SPORT24

"Ο Κωστή έχει το ταλέντο για να πετύχει στον Ολυμπιακό"

"Ο Κωστή έχει το ταλέντο για να πετύχει στον Ολυμπιακό"

Ο Γιάννης Ταραλίδης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Η μπάλα στη σέντρα", με τους Γιάννη Λαμπίρη και Γιώργο Οικονόμου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ο μέσος της Ξυλοτύμβου, Γιάννης Ταραλίδης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Η μπάλα στη σέντρα", με τους Γιάννη Λαμπίρη και Γιώργο Οικονόμου, όπου μίλησε για τον Ιωάννη Κωστή, ο οποίος θα υπογράφει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Για τον Ιωάννη Κωστή, που αύριο αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό: " Είμαι επτά χρόνια στην Κύπρο και το ποδόσφαιρο εδώ ανεβαίνει διαρκώς. Ο Κωστή τα τελευταία δύο χρόνια άρχισε να παίζει στη Σαλαμίνα. Είναι στο επίκεντρο. Είναι ένας παίκτης που χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, οπότε δεν ξέρεις από ποια πλευρά πρέπει να τον κλείσεις. Έχει ταλέντο και είναι ανερχόμενος. Είναι χαμηλών τόνων παιδί και παρά την ηλικία του είναι απόλυτος επαγγελματίας.

Ανοίγεται μπροστά του μία μεγάλη πόρτα και είναι στα πόδια του το αν θα πετύχει. Θα το καταλάβει και ο ίδιος από τη στιγμή που θα πατήσει στην Ελλάδα και θα μπει στου Ρέντη, όπου θα έχει όλες τις ανέσεις. Θα δει την τεράστια διαφορά που υπάρχει με την Κύπρο. Το ταλέντο υπάρχει, θα τον αγκαλιάσουν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο, καθώς αξίζει και με το παραπάνω αυτή τη μεταγραφή.

Όταν πας στον Ολυμπιακό αλλάζουν πολλά και στην προσωπική σου ζωή, οπότε ο Κωστή πρέπει να είναι προσγειωμένος, όπως είναι μέχρι τώρα, να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει σκληρά. Είναι μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του. Τα προσόντα τα έχει, οπότε μένει να μην επαναπαυτεί. Να μην σκέφτεται ότι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, διότι μπορεί να καταλήξει σαν άλλα ταλέντα που χάθηκαν άδικα.

Με το παιδί δεν είχαμε στενές επαφές, αν και ζούμε στην ίδια πόλη. Βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι. Μέσα στο παιχνίδι του ήταν επαγγελματίας. Είναι σε μικρή ηλικία και πάει σε μία μεγάλη ομάδα. Μακάρι να ήμουν στην ηλικία του και να πήγαινα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα".

Για τις δικές του αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό: " Όταν πήγα υπήρχαν στην ομάδα παίκτες που τους έπαιζα στα χαρτάκια και το play station. Ο Ριβάλντο, ο Τζιοβάννι, ο Καρεμπέ, ο Τζόρτζεβιτς, ο Γεωργάτος και πολλοί άλλοι. Δεν πρόκειται να τους βρεις ξανά αυτούς. Και οι τωρινοί παίκτες είναι πολύ καλοί και ο Κωστή έχει πολλά να μάθει από αυτούς".

Για τα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου: " Τον τελευταίο καιρό πάρα πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό. Ο Λαΐφης, ο Σωτηρίου, ο Κάστανος. Με την παρουσία τους στην εθνική και τους συλλόγους τους, δείχνουν ότι αξίζουν να παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Το βασικό είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί η ομοσπονδία και έχει θεσπίσει κανονισμό να παίζουν δύο Κύπριοι στην ενδεκάδα. Αυτό δεν το τηρούν κάποιες ομάδες και τιμωρούνται με πρόστιμο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο αναδεικνύονται ένα με δύο ταλέντα. Και στις υποδομές γίνεται καλή δουλειά και προωθούνται αρκετά παιδιά.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν τα συμβόλαια που υπήρχαν παλαιότερα και οι ομάδες δίνουν έμφαση στους Κύπριους. Αυτό δρα θετικά για τα νεαρά παιδιά. Τώρα οι ομάδες είναι πιο προσεκτικές στο πως θα ξοδέψουν τα χρήματά τους. Μόνο η πρώτη εξάδα έχει μεγάλο μπάτζετ και κάποια καλά συμβόλαια".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: " Είναι διαφορετικό από τις άλλες χρονιές, καθώς η Ξάνθη είναι δεύτερη. Είναι καλό να πρωταγωνιστούν οι μικρομεσαίες ομάδες. Παράλληλα, θετικά είναι και τα πλέι οφ, αφού μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα είναι όλοι συγκεντρωμένοι. Αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο, που οι πρώτοι έξι παίζουν για το πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι για την αποφυγή του υποβιβασμού".

Για τα μελλοντικά του σχέδια: " Έχω φτάσει τα 38, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να πεις σταματάω. Είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές γενικά, αφού από μικρή ηλικία ασχολούμαστε με μία μπάλα συνεχώς. Για αυτό πολλοί πέφτουν σε κατάθλιψη. Πέρσι σκεφτόμουν να σταματήσω για να αναλάβω το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά εν τέλει αποφάσισα να παίξω ακόμα μία χρονιά. Είπα ότι αφού πήγε καλά η προηγούμενη χρονιά, μπορώ να συνεχίσω και μετά βλέπουμε, καθώς και το σκαρί μας κρατάει καλά".

Ακούστε τη συνέντευξή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ