SPORT24

Κυρανάκης: "Είμαι ΑΕΚτζής και Μπαρτσελόνα, με έχει 'κερδίσει' ο Ρονάλντο"

Κυρανάκης: "Είμαι ΑΕΚτζής και Μπαρτσελόνα, με έχει 'κερδίσει' ο Ρονάλντο"

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στα Νότια της Β' Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Πνίξτε τον Φουνταριστό σε μια πιο χαλαρή κουβέντα με πολύ αθλητισμό και χιούμορ.

Είναι ΑΕΚτζής, μικρός τσακωνόταν με τον κολλητό του για το ποιος θα είναι ο Ντέμης και ποιος ο Κωστής και περιμένει την ανέγερση του νέου γηπέδου. Υποστηρίζει τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν κρύβει ότι τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η σχέση του με τον αθλητισμό είναι πολύ στενή, έχοντας ασχοληθεί με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο και τον στίβο.

Κάποια στιγμή αποφάσισε να μεταπηδήσει και στον πολιτικό... στίβο, καθώς ήταν το μικρόβιό του από μικρή ηλικία. Η ανέλιξή του ξεκίνησε από την Ευρώπη, όταν βγήκε πρόεδρος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος το 2013, κυρίως με την υποστήριξη μικρών χωρών. Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy και είναι Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας BrainGain.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών και αποτελεί "φρέσκο αίμα" που έχει βάλει στην "πρώτη γραμμή" ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, αποτέλεσε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου από το 2016 ως το 2019.

Σήμερα (13/6), ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Πνίξτε τον Φουνταριστό" με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη, σε μια πιο χαλαρή κουβέντα για αθλητισμό και πολιτική.

Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για την ομάδα που υποστηρίζει: “ΑΕΚτζής είμαι. Έχω ρίζες από τον Βόλο και το Ρέθυμνο. Στην Αθήνα έχω μεγαλώσει. Εγινα ΑΕΚ, γιατί όταν ήρθα στην Ελλάδα, στη δευτέρα δημοτικού, το 1993 η ΑΕΚ ήταν στα πολύ καλά της. Μετά από λίγο πήρε και τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον οποίο θαύμαζα από μικρός. Τσακωνόμουν με τον κολλητό μου για το ποιος θα είναι ο Ντέμης και ποιος ο Κωστής. Ο μπαμπάς του μας πήγαινε στη σκεπαστή, ήταν λίγο τρομακτικά τότε (σ.σ. γέλια). Κάναμε πολλά χρόνια να πάρουμε πρωτάθλημα αλλά το πήραμε τελικά πέρυσι. Μπήκαμε και ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το πώς βγήκαμε είναι μια άλλη ιστορία. Φτιάχνουμε και το γήπεδο, το οποίο είναι όνειρο κάθε οπαδού”.

Για την υποψηφιότητά του ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: “Κατέβηκα στις Ευρωεκλογές πριν από έξι χρόνια και πήρα 35.000 ψήφους. Ήθελα άλλες 135.000 για να βγω. Κατεβαίνω τώρα στα Νότια της Β” Αθηνών. Εχει μεγάλα ονόματα. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα όταν περιμένεις να διαπιστώσεις αν θα εκλεχθείς. Τα τελευταία τρία χρόνια προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν πιο δυνατό στίγμα, κυρίως στην κόντρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Για την προτίμησή του στην Μπαρτσελόνα και τον Ρονάλντο: “Είμαι Μπαρτσελόνα, όμως ο Ρονάλντο τα τελευταία χρόνια με έχει κερδίσει πολύ, ιδίως μετά την γκολάρα που έβαλε στη Γιουβέντους. Έχει αλλάξει, με το προφίλ που έχει φτιάξει με τις δωρεές, τα ορφανοτροφεία, τις υιοθεσίες”.

Για τη σχέση του με τον αθλητισμό: “Έκανα κολύμπι στον Νηρέα Χαλανδρίου και έπαιζα ποδόσφαιρο στην ομάδα της Πεύκης. Εχω μετάλλια στην πεταλούδα. Πήγα και σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Κατερίνη αλλά δεν μπόρεσα να μπω στον τελικό. Μετά έκανα και στίβο”.

Για την ενασχόλησή του με την πολιτική: “Από μικρός είχα ένα μικρόβιο, ήμουν αντιδραστικός στο σχολείο, πρόεδρος του 15μελούς, νόμιζα ότι θα γίνω ένας αντιδραστικός αριστερός αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Στη Νομική ασχολήθηκα με την παράταξη αλλά δεν μου άρεσε όπως λειτουργούσαν τα πράγματα τότε. Από την Ευρώπη ξεκίνησα ουσιαστικά, καθώς βγήκα πρόεδρος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος το 2013 και από εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η ενασχόλησή μου με την πολιτική. Βγήκα κυρίως από τη στήριξη μικρών χωρών”.

Για τη σχέση που πρέπει να έχουν οι κυβέρνησης με τον αθλητισμό: “Οι κυβερνήσεις πρέπει να διευκολύνουν τις εθνικές ομάδες και τους αθλητές που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλιώς δεν θα παράγουμε όμορφες και μοναδικές στιγμές, οι οποίες είναι λίγες και μόνο σε αυτές είμαστε όλοι ενωμένοι”.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ