SPORT24

Διαμαντόπουλος για Ολυμπιακό στον Sport24 Radio 103,3: "Σαν να κατουράνε στο σκοτάδι και να μην φεύγει τίποτα έξω"

EUROLEAGUE / ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΟΣΦΠ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΟΣΦΠ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τραχανοπλαγιάδες, παραπενταλεπτάκηδες, το τέλος του lifestyle, η χωρίστρα του Τίμα και ο... μουντιαλικός Τουπάν. Έτσι σχολίασε ο Παντελής Διαμαντόπουλος το 2/2 του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, εξηγώντας τι κάνουν οι ερυθρόλευκοι στη διοργάνωση με σβηστά φώτα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και την Μπασκόνια στη Βιτόρια, έτσι μετά τη νίκη του στη Μόσχα επί της Χίμκι, έκανε το 2/2 στο ξεκίνημα της Euroleague 2018-2019 και μάλιστα σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Παντελής Διαμαντόπουλος και Γιάννης Φιλέρης σχολίασαν στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" τον τρόπο που έχουν μπει στη σεζόν οι Πειραιώτες, με τον διευθυντή του σταθμού να χρησιμοποιεί φαρμακερές ατάκες και σπαρταριστά παραδείγματα για την ερυθρόλευκη επικαιρότητα.

Διαβάστε αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του Παντελή Διαμαντόπουλου, ενώ στο τέλος του κειμένου υπάρχει και ένα ηχητικό 16 λεπτών από την εκπομπή.

  • Το "διπλό" στην Βιτόρια είναι αποτέλεσμα μη αναμενόμενο και για την ομάδα. Έχει κάνει μικρές νίκες χθες ο Ολυμπιακός. Μεγάλο ποσοστό αυτού του "διπλού" ανήκει στην Χίμκι. Έδωσε τόση ώθηση και τόση καλή ψυχολογία η νίκη στη Μόσχα, που πήγε με κεκτημένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια. Η ομάδα είναι δεδομένο ότι δεν είναι έτοιμη. Ο σοβαρός κόσμος, όχι κάτι τραχανοπλαγιάδες που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, συνεχίζει να είναι συγκρατημένος και έτσι πρέπει να είναι. Γιατί απλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει στο παρελθόν ότι μόλις έρχεται η άνοιξη έχει τον τρόπο της και την γκαντεμιά της, να δίνει μια και να τα χύνει όλα.
  • Ο Μπλατ από τόσο νωρίς φρόντισε να δείξει κάτι που τους είχε πει σε μια προπόνηση στην προετοιμασία. Μην κολλάτε στις θέσεις. Ότι είστε 4άρια, 3άρια, 2άρια. Θα παίζει ο καθένας εκεί που πρέπει, εκεί που τον έχει ανάγκη η ομάδα'. Ο Τουπάν ως 2άρι χθες έκανε εμφάνιση... μουντιαλική στο πρώτο ημίχρονο.
  • Αυτό που μου άρεσε στον Μπλατ ήταν πως είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και χτύπησε την Μπασκόνια σε όλες τις αδυναμίες της. Στο τέλος δεν φοβήθηκε να τους αφήσει να παίξουν. Εκεί που έλεγαν όλοι -έπιασα και τον εαυτό μου- "βάλε μέσα τον Τίμα να μην τα τρώει ο Βεζένκοφ στην άμυνα". Τον άφησε, δικαιώθηκε, ο Βεζένκοφ έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι, έβγαλε ενέργεια.
  • Έχει πράγματα να δουλέψει η ομάδα. Π.χ. δεν είναι δυνατόν να τελειώνει ο Ολυμπιακός ματς και να μην είναι μέσα ο Πρίντεζης. Όμως καλά έκανε ο Μπλατ, ο Πρίντεζης ήταν εκτός ψυχολογίας αγώνα. Κέρδος ήταν για τον Ολυμπιακό να δει παίκτες του να μπαρουτοκαπνίζονται. Όπως ο Γκος, ο ΛεΝτέι. Έξυπνα χθες τον προστάτεψε ο Μπλατ, του έχει και αδυναμία. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση.
  • Έβγαλε διπλό μεροκάματο ο Μιλουτίνοβ. Εδώ φωνάζω ότι ο Ολυμπιακός θέλει αθλητικό ψηλό. Μπράβο στον Μπλατ που έβαλε τον Μπόγρη. Καλό είναι το παράπονο για όλους αυτούς τους παίκτες, αλλά θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο Γιώργος μπήκε, έριξε τα "μπουκέτα" του, έβαλε το καλαθάκι του.
  • Είναι θρίαμβος του Ολυμπιακού που κράτησε την ψυχραιμία του έτσι όπως πήγε το ματς στο τέλος. Απέναντι σε ένα κατηφορικό γήπεδο και μια πολύ αθλητική ομάδα. Σε δύο γήπεδα που πέρσι συνετρίβη, ο Ολυμπιακός φέτος κέρδισε.
  • Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι αυτή η διοργάνωση είναι το σπίτι του. Είναι σαν τον τύπο που μπαίνει μέσα, έχει διακοπή ρεύματος και κατουράει χωρίς να φύγει τίποτα έξω από τη λεκάνη! Με σβηστά φώτα. Ξέρει που πηγαίνει. Αυτό είναι. Σε όποιον αρέσει.
  • Αύριο με τον Αρμάνι είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι. Θα μπει στο ΣΕΦ και θα εμφανιστούν οι παραπενταλεπτάκηδες, οι φεϊσμπουκάκηδες, οι προπονητές και οι 'έλα να βγάλουμε φωτογραφία με τη γκόμενα να την ανεβάσουμε να δείξουμε που είμαστε'. Μια πόρτα έπρεπε να ανοίγει στο ΣΕΦ και να έχει face control.
  • Αυτό θέλει ο Μπλατ από τον Σπανούλη. Θα έρθει και το ματς που θα εκβιάσει προσπάθειες αλλά το πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός θέλει να τρέξει πιο γρήγορα την άνοιξη. Με τους Ίβκοβιτς, Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο, ο Ολυμπιακός την άμυνα την έβαλε στο αίμα του. Η μισή ομάδα έχει το αίμα της την άμυνα. Η άλλη μισή που είναι του Μπλατ μπορεί να μην έχει δουλέψει τόσο πολύ στο βαθμό άμυνας των υπολοίπων, αλλά είναι αθλητικοί παίκτες. Ο Τίμα με τη χωριστρούλα του Χίτλερ σε ξανθό, μπαίνει μέσα, βάζει το σώμα του μπροστά και τελειώνουν όλα. Είναι καλό το κλίμα, προσπαθεί ο ένας να ενθαρρύνει, να καθοδηγήσει τον άλλον.
  • Θα πάρουν τώρα άλλοι, θα βγουν αλλού, θα λένε 'εκείνος που έκανε αυτό, εκείνος που έκανε το άλλο', παπάτζες, υψηλή κριτική. Μην ακούτε και μην πιστεύετε κανέναν. Μια ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη την ώρα που μπαίνει στην ευθεία των τίτλων. Μέχρι τότε πρέπει να έχει γεμίσει το σακουλάκι της και να έχει λίγο αφήσει και το στίγμα της. Ο Ολυμπιακός είναι μακριά από όλα αυτά. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα. Μπουσουλάει. Το ότι μπουσουλάει καλά και σε λίγο θα σταθεί στα ποδαράκια του, είναι προϊόν των νικών που κάνει. Αυτό είναι το κέρδος.
  • Το πάνε καλά και οι προπονητές και οι παίκτες. Αν υπάρξει η ανάλογη υποστηρικτικότητα από τους Αγγελόπουλους, τους υπαλλήλους - βιντεάκηδες και τον κόσμο της ομάδας, τότε το φαγητό θα είναι νοστιμότατο. Τελειώσαν οι πλάκες, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει το γήπεδο, τις νίκες, την ομάδα του. Τίποτε άλλο. Γιατί αυτό θέλει ο κόσμος. Τέρμα οι πλάκες. Και το life style έχει τελειώσει. Όποιος θέλει να ακολουθήσει life style, να παίζει και στο γήπεδο! Όποιος γουστάρει life style και όλοι είμαστε χαλαροί και μια οικογένεια και όλα καλά, θα παίξει και στο γήπεδο. Εντάξει; Αυτό. Αλλιώς θα παίζουν άλλοι. Έτσι πάει. Το είδατε κι εχθές.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ