SPORT24

Δεληγιάννης για Θεοδωρακάκη: "Είχε αφιερώσει τη ζωή του στον σύλλογο"

꼦-µÃˤ¹°¡»¶Á¸ ƶ¤¹ºÃª olympiakos-vouliagmeni final
꼦-µÃˤ¹°¡»¶Á¸ ƶ¤¹ºÃª olympiakos-vouliagmeni final Aª¼¦-ΜAE¤¹°¡»¶A¸ ƶ¤¹ºAª OLYMPIAKOS-VOULIAGMENI FINAL

Ο πρώην διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού, Νίκος Δεληγιάννης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ξέρεις από μπάλα;" με τους Χρήστο Σούτο και Παύλο Σαχτούρη, για τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

Η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη βύθισε στην θλίψη σύσσωμο τον ελληνικό αθλητισμό, δεδομένης της προσφοράς του επίτιμου προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ο πρώην διεθνής πολίστας των ερυθρολεύκων, Νίκος Δεληγιάννης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Ξέρεις από μπάλα;" με τους Χρήστο Σούτο και Παύλο Σαχτούρη, για να μιλήσει για όσα θυμάται από τον ιστορικό παράγοντα του συλλόγου.

Για τον άνθρωπο Λεωνίδα Θεοδωρακάκη: " Πάντα τον φωνάζαμε πρόεδρο. Ήταν εκείνος που με έφερε στον Ολυμπιακό το 2000. Προσπάθησε πολύ ο πρόεδρος να με φέρει στον Ολυμπιακό. Τότε τον γνώρισα για πρώτη φορά. Είχε ήδη τεράστια διαδρομή ως παράγοντας. Δεν ξεχώριζε κανένα άθλημα. Είχε την ίδια αγωνία και ικανοποίηση όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τίτλο για το βόλεϊ, το πόλο το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο. Είχε αφιερώσει τη ζωή του στον σύλλογο.

Ήξερε όλους τους αθλητές με τα μικρά τους ονόματα. Η πόρτα του για τους αθλητές ήταν πάντα ανοικτή. Οι ιστορίες που μας έλεγε για το ποδόσφαιρο και το παλιό Καραϊσκάκης. Ήταν καταπληκτικός άνθρωπος. Είχε μεγάλη αδυναμία για το πόλο και έκανε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Όταν κατακτούσαμε κάποιον τίτλο πάντα ήταν συγκινημένος και η ικανοποίησή του ήταν τεράστια".

Για το όραμά του: " Ο πρόεδρος είχε τρεις αδυναμίες για το πόλο. Η πρώτη ήταν ότι ήθελε τους καλύτερους νέους αθλητές. Η δεύτερη ήθελε να στελεχώνεται η ομάδα από Έλληνες παίκτες και η τρίτη ήταν το κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό".

Για ορισμένες χαρακτηριστικές στιγμές που θυμάται ο ίδιος: " Σίγουρα τις μεγάλες μάχες με τον Εθνικό από το 2005 έως το 2007. Όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ξανά το 2007 από τον Εθνικό ο πρόεδρος έκλαιγε για την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά από μεγάλα ντέρμπι, τη Δευτέρα το μεσημέρι μας μιλούσε. Συνήθως μας έλεγε ότι έπρεπε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ