SPORT24

Σκουρτόπουλος: "Πήραμε το μάθημα, νίκη με ΗΠΑ και Τσεχία"

Σκουρτόπουλος: "Πήραμε το μάθημα, νίκη με ΗΠΑ και Τσεχία"
EUROKINISSI

O Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103, 3 μετά την νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Νέας Ζηλανδίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η Εθνική στα παιχνίδια με ΗΠΑ και Τσεχία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Νέας Ζηλανδίας μίλησε στον Sport24 Radio και στον απεσταλμένο του σταθμού στην Κίνα Γιάννη Λαμπίρη, όπου αναφέρθηκε στην πρόκριση της ομάδας αλλά και όσα θα πρέπει να βελτιώσει στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για την πρόκριση:" Η Νέα Ζηλανδία είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι μία ομάδα που είναι μαζί τρεις μήνες τώρα κι έχει ένα βαθμό προετοιμασίας πολύ καλό. Παίζει με πολλά τρίποντα, έχει εξαιρετικούς σουτέρ και μπορεί να κάνει ζημιά στον οποιοδήποτε. Προτιμήσαμε να παίξουμε με αλλαγές στην άμυνα και λειτούργησε αυτό το κομμάτι. Όταν ανεβάζαμε τη διαφορά χαλαρώναμε και δίναμε το δικαίωμα να μειώσουν. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να είχαμε μία διαφορά ασφαλείας και να παίνραμε το παιχνίδι πιο εύκολα. Δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα στη διάρκεια του παιχνιδιού".

Για την ενέργεια που χρειάστηκε, ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας:" Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν έχουμε πρόβλημα κούρασης. Το πρόβλημα του Σλούκα έχει σχεδόν ξεπεραστεί. Γίνεται μία συντήρηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχουμε φτάσει να τον έχουμε… ελεύθερο για κάθε παιχνίδι κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ακόμα και με κλειστό ροτέισον ανταποκρινόμαστε. Ξεκινάμε ένα νέο τουρνουά και θέλουμε να πάρουμε πίσω το αβαντάζ που χάσαμε στο ματς με τη Βραζιλία. Στόχος μας να πάρουμε τα δύο παιχνίδια, μία μεγάλη νίκη με ΗΠΑ και με την Τσεχία που είναι σοβαρή ομάδα".

Για τους πρωταγωνιστές που βγήκαν κόντρα στη Νέα Ζηλανδία:" Για εμάς ήταν εξαρχής δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε έναν αμφίρροπο όμιλο. Πηγαίναμε σε μία δύσκολη διασταύρωση στον δεύτερο γύρο και σε ακόμα πιο δύσκολη στους «8», διότι βγαίνουμε με μία εκ των Γαλλίας, Αυστραλίας και Λιθουανίας που είναι πολύ δυνατή. Βλέπουμε σε άλλους ομίλους ότι οι διασταυρώσεις είναι διαφορετικές και πιο φυσιολογικές. Ήμασταν έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα δύσκολα. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για ένα ημίχρονο και το πληρώσαμε. Πιστεύω πήραμε το μάθημα μας και να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας".

Για το πρόγραμμα του Σαββάτου που η Ελλάδα παίζει με τις Η.Π.Α. και νωρίτερα είναι ο αγώνας Τσεχία-Βραζιλία:" Αν έχει νικήσει νωρίτερα η Τσεχία σημαίνει ότι για εμάς το ματς της Δευτέρας είναι τελικός, ακόμα και αν χάσουμε. Αν είναι νίκη της Βραζιλίας θα μας δώσει έξτρα πίεση. Θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσουμε".

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:" Πρέπει να ανεβάσουμε τον βαθμό συγκέντρωσης και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο που δουλεύουμε. Όσο πιο πολύ το καταφέρουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα μας. Είμαστε σε καλό βαθμό, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερος, διότι η ποιότητα των παικτών είναι τέτοια. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην γίνεται σε κάθε παιχνίδι και παραπάνω".

Για τις Η.Π.Α. και την Τσεχία:" Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και κορυφαίο προπονητή. Έχουν κάποιες αδυναμίες σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι που παίζουν οι ομάδες που θα βρουν απέναντί τους. Η Τσεχία παρά την απουσία του Βέσελι, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει στήσει το παιχνίδι με καλό πικ εντ ρολ και καλό περιφερειακό σουτ. Θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν τα κατάφερε με την Αμερική, αλλά έκανε καλές εμφανίσεις και η αναμέτρηση με τη Βραζιλία θα είναι ντέρμπι".

Για τις αδυναμίες των Η.Π.Α.:" Υπάρχουν κάποιες μορφές άμυνας που δεν είναι συνηθισμένες στο ΝΒΑ, ούτε στη regular season , ούτε στα playoffs. Πρέπει να μπορέσεις να τους προβληματίσεις και να τους αποσυντονίσεις για να πάρεις το κατάλληλο αποτέλεσμα. Κάπως έτσι θα κινηθούμε κι εμείς".

Photo Credits: Eurokinissi

Ακούστε όσα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στον Sport24 Radio:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ