SPORT24

Γρηγορίου: "Δεδομένο ότι μπορεί να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα"

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον Ουάρντα, ο οποίος αν κάνει ανάλογα πράγματα και εκτός γηπέδου μπορεί να παίξει σε κορυφαίο πρωτάθλημα, για την προσπάθειά του στην ΑΕΛ και την Εθνική.

Ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σιπ και την Εθνική στον Sport24 Radio 103.3 στην εκπομπή «Matchcenter» με τους Αντρέα Παλομπαρίνι, Γιώργο Περπερίδη και Νίκο Συριώδη.

Για την εικόνα της Εθνικής στον αγώνα με την Ιταλία:

«Υπήρχε αισθητή βελτίωση. Οταν πάμε να αντιμετωπίσουμε την Ιταλία στη χώρα της και με βάση τα προηγούμενα ματς θεωρούσαμε ότι θα ερχόταν μια εύκολη ήττα για την ομάδα μας βάσει λογικής και ταυτόχρονα βλέπουμε αρκετά νέα παιδιά χωρίς πολλές εμπειρίες, η εικόνα είναι πολύ θετική. Είδαμε μια ομάδα, με αρκετά καλή τακτική που έπαιζε ο ένας για τον άλλον και στάθηκε πάρα πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί, η εικόνα είναι πολύ θετική στο νέο εγχείρημα του προπονητή».

Για τις πολλές αλλαγές στην αποστολή και την απουσία των πιο μεγάλων ονομάτων:

«Δεν έχουν φύγει τα βαριά ονόματα από την Εθνική, απλώς δίνεται η ευκαιρία σε έναν καινούριο προπονητή που έχει λίγο χρόνο και θέλει να δει και να αξιολογήσει, ώστε να κατασταλάξει σε αυτό που πρέπει. Από τη στιγμή που έχουμε αποκλειστεί από τη διοργάνωση, του δίνεται η ευκαιρία να αξιολογήσει όλο το υλικό. Δεν έχει αποκλείσει τα βαριά χαρτιά, τα βαριά ονόματα, απλώς θέλει να έχει ολοκληρωμένη άποψη για όλους και να δει με ποια ονόματα θα προχωρήσει».

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το πού πρέπει να πατήσει η Εθνική για τη συνέχεια:

«Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να αφήσουμε οποιονδήποτε προπονητή, τον συγκεκριμένο στην προκειμένη περίπτωση, να κάνει τη δουλειά του. Μετά τον πρόεδρο το επόμενο κεφάλαιο σε μια ομάδα είναι ο προπονητής. Να τον αφήσουμε να κάνει αυτό που θεωρεί αυτός ότι θέλει να κάνει. Θα πρέπει να του δώσουμε όλα τα εχέγγυα, να αξιολογήσει και να κρίνει τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Δεν υπάρχει άλλος που να στενοχωριέται περισσότερο από τον προπονητή μιας ομάδας. Και μετά θα πρέπει να γίνουν βήματα οργάνωσης σε επίπεδο εγκαταστάσεων, για να μπορέσουμε να ζητήσουμε πράγματα μετά».

Για τον λόγο που βρεθήκαμε πίσω και έπεσε χαμηλά η Εθνική:

«Υπάρχει αστείρευτο ταλέντο. Υπήρχε, υπάρχει και λογικά θα συνεχίσει να υπάρχει. Εχουμε παίκτες που παίζουν σε ομάδες υψηλού επιπέδου, αυτό έχει μείνει από το 2004 και είναι εύκολο να βλέπουμε παίκτες σε τεράστιες ομάδες. Επειδή όλες οι ομάδες περνούν κρίση, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του Βελγίου, την Μπαρτσελόνα, ακόμη και την Ρεάλ τώρα… Θα επιμείνω ότι πρέπει να υπάρχει ένα δέσιμο, μια εμπιστοσύνη του προπονητή με τη διοίκηση, μια αλληλοεμπιστοσύνη και να πείθουν τους παίκτες ότι είναι μέγιστη τιμή να παίζουν στην Εθνική ομάδα».

Για το αν υπάρχει πρότζεκτ εθνικής ομάδας που να του προκαλεί ενδιαφέρον:

«Η εθνική Βελγίου πέρασε πολλές μεγάλες κρίσεις και πραγματικά τα κατάφεραν με τεράστια υπομονή και ανοχή από όλους, ξεκινώντας από το μηδέν. Πήραν ένα τεράστιο ρίσκο, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί και να μην τα καταφέρεις. Αλλά τελικά δικαιώθηκαν και έχουν επιτύχει σε υψηλό επίπεδο».

Για το αν μπορεί να υπάρχει σταθερός κορμός στην Εθνική:

«Όταν αντί για 20-22 παίκτες μπορούν να κληθούν 35 άτομα, για να δει ποιοι μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα, δηλαδή να πάρουμε την πρόκριση, είναι πολύ σημαντικό. Ο ανταγωνισμός ανεβάζει το επίπεδο της προσπάθειας, ώστε κανείς να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο. Είμαι πεπεισμένος από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο ότι ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει τους ποδοσφαιριστές και να μεταλλαχθούν όλοι και να πάνε από το καλό στο καλύτερο».

Για την ΑΕΛ και τη δική του προσπάθεια:

«Κατ” αρχάς να ξεκινήσω ότι ήρθα 15 μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Υπήρχε μια χαμηλή αυτοεκτίμηση στην ομάδα και έπρεπε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουμε όλα αυτά συν τη φυσική κατάσταση όπου ήμασταν πολύ πίσω. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν έπαψε ποτέ να είναι μεγάλη ομάδα. Οι ομάδες που έχουν ιστορία και μέταλλο βρίσκουν πάντοτε τον δρόμο τους.

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε, είναι να πείσουμε τους παίκτες ότι δεν είναι σε ομάδα που πρέπει να σώζεται την προτελευταία ή την τελευταία αγωνιστική. Στα παιχνίδια δεν μπαίνουμε είναι για να παίρνουμε κάτι από αυτά αλλά για να τα κερδίζουμε. Στόχος μας είναι να ξαναδούμε το γήπεδο γεμάτο από κόσμο. Αν γίνεται μάλιστα από φέτος».

Για την κακή κατάσταση του «ΑEL FC Arena»:

«Είναι τροχοπέδη για όλους, αλλά πιο πολύ για μας. Δεν είναι ιδιοκτησία της ομάδας και παρόλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΟΦΗ θα δείτε έναν αγωνιστικό χώρο στολίδι. Είναι δεδομένο…»

Για τον Αμρ Ουάρντα και τις ιδιοτροπίες του:

«Στο παρελθόν ίσως να υπήρχαν ιδιομορφίες και να είχε δώσει δικαιώματα. Ενδεχομένως να ασχολείστε κι εσείς λίγο παραπάνω με το τι μπορεί να κάνει εκτός γηπέδου. Το συγκεκριμένο παιδί είναι άψογο. Παίρνει από φιλότιμο και αυτό που του λες το καταλαβαίνει. Είναι αγαπητός στους συμπαίκτες του. Τον έχουν αγκαλιάσει και ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί. Ολο αυτό έχει δημιουργήσει χημεία και ο Ουάρντα είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.

Από τη στιγμή που αγωνιζόταν στην Εθνική Αιγύπτου, έχει παίξει σε μεγάλη διοργάνωση και βέβαια μπορεί να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Αυτό το θεωρώ και δεδομένο. Επειδή είναι 26 ετών και έχει περιθώριο, κάνοντας ανάλογα πράγματα εκτός γηπέδου, που ήδη έχει αρχίσει και τα κάνει, ίσως να τον δούμε κάποια στιγμή και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ