SPORT24

Σκουρτόπουλος στον Sport24 Radio: "Με εκπλήσσει που δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι"

ΤΟΥΡΝΟΥΑ AEGEAN 2019 / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Skourtopoulos, eurokinissi EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι διεθνείς φόργουορντ Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 για την ήττα (79-78) από τη Βραζιλία. (AUDIO)

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι διεθνείς φόργουορντ Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον απεσταλμένο του σταθμού στην Κίνα, Γιάννη Λαμπίρη, μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας από την Βραζιλία για τη 2η αγωνιστική. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε: "Το κακό ξεκίνησε από το τέλος του 1ου ημιχρόνου. Δεν ήταν σωστή η αντίδρασή μας. Αντί να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας και σε αυτά που έχουμε πει ούτως ώστε να κρατήσουμε ή να αυξήσουμε τη διαφορά, χάσαμε πολλές μπάλες με αποτέλεσμα οι Βραζιλιάνοι να βρουν κάποιες λύσεις έστω και στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεών τους και να καλύψουν την απόσταση.

Στη συνέχεια το πρόβλημα ξεκίνησε από την άμυνα. Δεν είχαμε καλή επικοινωνία. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους από ψηλούς σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός ή σε πικ εν ρολ, που θα έπρεπε να έχουμε αντιμετωπίσει πιο δυναμικά. Νομίζω ότι για αυτό έφταιξαν τα εύκολα καλάθια που χάσαμε, καθώς η επίθεση δε μας βοήθησε να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ψηλά και να ανεβάσουμε την έντασή μας στην άμυνα. Εν τέλει το παιχνίδι πήγε στο τελευταίο σουτ και ήμασταν τυχεροί που συνέβη αυτό. Από τη στιγμή που χάσαμε αυτό τον αγώνα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο, με τη Νέα Ζηλανδία. Μας περιμένει μάχη στη συνέχεια, διότι άλλαξαν τα δεδομένα".

Για το αν "πειράχθηκε" το μυαλό των παικτών: "Αυτό συμβαίνει όταν χάνεις εύκολα σουτ. Η διαφορά χάθηκε σταδιακά. Χάσαμε εύκολα σουτ και μέσα από τη ρακέτα. Ειδικά μέσα στη ρακέτα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ένας μικρός αριθμός αυτών να είχε μπει, ίσως να μας είχε βοηθήσει να είχαμε την ίδια ένταση στην άμυνα και να είχαμε καλύτερη εικόνα και αποτέλεσμα".

Για τον αιφνιδιασμό που έφαγε η Εθνική έπειτα από δική της εύστοχη βολή: "Δεν θέλω να απομονώσω φάσεις. Πάντως είναι μία ενδεικτική εικόνα. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι. Με έχει εκπλήξει κι εμένα αυτό το κομμάτι. Θα έπρεπε να ήμασταν εμείς που θα κερδίζαμε από τέτοιες καταστάσεις".

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου συμπλήρωσε: "Φτάσαμε κοντά, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη. Στο τέλος ήμασταν κοντά και είχαμε την ευκαιρία μας".

Για το αν πλήγωσε την Εθνική το τέλος του πρώτου ημιχρόνου: "Δεν μπήκαμε καλά στο δεύτερο, χαλαρώσαμε. Στη συνέχεια αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα, αλλά οι Βραζιλιάνοι πήραν διαφορά και την κράτησαν μέχρι τέλους".

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία: "Πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε το επόμενο ματς. Δεν έχει τελειώσει κάτι, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, να πάρουμε τη νίκη και μαζί την πρόκριση και να δούμε τη συνέχεια".

Για το αν μας πείραξαν το μυαλό οι Βραζιλιάνοι: "Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, χάσαμε το ματς στο τέλος, στις λεπτομέρειες. Δεν περιμέναμε ότι θα νικούσαμε κάθε ματς με 30 πόντους".

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε: "Δεν υπάρχει καλή ήττα. Όλες οι ήττες είναι κακές. Το τέλος του 1ου ημιχρόνου ήταν το κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού για εμάς. Οι καλές ομάδες όταν έχουν διαφορά 17 πόντων την κάνουν 20. Όχι ότι δεν είμαστε καλή ομάδα. Είμαστε εξαιρετική ομάδα! Τότε, λοιπόν, πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να πας τη διαφορά στους 20, στο ημίχρονο. Όταν η διαφορά πήγε στους 10 μας επηρέασε. Ωστόσο, δεν υπάρχει δικαιολογία, είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Στο 2ο ημίχρονο, αν θέλουμε να λεγόμαστε καλή αμυντικά ομάδα το να δεχόμαστε 49 πόντους είναι ανεπίτρεπτο. Αυτή είναι η ουσία του παιχνιδιού. Στο τέλος είχαμε τις τρεις βολές. Αν διακόσιες φορές είχαμε την ίδια κατάσταση, όλη η Ελλάδα, όλος ο πλανήτης θα ήθελε να σουτάρει τις βολές ο Κώστας (σ. σ. Σλούκας). Έτυχε να μην μπει η μία. Αυτό είναι το μπάσκετ, προχωράμε. Έχουμε πολλή δουλειά. Ξημερώνει μία καινούρια ημέρα, πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί, να δουλέψουμε και να κρατήσουμε την ψυχολογία μας ψηλά".

Για την άμυνα της Εθνικής: "Καλώς ή κακώς σκοράραμε 78 πόντους, μία καλή συγκομιδή. Υπάρχουν παιχνίδια που μπορούμε να τα πάρουμε στους 60 ή τους 70 πόντους. Η άμυνά μας στο 2ο ημίχρονο δε λειτούργησε, όπως και στο τελευταίο τρίλεπτο του 1ου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ