SPORT24

Γιαννιώτας: "Πολυεργαλείο ο Ανουάρ, δεν σταματά να τρέχει"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ /  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο εξτρέμ του Απόλλωνα Λεμεσού, Γιάννης Γιαννιώτας, ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 το προφίλ του πρώην συμπαίκτη του στη Βαγιαδολίδ και επικείμενου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, Ανουάρ. "Γουστάρω αυτήν την Εθνική Ελλάδας", υποστήριξε.

Στην Κύπρο έχει βρει τη δική του Γη της Επαγγελίας. Μετά από τον ΑΠΟΕΛ διαπρέπει στη Μεγαλόνησο και με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού, όπου αγωνίζεται την τρέχουσα σεζόν.

Ο 26χρονος Έλληνας διεθνής εξτρέμ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Έλα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3 με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό. Μίλησε για τον Μαροκινό μέσο, Ανουάρ Μοχάμεντ Τουχάμι, ο οποίος θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέχρι τον Ιούνιο ως δανεικός από τη Βαγιαδολίδ.

Άλλωστε, τον γνωρίζει πολύ καλά. Οι δυο τους μοιράστηκαν τα ίδια αποδυτήρια για μία σεζόν. Υπήρξαν συμπαίκτες στους μπλανκιβιολέτας τη χρονιά της ανόδου από τη Segunda στην Primera. Ο Γιάννης Γιαννιώτας ανέλυσε το προφίλ του 24χρονου μέσου και τόνισε ότι ταιριάζει καλύτερα ως δίδυμο με τον Κουρμπέλη, αλλά μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και σε τριάδα στο κέντρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Είναι ένα πολυεργαλείο. Είναι ένας παίκτης που όλοι οι προπονητές θα ήθελαν στην ομάδα τους. Δε σταματά να τρέχει, μοιράζει την μπάλα σωστά και κάποιες φορές πετυχαίνει τέρματα. Όταν ήμουν εγώ στην ομάδα, τη χρονιά της ανόδου, ήταν ένας παίκτης κλειδί. Το ότι βρίσκεται σε μία ομάδα στην Πριμέρα Ντιβισιόν λέει πολλά. Όταν παίζεις βασικός στην Πριμέρα Ντιβισιόν δε νομίζω να έχεις στο μυαλό σου να πας σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την χώρα μας και τον Παναθηναϊκό που είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Το να παίζεις στην Ισπανία είναι κάτι μαγικό. Από τη στιγμή που δεν παίζει πολύ είναι ιδανική ευκαιρία ο Παναθηναϊκός.

Έχει να δείξει πάρα πολλά και να δώσει απαντήσεις στην ομάδα του. Θα έχει πολλά κίνητρα. Μπορεί άνετα να παίξει και ως εξάρι και ως οκτάρι. Είναι ένας παίκτης που μαρκάρει, πιέζει και μοιράζει την μπάλα σωστά. Είναι μεγαλωμένος στην Ισπανία κι αυτό τα λέει όλα. Έχει υιοθετήσει το ισπανικό στυλ παιχνιδιού. Μπορεί να χωρέσει σε τριάδα με τους Κουρμπέλη και Δώνη, αλλά και να τους δώσει ανάσες, όταν λείπουν. Μπορεί να δώσει πάρα πολλά. Σε παιχνίδι κατοχής, ταιριάζει περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, με τον Κουρμπέλη. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ. Μειονεκτήματα έχουν όλοι. Εδώ ψάχνουμε να βρούμε μειονεκτήματα στον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα πλεονεκτήματά του είναι περισσότερα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Απόλλωνα Λεμεσού και το κυπριακό πρωτάθλημα: "Έχει ανέβει το επίπεδο, καθώς έχουν πέσει πολλά χρήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν καλές ομάδες. Είναι καλό να υπάρχουν πολλοί διεκδικητές του τίτλου. Γίνεται κάτι ωραίο και σωστό. Το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ"

Για το αν του ταιριάζει το κυπριακό πρωτάθλημα: " Μου το έχουν πει πολλοί. Αυτό που με βοηθάει να παίξω και να δείξω το τι μπορώ να κάνω είναι η εμπιστοσύνη. Όταν νιώθω ότι υπάρχει, δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Κι αυτό έχω κάνει σε όλες τις ομάδες που έχω πάει αφού κατά κάποιο τρόπο με έχουν εμπιστευτεί".

"ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ"

Για το αν στο πέρασμά του στην ΑΕΚ δεν ένιωσε αυτή την εμπιστοσύνη: "Ήταν μία πολύ περίεργη χρονιά. Δε θα έλεγα ότι ήταν έλλειψη εμπιστοσύνης από την ομάδα προς το πρόσωπό μου. Το αντίθετο μάλιστα. Η ομάδα πιστεύει ακόμα σε μένα, ως ποδοσφαιριστή. Λόγω συγκυριών και τραυματισμών δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελα. Ωστόσο, όλα είναι εμπειρίες. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται".

Για το αν οι ξένοι έχουν μεγαλύτερη ασυλία σε σχέση με τους Έλληνες: "Υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή και από τον κόσμο. Έναν Έλληνα τον κρίνουμε πιο γρήγορα και πιο αυστηρά. Μπορεί ο Έλληνας να καταλαβαίνει και να πονάει περισσότερο τη φανέλα, αλλά ο κόσμος βιάζεται. Αυτά είναι μέρος του επαγγέλματός μας".

Για την ανταγωνιστικότητα του κυπριακού πρωταθλήματος και την παραγωγική διαδικασία: "Το κυπριακό πρωτάθλημα μπορεί να βγάλει εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Κυπρίων πρωτίστως, όμως ο Πιέρος Σωτηρίου, ο Νίκολας Ιωάννου και άλλοι. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να σταθούν και σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Όπως το κάνουν και το δείχνουν. Στη χώρα υπάρχει η νοοτροπία ότι πρέπει να στηριχθούν σε Κύπριους ποδοσφαιριστές και στις ομάδες παίζουν πολλοί Κύπριοι. Στις μεγάλες επιτυχίες των ομάδων είχαν πολλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Και στην Ελλάδα σε μεγάλες επιτυχίες των ομάδων υπήρχαν πολλοί Έλληνες".

Για το αν οι ελληνικές ομάδες πρέπει να επενδύσουν σε Έλληνες: "Θεωρώ πως ναι. Ο Έλληνας νιώθει και τις ανάγκες του οπαδού. Μπορεί να υποστήριζε άλλη ομάδα, αλλά όταν αγωνίζεται σε έναν σύλλογο, επειδή νιώθει την πίεση και την αγάπη του κόσμου, νομίζω ότι δένεται με την ομάδα και μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω τους ξένους, καθώς έχουν έρθει και πολύ μεγάλοι παίκτες, που έχουν παίξει πολλά χρόνια και έχουν προσφέρει. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να νιώσει τον παλμό του οπαδού, την πίκρα του, την απογοήτευσή του όταν χάνει η ομάδα του και να το πάρει πιο ζεστά και πιο σοβαρά".

"ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΦΑΝ ΣΙΠ"

Για την Εθνική ομάδα: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ο κόσμος αγκαλιάζει και πάλι την Εθνική. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο που υπήρχε αμφισβήτηση. Υπήρχε πολλή κριτική σε μία περίοδο που μας είχε αποκλείσει η Κροατία, μία ομάδα που έφτασε σε τελικό σπουδαίας διοργάνωσης. Υπάρχει η λογική του «ε, εντάξει είμαστε η Ελλάδα και πρέπει να κερδίζουμε». Ομάδες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να ματώσουν για να πάρουν τη νίκη. Πρέπει να φτύσεις… αίμα για να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Την Εθνική, όπως τη βλέπω, τη γουστάρω. Μου αρέσει αυτό που βλέπω. Θεωρώ ότι έχει γίνει αυτό το κλικ προκειμένου να αφήσουμε πίσω την γκρίνια, τη μουρμούρα και να της δώσουμε μία βοήθεια για να τη σπρώξουμε και να επαναλάβουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος".

Για το αν έχει μιλήσει με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ: "Δεν έχω κάνει κάποια κουβέντα, αλλά είμαι ενήμερος ότι κοιτάει όλους τους Έλληνες που παίζουν. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει αυτή η κουβέντα".

Για το αν μπορεί να συνδυαστεί το θέαμα με την ουσία στην Εθνική: "Εγώ κρατάω την ουσία. Όχι το θέαμα. Θέλω η Εθνική να νικά, έστω και με 1-0 σε κάθε ματς. Το θέαμα από μόνο του δε σου δίνει τους τρεις βαθμούς".

"ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΜΑΝΩΛΑΣ"

Για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά: "Μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, που τους γνωρίζει ο καθένας και παίζουν τόσα χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο. Χρειάζονται στην ομάδα. Είναι κολώνες της Εθνικής. Ωστόσο, θεωρώ πως ίσως είχαν ανάγκη ένα διάλειμμα, καθώς παίζουν από μικροί στην Εθνική. Αυτό το διάλειμμα μπορεί να τους έχει δώσει τη φρεσκάδα για να γυρίσουν πιο δυνατοί".

Για το αν ο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ Μούσα Αλ Ταμαρί μπορεί να αγωνιστεί σε μεγάλη ελληνική ομάδα: "Σίγουρα θα μπορεί να παίξει. Γιατί όχι;".

Για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: "Θα βάλει σε σκέψεις τον ΠΑΟΚ το ότι έσπασε το αήττητό του. Έχει χάσει αυτήν την ψυχολογία. Η ΑΕΚ μετά την έλευση του νέου προπονητή έχει δείξει καλύτερη εικόνα. Σε ένα ντέρμπι δε θυμάσαι τη βαθμολογία και παίζεις για να νικήσεις. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν τέτοια ματς".

Για την κούρσα του τίτλου στην Ελλάδα: "Αν η ΑΕΚ νικήσει τον ΠΑΟΚ τότε θα μπει στο κόλπο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τον… αέρα, μετά την απώλεια του αήττητου. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το νιώθουμε αυτό. Αν έρθει δεύτερη σερί αποτυχία θα αρχίσει να μπαίνει η αμφιβολία στους παίκτες. Στα πλέι οφ μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα, ειδικά αν η διαφορά είναι μικρή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ