SPORT24

Ντέμης στον Sport24 Radio 103,3: "Αστείο ότι δεν ήθελα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

O Nτέμης Νικολαΐδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3 μίλησε και για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περίπτωση του ΟΔΔΥ, ενώ απάντησε και όσους τον κατηγόρησαν πως δεν ήθελε την κατασκευή στη φυσική έδρα της ομάδας. (AUDIO)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ελα στο λαό σου" με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό. Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσιάζοντας τα δεδομένα εκείνης της εποχής όσον αφορά στην κατασκευή του στη φυσική έδρα της ομάδας.

"Τα έχω πει τόσες φορές, αλλά θα τα πω εν συντομία. Όταν ήμουν μικρός μόνο τη Φιλαδέλφεια ήξερα ως γήπεδο της ΑΕΚ. Τίποτα άλλο δεν έχω γνωρίσει. Όλη η καριέρα μου ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπαιζα στον Απόλλωνα, περνούσα απ' έξω και σκεφτόμουν πότε θα παίξω σ' αυτό το γήπεδο. Άρα μόνο Φιλαδέλφεια.

Ανέλαβα επίτιμος πρόεδρος διεύθυνσης σταδίων της UEFA και ήρθαν άνθρωποι της Ομοσπονδίας στην Ελλάδα για να επιθεωρήσουν το χώρο που βρισκόταν το παλιό γήπεδο. Έφερα, επίσης, εταιρείες από το εξωτερικό για να επιθεωρήσουν το χώρο, ενώ υπήρχε και ένα πρόβλημα με το νόμο. Ότι μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικός. Επίσης, δεν είχε πολλά μέτρα για εμπορικές χρήσεις.

Από την πλευρά της, η Ερασιτεχνική προκήρυξε διαγωνισμό, αλλά δεν προέκυψε ενδιαφέρον από κάποιον. Τελικά, αν τελικά ο νόμος δεν κρινόταν αντισυνταγματικός, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα μικρό γήπεδο 24.000 θεατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και για τα επόμενα 15-20 χρόνια η ΑΕΚ θα έπρεπε να δίνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων της, διότι θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο, αφού δεν θα υπήρχαν χρήματα από τις εμπορικές χρήσεις, για την αποπληρωμή του γηπέδου. Οπότε, μία ομάδα που είχε ήδη χρέη, θα την εγκλώβιζα σε ένα μικρό γήπεδο και χωρίς μπάτζετ για τα επόμενα 20 χρόνια. Όχι, δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ".

Για το σχέδιο δημιουργίας γηπέδου στον ΟΔΔΥ: "Ήθελα να κάνω ένα γήπεδο 40.000 θέσεων. Με βάση τα ελληνικά δεδομένα, εκείνη την εποχή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είχαμε πάνω από 40.000 κόσμο. Ξαναλέω πως το γήπεδο δεν το κάνεις για εσένα, αλλά το φτιάχνεις για να μείνει 'Χ' χρόνια. Χάνεις πολλά έσοδα όταν έχεις μικρό γήπεδο. Δεν υπήρχε ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που να είχαμε κάτω από 28.000 θεατές στις εξέδρες.

Το γήπεδο πρέπει να το φτιάχνεις, έχοντας στο μυαλό σου τα επόμενα 50 χρόνια. Δεν σκεφτόμουν το αύριο. Δηλαδή, αν φτιάξεις ένα μικρό γήπεδο που θα σε κρατήσει εγκλωβισμένο, αφού δεν θα μπορείς να κάνεις ένα άλλο, ποιος ο λόγος; Δεν θεωρώ πως έκανα λάθος. Είναι αστείο, όμως, να λέγεται πως δεν ήθελα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια. Μόνο εκεί έχω μάθει να πανηγυρίζω".

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νικολαΐδης στον Sport24 Radio 103,3: "Δεν βλέπω ξανά τον εαυτό μου στην ΑΕΚ"
Η έκπληξη του Φερνάντο Τόρες στον Ντέμη μέσω του Sport24 Radio 103,3
Ντέμης στον Sport24 Radio 103,3: "Έτσι ήρθαν οι Μπλάνκο - Σκόκο στην ΑΕΚ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ