SPORT24

Σωτήρης Νικολαΐδης: "Είδωλο του Αλέξανδρου ο Σπανούλης"

Σωτήρης Νικολαΐδης: "Είδωλο του Αλέξανδρου ο Σπανούλης"

Ο παλαίμαχος παίκτης Σωτήρης Νικολαΐδης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο με αφορμή την εμφάνιση του γιου του, Αλέξανδρου, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βιλερμπάν.

Η εικόνα του Σωτήρη Νικολαΐδη να χειροκροτεί βουρκωμένος τις προσπάθειες του γιου του, Αλέξανδρου, στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν ήταν από τις πιο δυνατές της αναμέτρησης. Μία μέρα μετά, ο παλαίμαχος παίκτης μίλησε στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο για τα συναισθήματα του... μπαμπά όταν παρακολουθεί τον γιο να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του 17χρονου γκαρντ, αλλά και τις συμβουλές που του δίνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό αέρα:

Για το αν ο γιος του είναι καλύτερος από τον ίδιο: "Πολλοί μου λένε ότι ο γιος μου είναι καλύτερος από εμένα. Αυτό με κάνει να χαίρομαι. Είναι τέλειο"!

Για το βλέμμα του μετά το πρώτο καλάθι του Αλέξανδρου: "Είναι το βλέμμα του γονιού που είναι χαρούμενος που βλέπει το όνειρο του παιδιού του να γίνεται πραγματικότητα. Ο Αλέξανδρος αγαπάει αυτό που κάνει και το χθεσινό ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα του".

Για το αν ο Αλέξανδρος είναι παίκτης - "κομπιούτερ": "Ισχύει ότι είναι παίκτης κομπιούτερ. Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε σε μία οικογένεια που ήταν μέσα στον αθλητισμό. Δεν τον πίεσα ποτέ να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Δοκίμασε και να κολυμπήσει και να παίξει ποδόσφαιρο. Δουλεύει πάρα πολύ και έχει σωστή νοοτροπία".

Για τα "μικρά" πράγματα που κάνει στο παιχνίδι: "Από όταν ήταν μικρός του έλεγα ότι πρέπει να κάνει τα μικρά πράγματα για να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα γιατί αλλιώς θα είσαι σε μικρότερες. Τώρα είναι τόσο χαρούμενος που του… δίνουν τα μικρά πράγματα. Ο Αλέξανδρος είναι σε δύσκολη φάση. Έχει δύο με τρία χρόνια για να φτιάξει το κορμί του. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να έχεις τη νοοτροπία. Υπάρχουν προπονητές που σε βλέπουν. Δεν έχει σημασία αν βάζεις σουτ και είσαι βεντέτα".

Για το αν του δίνει συμβουλές: "Του μιλάω μόνο για τα λάθη και του δίνω συμβουλές. Είχαμε απίστευτες συγκρούσεις. Όμως τώρα βλέπει ότι βγαίνουν αυτά που του τονίζω. Τώρα του δίνουν εύσημα για όλα αυτά για τα οποία του έλεγα. Τα σκριν, τα μπλοκ άουτ και το ότι "βουτάει" για την μπάλα".

Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Αλέξανδρου: "Ο Αλέξανδρος έχει υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και παίζει καλή άμυνα. Ξέρει να βάζει και την μπάλα στο καλάθι μετά από ντρίπλα και σουτάρει καλά πίσω από 6.75. Νομίζω ότι θα αλλάξει το επίπεδο του όταν δυναμώσει το κορμί του. Θέλει χρόνο και διατροφή. Η μητέρα του, του μαγειρεύει όλη μέρα με ζυγαριά".

Για το πρότυπο του Αλέξανδρου: "Είδωλο του Αλέξανδρου ήταν ο Σπανούλης και ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ