα στο Παγκόσμιο που θα γίνει στη Νότια Κορέα και δίνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η προετοιμασία στο Λος Άντζελες. Στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις που συμμετείχαμε πήγαμε πολύ καλά και είχαμε τρία μετάλλια. Θέλουμε να μείνουμε στην ελίτ. Πέρσι θέλαμε να δώσουμε κουράγιο στους Έλληνες σε μία δύσκολη περίοδο με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για το αν θα είναι η αρχηγός του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν: «Η Φιλιώ και η Άλκηστη Αβραμίδου έχουν δώσει πάρα πολλά στην ομάδα. Εγώ νιώθω τον Ολυμπιακό κομμάτι μου και προσπαθώ να βοηθάω απ” οποιοδήποτε πόστο».

Για τη στήριξη και από άλλα τμήμτα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που δε τα παρατάει ποτέ και το έχει αποδείξει σε όλα τα τμήματα. Ολυμπιακός σημαίνει ψυχή και είναι οικογένεια. Υπάρχει στήριξη κι εμείς πηγαίνουμε στους αγώνες άλλων τμημάτων κι εκείνοι έρχονται στα παιχνίδια μας».

Για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στους άνδρες: «Αυτό που κατάφερε με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν πολύ σημαντικό. Γράφτηκε στην ιστορία αυτός ο άθλος. Θα είναι δύσκολο να κάνει back to back. Στην πορεία της σεζόν έχει δείξει βελτίωση και τώρα που φτάνει στο κρίσιμο σημείο παρουσιάζεται πολύ καλή. Καλή τύχη στ” αγόρια μας γιατί τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Για την στήριξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μιχάλη Κουντούρη : «Ο Ολυμπιακός σε όλα τα τμήματα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς τους προέδρους. Παίζαμε και για εκείνους. Είναι ευλογία να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού και να έχεις τα πάντα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να κυριαρχεί σε όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη».

Για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Υποστηρίζω Μπαρτσελόνα, αλλά δεν πήγε τελικό. Απίστευτο αυτό που έκαναν οι αγγλικές ομάδες που βρέθηκαν στον τελικό του Champions League αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα».

Για τις επιτυχίες της υδατοσφαίρισης παρά τις δυσκολίες: «Υπάρχει μια παράδοση στο πόλο. Όλα ξεκινούν από τις μικρές ηλικίες. Το σημαντικό είναι να υπάρχει κίνητρο γιατί είναι δύσκολο όταν φτάσεις στην ηλικία να διαλέξεις πόλο ή σπουδές. Βλέπουμε όλο και λιγότερα παιδιά να συνεχίζουν. Υστερούμε σε επίπεδο υποδομών σε πολλές πισίνες είναι δύσκολες οι συνθήκες».

Για το ποιον κανονισμό θ' άλλαζε στο πόλο: «Θα ήταν πολύ χρήσιμο το VAR στην υδατοσφαίριση, σ” ένα άθλημα με πολλές και δύσκολες φάσεις».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το ευρωπαϊκό την επόμενη χρονιά: «Ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά γιατί ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτό σημαίνει πως δεν θα γίνουν πολλές και καλές μεταγραφές ξένων παικτριών. Εκεί παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουμε τις καλύτερες Ελληνίδες. Σίγουρα η διοίκηση θα κάνει ότι καλύτερο για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις όλους τους παίκτες. Με τους κυρίους Μαρινάκη και Κουντούρη ο Ολυμπιακός έχει συνέπεια και συνέχεια!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ