SPORT24

Θεοδώρου: "Η παρωδία δεν πρέπει να συνεχιστεί"

Θεοδώρου: "Η παρωδία δεν πρέπει να συνεχιστεί"
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Κονσέρτο για πολυβόλα", με τους Κώστα Γκόντζο και Παύλο Σαχτούρη.

Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Κύμη έμεινε στην Basket League μετά τη μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ματς της 26ης αγωνιστικής εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο οποίος, όμως, μέσω του Sport24 Radio 103,3 και της εκπομπής Κονσέρτο για πολυβόλα", με τους Κώστα Γκόντζο και Παύλο Σαχτούρη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας της Εύβοιας:

Για την απόφαση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Κύμη, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ευβοιώτες να εξασφαλίσουν την παραμονή : "Όπως μου είπε ένα φίλος: Πέσαμε από την Ακρόπολη και βρήκαμε δύο πορτοφόλια. Δεν ήμουν στο ΟΑΚΑ, αλλά οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν πολύ πιο νωρίς για την έκβαση του αγώνα. Πολύ πιο πριν από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ήμουν χαρούμενος, περίμενα τις εξελίξεις, ενώ είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Γαλατσόπουλο, που μου είπε ότι δεν υπήρξε θέμα αναβολής της αγωνιστικής. Περίμενα έως τις έξι παρά τέταρτο, όπως ορίζει ο κανονισμός της διοργανώτριας αρχής για να κλείσει το φύλλο αγώνα. Μπορεί να είμαι χαρούμενος, αλλά αυτή η παρωδία του ελληνικού μπάσκετ δεν πρέπει να συνεχιστεί. Το ελληνικό μπάσκετ είναι στο χειρότερο σημείο του, τουλάχιστον σε αυτά τα τρία χρόνια στα οποία συμμετέχω. Από τη νέα χρονιά πρέπει να μπουν νέες βάσεις. Φυσικά, πρωτάθλημα χωρίς τις μεγάλες ομάδες δε γίνεται. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, παρά τη χαρά για τη σωτηρία, υπάρχει και πικρία.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από τη νέα σεζόν. Η τοποθέτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων ταχυτήτων. Το προϊόν πρέπει να αναβαθμιστεί, να υπάρξουν χορηγίες και να γίνει ένα ενιαίο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Έτσι θα δυναμώσουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Το ένα εκατομμύριο δε φτάνει για τη σωτηρία. Παλαιότερα ίσως και να έφτανε. Πρέπει να δούμε από την αρχή τη λίγκα και να είναι μέσα και οι μεγάλες ομάδες. Το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο σε πολλά πράγματα. Αν δεν γίνει αυτό, θα βλέπουμε και νέες παρωδίες".

Για το αν φοβάται μήπως ανατραπεί η κατάσταση: " Όλες οι ομάδες βάσει των κανονισμών έχουν το δικαίωμα να μην κατέβουν σε έναν αγώνα. Στο δεύτερο υπάρχει ο υποβιβασμός. Ο Παναθηναϊκός με όλα αυτά που συμβαίνουν, μάλλον νιώθει θιγμένος. Του δίνεται αυτό το δικαίωμα το οποίο είναι ψηφισμένο από όλους, χρόνια τώρα. Έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος, οπότε δεν υπάρχει κάτι. Και να γίνει η ένσταση θα καταπέσει. Από ποιον, λοιπόν, να γίνει ένσταση;

Εγώ ήμουν πεπεισμένος ότι σήμερα θα κερδίσω την κατηγορία, μου ήρθε ένα δώρο και περιμένω ένα ακόμα για να είμαστε καλά και τη νέα χρονιά".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ