SPORT24

Δορκοφίκης: "Γι' αυτό κατέβασα τα καλάθια"

Δορκοφίκης: "Γι' αυτό κατέβασα τα καλάθια"

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Περικλής Δορκοφίκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τον Νίκο Συριώδη, για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Με την είδηση της αφαίρεσης της στεφάνης από τις μπασκέτες της αθλητικής εγκατάστασης της Γλυφάδας να είναι ακόμη "φρέσκια", ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Περικλής Δορκοφίκης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Μatch Center" με τον Νίκο Συριώδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απομάκρυνση των στεφανιών:" Για να είμαι ακριβοδίκαιος η παρέμβαση έγινε το μεσημέρι μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον δήμαρχο που μου ζήτησε όσο πιο γρήγορα γίνεται να κατεβάσουμε τα στεφάνια. Ο κόσμος συνεχίζει να πηδάει κάγκελα να βρίσκει τρόπους ώστε να πηγαίνει στα γήπεδα και στις παιδικές χαρές".

Για την κατάσταση γενικότερα:" Αυτό που αντιμετωπίζουμε και είναι σε έναν επικίνδυνο βαθμό, είναι ότι ο κόσμος βλέποντας τον καλό καιρό θεωρεί ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βγει προς τα έξω. Θεωρεί ότι μπορούμε να κολυμπήσουμε, να πάμε στο βουνό ή στις παιδικές χαρές. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ιταλία όπου έχω και πολλούς φίλους. Τα πράγματα εκεί είναι πολύ άσχημα. Και να φανταστείτε ότι δεν έχει πλήξει όλη τη χώρα, αλλά συγκεκριμένα κομμάτια".

Για τα μέτρα του Δήμου και την παρουσία του ιδίου στην απομάκρυνση των στεφανιών:" Απολυμάναμε όλους τους χώρους και κλείσαμε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες. Το Δημαρχείο λειτουργεί με ιδιαίτερη προσοχή βέβαια σε ότι έχει να κάνει με το ποιοι μπαίνουν και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα. Έχουμε κλείσει τους παιδότοπους και τις παιδικές χαρές, ενώ για δεύτερη φορά απολυμάναμε το κολυμβητήριο. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του δήμου που και την Κυριακή κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Πλένουμε συνέχεια τους κάδους. Στο ανοικτό γήπεδο έτυχε παρουσία του Δημάρχου να τα κατεβάσω εγώ. Με στεναχώρια και θλίψη γιατί έχω υπηρετήσει το μπάσκετ και υπήρχαν παιδιά μικρά που ήθελαν να παίξουν. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι περνάμε μια κρίση. Είμαστε έξυπνος λαός, ας μείνουμε στο σπίτι για να ξεπεράσουμε την κρίση".

Για τις εικόνες στις παραλίες:" Με αγχώνει πολύ όταν βλέπω γενικά τόσους πολλούς συνανθρώπους μου έξω. Στη Γλυφάδα είχε, αλλά ότι τόσο πολύ κόσμο. Η δημοτική αστυνομία κάνει μεγάλη προσπάθεια και προσπαθεί να ενημερώνει τον κόσμο. Και γυμναστές από τον δικό μου τομέα βρίσκονται έξω και ενημερώνουν τον κόσμο να μην έρχονται στους παιδότοπους και τις παιδικές χαρές. Μου προκαλεί πάντως αυτή η κατάσταση απορία, εντύπωση και στεναχώρια. Παρακαλάω να είμαστε τυχεροί και να μας βοηθήσει και ο Θεός".

Για τη συνέχεια:" Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Στον δήμο μας είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο τον Γιώργο Παπανικολάου. Τις επόμενες ημέρες έχει ζητήσει σύσκεψη για πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για τον κορωνοϊό για να προστατεύσουμε τους δημότες μας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και να μείνουμε σπίτι μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ