SPORT24

Κατράνης: "Κρίμα να μην προκριθούμε"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αριστερός μπακ της Εθνικής, Ελπίδων, Αλέξανδρος Κατράνης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο Αλέξανδρος Κατράνης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου", με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό και μίλησε για την πορεία της Εθνικής Ελπίδων, το κλίμα της ομάδας, το παρασκήνιο της εκτέλεσης του πέναλτι από τον Νικολάου, την Μπαρτσελόνα που υποστηρίζει και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την ομάδα γενικότερα: "Είναι μια καινούργια ομάδα, αλλά με τη Γερμανία όταν μείναμε με δέκα παίκτες κατάλαβα ότι μπορεί να πάει για μεγάλα πράγματα".

Για το παιχνίδι με τη Σκωτία: "Μείναμε ξανά με δέκα παίκτες, το κάνουμε ίσως για γούρι. Τουλάχιστον δεν χάνουμε. Τέσσερις βαθμοί από δύο παιχνίδια με δέκα παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να βρεθούμε στα τελικά".

Ήθελα να εκτελέσει το πέναλτι ο Σιαμπάνης, αλλά τελικά το έδωσε στο Νικολάου

Για τη συνέχεια στα προκριματικά: "Αυτή η νίκη μάς έδωσε την πρώτη νίκη στον όμιλο. Μετά έχουμε σημαντικά παιχνίδια με Τσεχία και Κροατία. Ο κάθε βαθμός θα μετρήσει και θέλουμε να συνεχίσουμε χωρίς ήττες την πορεία μας".

Για τις υπόλοιπες ομάδες: "Πρέπει να παίξουμε και με την Κροατία για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Θεωρώ όμως ότι η Κροατία θα παλέψει με εμάς".

Για τη φάση του πέναλτι με τον Νικολάου: "Από τη στιγμή που είχε βγει ο Μπουζούκης, ο πρώτος που φώναξε για να εκτελέσει το πέναλτι ήταν ο τερματοφύλακας μας ο Σιαμπάνης, ο οποίος είναι πολύ καλός. Μετά όμως ο Νικολάου του είπε ότι είναι σίγουρος ότι θα το βάλει και έτσι τελικά ανέλαβε αυτός την εκτέλεση. Σημασία σε αυτές τις στιγμές είναι ποιος έχει την ψυχολογία. Του είπα από την πλευρά μου ότι έχει την ευχή μου να το βάλει".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Αν δεν είμαστε καλά μεταξύ μας δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Ένιωθα ότι στο 90’ με το πέναλτι του Νικολάου ότι το εκτελούσαμε όλοι μαζί. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι".

Για την προσπάθεια και τη πρόκριση: "Θα είναι κρίμα για την προσπάθειά μας μα μην πετύχουμε τον στόχο μας γιατί έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Αν δεν το πετύχουμε δεν θα θυμάται κανείς την πορεία μας".

Υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα, είδωλό μου ο Τζόρντι Άλμπα

Για το ταλέντο που υπάρχει σε πολλές ομάδες: "Έχουμε ταλέντο στον Ελλάδα, δεν μας λείπει. Όχι μόνο στις κορυφαίες ομάδες, αλλά σε όλες. Και μας λείπουν και παίκτες όπως είναι ο Βρουσάι, ο Λημνιός και ο Παυλίδης που είναι στην Ανδρών".

Για τις πολλές επιλογές στη θέση του αριστερού μπακ: "Ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει. Όταν ξεκινούσα στον Ατρόμητο λέγανε τότε ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στη συγκεκριμένη θέση. Λέγανε ποιος θα έρθει πίσω από τον Χολέμπας. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε τόσους καλούς παίκτες, όπως ο Γιαννούλης, ο Σταφυλίδης, ο Τσιμίκας, ο Κυριακόπουλος".

Για το ποιος είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι στην Ελπίδων: "Ο Σιαμπάνης, με διαφορά".

Για το πρότυπο που είχε όταν ήταν μικρός: "Στη θέση μου θα έλεγα τον Τζόρντι Άλμπα".

Για την εμπειρία του στη Γαλλία: "Μόνο να κερδίσω είχα από την εμπειρία αυτή, έστω και αν δεν έπαιξα κάποιο παιχνίδι με την πρώτη ομάδα. Είναι δύσκολο να φύγεις μικρός για το εξωτερικό. Αλλάζει ο τρόπος ζωής, προπόνησης. Είχα δυσκολίες προσωπικά με τη γλώσσα, αλλά γενικότερα κερδίζεις πολλά".

Για το τι παρακολουθεί εκτός από ποδόσφαιρο: "Παρακολουθώ τένις. Όχι τώρα με τον Τσιτσιπά, αλλά από παλαιότερα γιατί υποστήριζα τον Ναδάλ. Θα δω τον τελικό σήμερα και μακάρια να το σηκώσει ο Στέφανος. Είναι καλό που ακούγεται η Ελλάδα με τον Τσιτσιπά και με τον Αντετοκούνμπο. Όταν ήμουν πιο μικρός δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί".

Για το αν μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο με κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή: "Μακάρι και το εύχομαι να συμβεί. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο. Είναι πρώτα ομαδικό και μετά ατομικό".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: "Υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα. Κάθε χρόνο τη βρίσκουν τη λύση και ελπίζω και φέτος να κατακτήσουν τίτλους".

Για την Εθνική Ανδρών: "Βλέπω και μεταφέρεται ότι έχει αλλάξει το κλίμα. Προσπαθεί και παίζει ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε την πίεση των αποτελεσμάτων. Πάει να γίνει κάτι καλό και μακάρι να συνεχιστεί αυτό".

Για το αν ονειρεύεται να βρεθεί στο Κατάρ: "Σίγουρα θέλω να είμαι στο Κατάρ. Όλοι νομίζω το σκέφτονται. Το αν παίξεις στην Ανδρών είναι πολύ σημαντικό. Όπως και κάθε φορά που ακούς τον Εθνικό ύμνο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ