SPORT24

Σιατούνης: "Ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι"

Σιατούνης: "Ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι"

Ο 17χρονος Αντώνης Σιατούνης της Σαμπντόρια μίλησε στον Sport24 radio και τον Γιώργο Περπερίδη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού αλλά και για το πώς βιώνει το ποδόσφαιρο στο διάστημα που αγωνίζεται εκεί.

Ο Αντώνης Σιατούνης που αγωνίζεται στις ακαδημίες της Σαμπντόρια μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Match Center» με τον Γιώργο Περπερίδη για την κατάσταση στην Ιταλία με την εξάπλωση του κορονοϊού και για τις ποδοσφαιρικές του εμπειρίες στη γειτονική μας χώρα.

Για το πώς βίωσε στην Ιταλία τον κορωνοϊό:
«Γύρισα στην Ελλάδα την Παρασκευή. Είναι οκτώ τα μέλη της Σαμπντόρια που έχουν νοσήσει, ανάμεσά τους και ο γιατρός. Δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς προήλθαν τα κρούσματα. Είναι κι άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όπως η Γιουβέντους, η Φιορεντίνα και άλλες…»

Για το αν έκανε ο ίδιος την εξέταση:
«Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Περίμενα ότι οι προπονήσεις θα ήταν ανοιχτές. Μόλις βγήκε η απόφαση, μάς έβγαλαν τα εισιτήρια για να επιστρέψουμε, γιατί υπήρχε το άγχος να μπούμε σε καραντίνα. Κάναμε το τεστ, έπρεπε να έχουμε το χαρτί του γιατρού για να φύγουμε από την Ιταλία και να γυρίσουμε στην κατοικία μας».

Για το αν θα επανέλθουν σύντομα στην αγωνιστική δράση:
«Υπάρχει η ημερομηνία για τις 3 Απριλίου, ιδίως για την Πριμαβέρα, αλλά και αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει. Θα πάει πολύ αργότερα».

Για το πώς αντιμετώπισε ο κόσμος στην Ιταλία τον κορωνοϊό:
«Δεν είναι ένας λαός πολύ σοβαρός, δεν έχουν πειθαρχεία, μοιάζουν πολύ σε εμάς. Οι έλεγχοι πάντως είχαν ξεκινήσει τέλη Γενάρη στα αεροδρόμια. Τώρα κανείς δεν βγαίνει έξω, είναι όλοι σε καραντίνα. Έξω από κάθε σπίτι, υπάρχει και ένας αστυνομικός. Σκεφτείτε ότι για να σταματάει το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Για τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά:
«Τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά, αλλά μετά τις 6 είναι όλα κλειστά, δεν κυκλοφορεί κανείς».

Για τον ίδιο και την οικογένειά του:
«Είμαστε όλοι μέσα στο σπίτι, όλοι καλά, δεν βγαίνει κανένας».

Για το πώς βιώνει το ποδόσφαιρο στο διάστημα που βρίσκεται στην Ιταλία:
«Είναι αρκετά διαφορετική εμπειρία. Οι Ιταλοί το αγαπούν το ποδόσφαιρο περισσότερο από μας και δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό, οπότε καθημερινά έχεις ένα κίνητρο δουλεύοντας και γι” αυτούς και για τον σύλλογο».

Για το αν έχουν αλλάξει γνώμη για τον Έλληνα παίκτη:
«Αυτή τη στιγμή κοιτάζουν περισσότερα παιδιά σε αναπτυξιακές ηλικίες, γιατί κι εμείς αλλάζουμε τη νοοτροπία μας. Έρχονται πολλοί και επιβλέπουν συχνά και τις Εθνικές μας ομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ