SPORT24

Oι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio!

Oι πρωταγωνιστές στον Sport24 Radio!

Οι Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Ρέθυμνο), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας), Πάρης Μαραγκός (Κύμη) μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3 για την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη.

Ο Δημήτρης Μαυροειδης και ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησαν στους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3 για την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για τις νίκες του Κολοσσού H Hotels και του Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου Βίκος Cola αντίστοιχα, ενώ από τον "αέρα" της εκμπομπής "Πάμε αποδυτήρια" με τον Νίκο Συριώδη πέρασαν επίσης ο Ανδρέα Γλυνιαδάκης του Ρεθύμνου Cretan Kings και ο Πάρης Μαραγκός της Κύμης.

Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός)

Για την εκτός έδρας νίκη του Κολοσσού επί του ΠΑΟΚ με 83-79: "Τώρα που ουσιαστικά έχουν τελειώσει όλα, παίζουμε χωρίς άγχος, Ουσιαστικά παίζουμε για να το ευχαριστηθούμε και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Βέβαια το σημερινό αποτέλεσμα ήρθε σε συνδυασμό με την εμφάνιση του ΠΑΟΚ, που έχει προβλήματα και ελλείψεις παικτών. Με αυτά τα δεδομένα σε ένα παιχνίδι της Basket League δεν είναι απίθανο κάποιος να κερδίσει οπουδήποτε".

Για το τι έπρεπε να έχει γίνει για να αποφύγει ο Κολοσσός τον υποβιβασμό: "Έγιναν πολλά λάθη από την αρχή, με πολλές αλλαγές προπονητών και παικτών. Δε βρήκαμε ποτέ χημεία. Η ομάδα ποτέ δε βρήκε μια ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Πάντα κάτι ψάχναμε. Στηριχθήκαμε κυρίως σε ατομικές ενέργειες παικτών στα ματς και αυτό μας στοίχισε. Δεν φτιάξαμε ποτέ μια πραγματική, μια σκληρή ομάδα. Είχαμε μια ομάδα που έπαιζε βάση ημέρας. Έτσι δεν μπορείς να προχωρήσεις και να στοχεύσεις σε κάτι παραπάνω".

Αν κάποια στιγμή πίστεψαν ότι μπορούσε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός: "Ίσως μετά τη νίκη επί του Άρη. Υπήρχε ένα θετικό κλίμα και είχαμε κάποια παιχνίδια στην έδρα μας που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Δυστυχώς όμως μετά τον Άρη, δείξαμε πάλι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που δείχναμε όλη τη χρονιά. Δείξαμε πάλι ανομοιογένεια".

Για το παιχνίδι που έβαλε τέλος στις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία: "Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Προσωπικά το ματς στο οποίο είχα απογοητευτεί, ήταν αυτό με τον Χολαργό στην έδρα μας, που το χάσαμε στην παράταση. Τότε είπα ότι αφού δεν κερδίσαμε και αυτό το ματς, θα έχουμε πρόβλημα".

Για το αν υπάρχει κίνητρο στον Κολοσσό για τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν: "Παίζουμε για εμάς, για την υστεροφημία τη δική μας και της ομάδας Δεν θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που κατεβαίνει απλά για να κατέβει. Παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε και ότι έρθει. Το ευχαριστιόμαστε".

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Ρέθυμνο)

Για τη νίκη επί του Περιστερίου Βίκος Cola: "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλά δομημένη και αμυντικά και επιθετικά. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και συνεχίσαμε ένα σερί με εύστοχα τρίποντα για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική. Αυτό μας έχει ανοίξει το γήπεδο και παίζουμε καλύτερο μπάσκετ και καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Σχεδόν σώσαμε την κατηγορία για το Ρέθυμνο που αξίζει μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο".

Για το κλειδί της επικράτησης: "Το πιο σημαντικό είναι ότι κλείσαμε την άμυνα, δώσαμε περισσότερες βοήθειες και δεν επιτρέψαμε τα εύκολα καλάθια σε μια ομάδα όπως το Περιστέρι που είναι πολύ καλά οργανωμένη. Φυσικά ήμασταν τυχεροί, ίσως εύστοχοι όχι τυχεροί, καθώς τα τρίποντα μας άνοιξαν το παιχνίδι, πήραμε διαφορά δέκα πόντων και αυτό μας έφερε τη νίκη".

Για το πως πήρε την απόφαση να πει αντίο στην ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν: "Ήρθε η ώρα γιατί ήθελα να σταματήσω και να μπορώ να κάνω κάποια πράγματα στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να σταματήσω. Σταματάω στην Κρήτη απ” όπου ξεκίνησα και αυτό επίσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Μετά απ” όλα αυτά τα χρόνια έχω να ευχαριστήσω πάρα πολλούς ανθρώπους για την πορεία μου. Κανένας αθλητής δεν τα καταφέρνει μόνος του. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που μεγάλωσε τέσσερα παιδιά μόνος του και δούλευε όλη μέρα και μας έδωσε το παράδειγμα τι να κάνουμε, τη γυναίκα μου που είναι παρούσα όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια που κάνω και όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, παίκτες και προπονητές, που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και με έφεραν μέχρι εδώ".

Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας)

Για την επικράτηση του Προμηθέα επί του Πανιωνίου με 104-67: "Ήταν ένα ματς που το θέλαμε για να τονωθεί και η ψυχολογία μας. Μετά την Τενερίφη, η ψυχολογία και το μυαλό μας δεν μας βοήθησαν. Κάναμε μια κοιλιά και ο Προμηθέας δεν θύμιζε την ομάδα που ξεκίνησε. Βέβαια όλες οι ομάδες κάνουν κακά παιχνίδια. Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κι εμείς δυο-τρία κακά παιχνίδια. Σήμερα πήγαμε με πατημένο γκάζι από την αρχή. Δεν πατήσαμε ποτέ φρένο και έτσι φτάσαμε σε μια άνετη επικράτηση. Το σκορ τα δείχνει όλα".

Για τη συνέχεια: "Η προηγούμενη διακοπή μάς έκανε κακό. Τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή τη διακοπή. Είμαστε κοντά στο τέλος και το μυαλό, όπως και το σώμα έχουν κουραστεί πολύ. Ειδικά το μυαλό θέλει ειδική διαχείριση. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Την επόμενη αγωνιστική μπορεί να είμαστε τρίτοι ή τέταρτοι και στο πρώτο γύρο των πλέι οφ να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Θέλουμε τουλάχιστον να πάμε όπως πέρσι και από εκεί και πέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια των πλέι οφ, που είναι σαν ένα νέο πρωτάθλημα".

Για τον φετινό Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να είναι αντίπαλος του Προμηθέα στα πλέι οφ: "Το βεληνεκές του Ολυμπιακού το ξέρουμε. Την τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Η φανέλα είναι βαριά. Μπορεί να έχει αποδεκατιστεί, αλλά ακόμη και σήμερα με τη νίκη επί της ΑΕΚ έδειξε ότι είναι εδώ. Όταν υπάρχουν απουσίες σε μια ομάδα, αυτή συσπειρώνεται. Είναι άσχημο ότι συμβαίνει εξω-μπασκετικά, αλλά ο Ολυμπιακός έχει παίκτες και μάλιστα Έλληνες που μπορούν να παλέψουν και να πάρουν ματς μόνοι τους. Όλα αυτά τα έχουμε στο μυαλό μας".

Πάρης Μαραγκός (Κύμη)

Για το αν η νίκη αφήνει μια πικρή γεύση σε συνδυασμό με την επικράτηση του Ρεθύμνου: "Σίγουρα είναι κάτι που το είχαμε στο μυαλό μας. Εμείς πήγαμε στο παιχνίδι για να το κερδίσουμε, να κάνουμε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε. Από εκεί και πέρα έτσι ήρθαν τα πράγματα. Μένει μια πικρία, δεν θέλαμε να καταλήξει έτσι η σεζόν, αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να το δούμε όπως αυτό με το Λαύριο, ανεξαρτήτως αντιπάλου και προχωράμε".

Για το γεγονός ότι στο τέλος μειώθηκε η διαφορά: " Στο ξεκίνημα βάλαμε τα σουτ. Σίγουρα υπήρχε κάποια χαλάρωση στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και στο τρίτο. Ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή το Λαύριο θα επανέλθει το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι με σωστή διαχείριση να πάρουμε τη νίκη, αυτό μένει και αυτό μετράει".

Για το αν κόστισε η εντός έδρας ήττα από το Ρέθυμνο: "Σίγουρα ήταν ένα από πιο σημαντικά παιχνίδια και δεν τα καταφέραμε. Το Ρέθυμνο ήρθε έτοιμο, δεν αποδώσαμε όπως θα θέλαμε και συνέβη αυτό".

Phot credits: Eurokinissi







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ