SPORT24

Μαυροκεφαλίδης: "Η Εθνική δεν είχε έναν άνθρωπο να σέβονται οι παίκτες"

ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O έμπειρος φόργουορντ/σέντερ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ελα στο λαό σου" για τον Ιωνικό Νικαίας, την απουσία του Ολυμπιακού από την ΕΚΟ Basket League, αποκάλυψε σε ποια ομάδα δεν θα έπαιζε, ενώ ευχήθηκε ο Ρικ Πιτίνο να αναλάβει την Εθνική. (AUDIO)

Ο φόργουορντ/σέντερ του Ιωνικού Νίκαιας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Έλα στο λαό σου" (Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 10:00 - 14:00), με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό.

O 35χρονος παίκτης μίλησε για την πορεία με τον Ιωνικό Νικαίας, εκθείασε τη δουλειά του Νίκου Βετούλα, αναφέρθηκε στην απουσία του Ολυμπιακού από την ΕΚΟ Basket League, αποκάλυψε σε ποια ομάδα δεν θα έπαιζε, ενώ τόνισε πως ο Ρικ Πιτίνο είναι ο κατάλληλος για να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ:

Για τον Ιωνικό: "Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ο πρόεδρος -για να μη μας δημιουργήσει άγχος- είπε ότι ο στόχος είναι η παραμονή. Για εμάς είναι κάτι παραπάνω. Να έχουμε υγεία που είναι το βασικό και θα δούμε. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, υπάρχουν καλές ομάδες, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να κάνουμε κάτι καλό. Άλλωστε είμαστε σε πολύ καλή θέση. Τώρα ξεκινά ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πρώτο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να μπούμε στην οκτάδα".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την επόμενη αγωνιστική: "Θα πάμε στο ΟΑΚΑ για το καλύτερο. Μία καλή εμφάνιση εναντίον του Παναθηναϊκού, που είναι πολύ καλή ομάδα, θα παίξει το ρόλο της".

Δεν έπρεπε να είχε φύγει το καλοκαίρι ο Βετούλας

Για τον προπονητής της ομάδας Νίκο Βετούλα: "Το ξέραμε τον κ. Βετούλα, αφού ήταν πέρσι μαζί μας. Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να είχε φύγει το καλοκαίρι. Πλέον είναι μαζί μας. Μας αναγέννησε. Ήμασταν σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Με τον κ. Βετούλα κάναμε ολική επαναφορά. Φαίνεται και από τις τέσσερις σερί νίκες. Η θέση του είναι στην Α1 και να κοουτσάρει καλές ομάδες".

Για τη φετινή του παρουσία: "Το θέμα είναι κάνεις προπόνηση, να διατηρείσαι σε καλή κατάσταση, να κοιτάς τη ζωή σου και τη διατροφή σου. Κίνητρο μού δίνουν τα παιδιά μου και γενικότερα η οικογένειά μου. Θέλω να με βλέπουν. Συνεχίζω να είμαι σε καλή κατάσταση δεδομένης της ηλικίας μου. Βέβαια, τα παιδιά μου περισσότερο θέλω να βλέπουν τη ζωή μου και το πως προσέχω τον εαυτό μου. Να τους δώσω το παράδειγμα να κάνουν καλή ζωή. Κάθε μέρα θέλω να γίνομαι καλύτερος".

Δεν πρόκειται να αγωνιστώ στον Άρη

Για το γεγονός ότι έχει περάσει μεταξύ άλλων από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ κι αν θα πήγαινε στον Άρη: "Αυτό δεν θα γίνει".

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: "Το επηρεάζει πολύ. Ειδικά για τις ομάδες που δεν είναι καλά οικονομικά. Διαβάζω ότι υπάρχουν θέματα με τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά για τις άλλες ομάδες. Χάνονται χρήματα για συλλόγους που το έχουν ανάγκη. Είναι ένα πολύ μεγάλο μείον και για την εικόνα του πρωταθλήματος. Tα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι τα καλύτερα της Ευρώπης ίσως και του κόσμου από πλευράς πάθους και κόσμου".

Για το αν επηρεάζει τις δύο ομάδες η απουσία του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα: "Δε νομίζω ότι τις επηρεάζει, καθώς οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Ευρωλίγκα. Επηρεάζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον γλιτώνουμε την έντονη αντιπαλότητα που υπήρχε τα τελευταία χρόνια και το πως το χειρίζονταν οι πρόεδροι των δύο ομάδων".

'Ελεγαν ότι ο Χαραλαμπόπουλος τα έχει παρατήσει, αλλά δεν ισχύει τίποτα

Για την έλλειψη εγχώριων υποχρεώσεων για τους παίκτες του Ολυμπιακού: "Όταν ένας παίκτης έχει ένα εύκολο ματς και παίζει καλά αποκτά ρυθμό και ψυχολογία για να είναι πανέτοιμος στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα έχουν κούραση από τις διπλές υποχρεώσεις".

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: "Τον ξέρω πολύ καλά από τον Παναθηναϊκό. Ξέρω τις δυνατότητές του, όλοι τις γνωρίζουμε. Τον έχω ζήσει καθημερινά και τον έβλεπα πως δουλεύει. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν ότι το παιδί δεν δουλεύει, ότι τα έχει παρατήσει, αλλά δεν ισχύει τίποτα. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Θέλει να παίξει για να πάρει ψυχολογία και εμπειρία από τα παιχνίδια. Του αξίζει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή στην Ευρωλίγκα. Να είναι στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Να έχει υγεία κι όλα θα πάνε καλά αν συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα".

Για την πόλη που έχει περάσει καλύτερα: "Στην Αγία Πετρούπολη ήταν πολύ καλά παρά το κρύο. Είναι απίθανη πόλη. Και αγωνιστικά ήμουν πολύ καλά. Ήταν τα δύο καλύτερα χρόνια μου".

Μακάρι να έρθει ο Πιτίνο

Για το σε ποια ελληνική ομάδα αισθάνθηκε πιο σημαντικός: "Στον ΠΑΟΚ ήταν αρχή, στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είχα διαφορετικό ρόλο. Στην ΑΕΚ είχα πιο σημαντικό ρόλο, όπως και τώρα στον Ιωνικό. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική".

Για την πιθανότητα να αναλάβει την Εθνική στο μπάσκετ ο Ρικ Πιτίνο: "Είναι μία πολύ καλή επιλογή. Μακάρι να έρθει. Είναι ένας θρύλος στην Αμερική και πέρα από το μπασκετικό κομμάτι, εμπνέει σεβασμό στους παίκτες. Αυτό τα λέει όλα κι αυτό δεν είχε η Εθνική τα προηγούμενα χρόνια, έναν άνθρωπο που να σέβονται οι παίκτες. Είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση".

Ακούστε το ηχητικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βασιλακόπουλος: "Έχουμε επαφές με Πιτίνο και με άλλους προπονητές"
24o Ευαγγέλιο: Λάρι, Πιτίνο και στο βάθος... Ιτούδης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ